Koppel een gedeelde Windows-map op Linux met Samba

Als je een schijf van een Linux-computer wilt toewijzen aan een gedeelde map op een Windows-computer of een gedeelde map op een Linux-computer met Samba, dan is er een eenvoudige manier om dit vanaf de opdrachtregel te doen.

Inhoud

  • 1 Installatievereisten
  • 2 De verbinding testen
  • 3 Maak het montagepunt
  • 4 De gedeelde map daadwerkelijk koppelen

Installatievereisten

Als u Ubuntu of een andere Debian-distributie gebruikt, kunt u de vereiste software installeren door simpelweg de volgende opdracht uit te voeren vanaf een terminalprompt:

|__+_|

De verbinding testen

Nu je de juiste tools hebt geïnstalleerd, is het tijd om de verbinding met de Windows- of Samba-box met de gedeelde map te testen. Hiervoor kunnen we het smbclient-commando als volgt gebruiken:|__+_|

In dit voorbeeld is geekmini de servernaam en is geek de gebruikersnaam. U wordt om het wachtwoord gevraagd.
U zult merken dat u met succes een lijst met shares op de externe computer kunt zien. In ons geval willen we een schijf toewijzen aan de gedeelde map met de naam root.

Maak het Mount Point

Elke keer dat u een schijf in Linux wilt toewijzen, moet u eerst de map maken. In dit geval wil ik die gedeelde map openen vanuit /media/Video, dus ik moet eerst de map maken.

|__+_|

Merk op dat ik sudo gebruik omdat ik de map maak op een systeembrede locatie die eigendom is van root.

De gedeelde map daadwerkelijk koppelen

U kunt de volgende opdracht uitvoeren om de gedeelde map aan een lokaal pad te koppelen:

|__+_|

Houd er rekening mee dat u uw eigen gegevens in de opdracht wilt gebruiken. Op dit punt zou u toegang moeten hebben tot de gedeelde map vanuit /media/Video

Meer verhalen

Een drive-image overdragen via een netwerk met behulp van een Ubuntu Live-cd

Drive-images zijn geweldig om te hebben, maar moeilijk op te slaan als je geen grote externe harde schijf hebt. We laten u in één stap zien hoe u een schijfkopie kunt maken en overbrengen naar een andere computer.

Een knop 'Concept plaatsen op blog' toevoegen aan Windows Live Writer Beta

Heeft u problemen ondervonden bij het vinden van de optie om een ​​concept op uw blog te plaatsen in de nieuwe bètaversie van Windows Live Writer? Hier is een truc waarmee je met één klik een conceptbericht op je blog kunt plaatsen.

Bekijk het beveiligingsniveau van een website in de adresbalk van Firefox

Als u een minimale gebruikersinterface gebruikt en de statusbalk verbergt, heeft u geen toegang tot het vergrendelingspictogram op het beveiligingsniveau. Bekijk het beveiligingsniveau met behulp van kleuren in de adresbalk met de Glassy Urlbar-extensie voor Firefox.

Mac-beginners: aan de slag met Adium IM voor OS X

Adium is een fantastisch multi-client IM-programma dat is opgebouwd uit de libpurble-kern, dezelfde kern waarop Pidgin is gebouwd. Zoals met de meeste dingen Mac, is Adium mooier dan de meeste IM-clients.

De taakbalkkleur van Windows 7 wijzigen zonder extra software

Natuurlijk kun je Windows hacken en een aangepast thema installeren als je dat echt wilt, of betalen voor een softwarepakket om het voor je te doen. Wat u misschien niet weet, is dat u een dwaze truc kunt gebruiken om de kleur van de taakbalk te wijzigen zonder toegevoegde software, zonder uw vensterkleur te veranderen.

Voeg een speciaal teken in met een enkele toetsaanslag

Heb je ooit geprobeerd een speciaal teken in te voegen, zoals het cent-teken of het copyright-symbool, om je te realiseren dat deze toets niet beschikbaar is op je normale toetsenbord? Hier leest u hoe u een AutoHotkey-script kunt maken waarmee u eenvoudig elk gewenst teken kunt invoegen.

Pictogrammen inschakelen in het Ubuntu-systeemmenu (kleine ergernissen)

Als je meer dan vijf minuten met Ubuntu hebt doorgebracht, is het je misschien opgevallen dat het systeemmenu geen pictogrammen heeft, maar de andere wel. Waarom? Wie weet! Hoe dan ook, hier leest u hoe u die ontbrekende pictogrammen kunt inschakelen.

Week in Geek: Firefox wordt de standaard browsereditie van IBM

Deze week hebben we geleerd hoe we de Wubi Ubuntu Bootloader kunnen herstellen, OS X-navigatie kunnen versnellen met Quicksilver, MS Office en Zoho online-accounts kunnen integreren, een screenshot-rondleiding door de Windows Live Essentials-bèta hebben gemaakt, het volume van MP3-bestanden genormaliseerd en meer. Na zo'n drukke week is het tijd om te kicken

Hoe TortoiseSVN-menu's gemakkelijk in of uit te schakelen

Als je een programmeur bent die TortoiseSVN gebruikt om je Subversion-bronbeheerproject te beheren, vraag je je misschien af ​​hoe je de menu-items gemakkelijk kunt uitschakelen zonder de installatie volledig te verwijderen. Hier is een snelle manier om het te doen.

Download afbeeldingen van uw Facebook-account met Pick&Zip

Wilt u foto's downloaden van uw Facebook-account en de Facebook-pagina's van uw vriend? Hier is een leuke web-app waarmee je snel je foto's kunt downloaden, zodat je ze kunt gebruiken zoals je wilt.