Koppel USB-apparaten in Virtualbox met Ubuntu

Het monteren van een USB-apparaat in een virtuele machine is vaak een hulpmiddel waar u niet zonder kunt. Als u Virtualbox echter in Ubuntu gebruikt, moet u een paar extra stappen nemen om het te laten werken.Installeer Virtualbox

Het eerste dat u hoeft te doen, is Virtualbox installeren vanaf de website van Oracle. Het is anders dan Virtualbox OSE die is opgenomen in de Ubuntu-repositories omdat de Virtualbox van Oracle propriëtaire software bevat waarmee u onder andere USB-apparaten in uw VM kunt mounten. Als u Virtualbox OSE al hebt geïnstalleerd vanuit de Ubuntu-repository's, verwijder deze dan voordat u het .deb-bestand van de Oracle-website installeert.

Opmerking: alle VM's die u met Virtualbox OSE hebt gemaakt, werken nog steeds met de standaardversie van Virtualbox. Verwijder Virtualbox OSE voordat u virtualbox van Oracle installeert.

mount-usb-apparaten-in-virtualbox-met-ubuntu foto 3

Stel uw virtuele machine in

Installeer uw virtuele machine en zodra de installatie is voltooid, installeert u de Virtualbox-gasttoevoegingen in het gast-besturingssysteem vanuit het apparatenmenu.

mount-usb-apparaten-in-virtualbox-met-ubuntu foto 4

Schakel de virtuele machine uit en ga naar de instellingen voor de VM. Klik op USB aan de linkerkant en vink de bovenste twee vakjes in het getoonde venster aan.

mount-usb-apparaten-in-virtualbox-met-ubuntu foto 5

Aan de rechterkant zullen er een paar pictogrammen zijn om USB-filters in te stellen. Met deze filters kunt u Virtualbox vertellen welke USB-apparaten u beschikbaar wilt hebben voor uw gast-besturingssysteem. Sluit uw USB-apparaat aan en klik op het tweede pictogram om beschikbare USB-apparaten te bekijken die in het gast-besturingssysteem kunnen worden gemount.

Selecteer alle apparaten die u in het gast-besturingssysteem wilt koppelen en sluit vervolgens het instellingenvenster.

mount-usb-apparaten-in-virtualbox-met-ubuntu foto 7

Stel uw gebruikersaccount in

Het volgende dat u hoeft te doen, is uw gebruiker toevoegen aan de vboxusers-groep op uw systeem. Navigeer naar de optie Systeem -> Beheer -> Gebruikers en groepen en klik op groepen beheren aan de linkerkant.

mount-usb-apparaten-in-virtualbox-met-ubuntu foto 9

Scroll naar beneden in de groepsinstellingen en markeer de vboxusers-groep en klik vervolgens op eigenschappen aan de rechterkant.

mount-usb-apparaten-in-virtualbox-met-ubuntu foto 10

In de meeste gevallen zult u waarschijnlijk maar één gebruiker hebben, dus vink het vakje aan om uw gebruiker in de groep op te nemen; voer uw beheerderswachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en start vervolgens uw computer opnieuw op.

mount-usb-apparaten-in-virtualbox-met-ubuntu foto 11

Monteer uw USB-apparaat

Zodra uw computer opnieuw is opgestart, logt u in en start u uw virtuele machine. Selecteer in het apparatenmenu van de VM het USB-apparaat dat u wilt koppelen.

Uw apparaat zou automatisch in de VM moeten verschijnen en u kunt het op dezelfde manier gebruiken als op het hostbesturingssysteem.

mount-usb-apparaten-in-virtualbox-met-ubuntu foto 13

Virtualbox-website

Meer verhalen

Rook test

Een rooktest is een zeer basale niveautest van een programma of nieuwe/gerepareerde hardware die dient als een indicatie of de rudimentaire of meest cruciale functies werken.

Vraag de lezers: welke versie van Chrome gebruikt u? [Opiniepeiling]

Met meerdere versies van Chrome en Chromium-derivaten beschikbaar, zijn er nogal wat goede keuzes om uit te kiezen. Deze week willen we graag weten welke versie(s) jij op jouw computer gebruikt.

Gebruik bladwijzers om sneller door Word-documenten te navigeren

Heb je ooit een groot Word-document gehad en moest je snel naar een specifiek deel ervan? Hier bekijken we hoe u bladwijzers kunt toevoegen aan secties van documenten in Word-versies 2003 en later.

Een iCal- of .ICS-agenda toevoegen aan Google Agenda

Wil je een bestaande agenda toevoegen aan je Google Agenda? Hier leest u hoe u snel en eenvoudig iCal .ics-agendabestanden of online agenda's aan uw Google Agenda kunt toevoegen.

Geplande taken maken, wijzigen en verwijderen vanaf de opdrachtregel

Windows XP/Server 2003 liet ons kennismaken met de SchTasks-opdrachtregeltool die de At-tool van Windows 2000 overnam. Deze tool biedt de mogelijkheid om elk aspect van uw geplande taken te beheren door middel van oproepen naar deze opdracht.

Laat uw pc 's nachts afsluiten (maar alleen als u hem niet gebruikt)

Als u uw pc normaal gesproken graag uitschakelt wanneer u hem niet gebruikt, vergeet u hem dan ooit en laat u hem aanstaan? Hier leest u hoe u Windows kunt configureren om 's nachts automatisch uit te schakelen, maar alleen als u de pc op dat moment niet gebruikt.

Typografie begrijpen als een professionele ontwerper

Typografie is zo overweldigend alomtegenwoordig dat we het daar nauwelijks meer opmerken. Hoe elementair het ook is voor onze cultuur, het is eigenlijk bizar om te denken dat het überhaupt een geschiedenis heeft. Dit artikel zal dienen als een beknopte opleiding over de basisprincipes van typografie, inclusief typografische termen, correct gebruik van

Ontwen uzelf van dwangmatige e-mailcontrole met positieve beloning

Foto door Sparta

Automatiseer Windows-onderhoudstaken om uw pc als nieuw te laten werken

Met een Windows-computer zijn er verschillende onderhoudstaken die u regelmatig moet uitvoeren, hoewel de meesten van ons vergeten. Hier leest u hoe u de belangrijkste onderhoudstaken in XP, Vista en Windows 7 kunt automatiseren en uw pc als nieuw kunt laten werken.

Sintel – Fantasy Adventure korte film [Video]

Van YouTube: Sintel is een onafhankelijk geproduceerde korte film, geïnitieerd door de Blender Foundation als een middel om de gratis/open source 3D-creatiesuite Blender verder te verbeteren en te valideren. Met initiële financiering p...