De nieuwste Sub 37-synth van Moog heeft nog meer pit dan het origineel

moog-and-039;s-laatste-sub-37-synth-heeft-nog-meer-grit-dan-de-originele foto 1 Moog Muziek

Vorig jaar op Moogfest zette de gelijknamige synthmaker een tijdelijke instrumentenfabriek op om onze Model D-heruitgave aan te zwengelen. Voor de 2017-aflevering van de analoge soiree bouwt Moog nog een synthesizer ter plaatse in Durham, North Carolina, maar deze keer is het een vernieuwde versie van de compactere Sub 37. Officieel de Subsequent 37 CV genoemd, heeft dit nieuwe model een vergelijkbaar algehele constructie als zijn voorganger. Het voorpaneel is nu echter zilverkleurig en de zijpanelen zijn van massief aluminium met ingelegd Noord-Amerikaans hardhout. Ik zal er niet verlegen over zijn: dit ding is een schoonheid.

Galerij: Moog Latere 37 CV analoge synth | 3 foto's

moog-and-039;s-nieuwste-sub-37-synth-heeft-nog-meer-grit-dan-de-originele foto 23  • moog-and-039;s-nieuwste-sub-37-synth-heeft-nog-meer-grit-dan-de-originele foto 3
  • moog-and-039;s-nieuwste-sub-37-synth-heeft-nog-meer-grit-dan-de-originele foto 4+1

'We werden geïnspireerd om de Subsequent 37 CV te maken door, of dankzij, alle feedback die we kregen van spelers die verliefd waren op de diepe modulatiemogelijkheden van de sub 37 en die expressiviteit naar de andere uitrusting in hun studio wilden brengen. ', legt Moog-ingenieur Amos Gaynes uit.

De 'CV' in de modelnaam verwijst naar de vier toewijsbare stuurspanningsuitgangen aan de zijkant die naast twee toewijsbare poortuitgangen zitten. Met die verbindingen kunt u de Subsequent 37 CV aansluiten op veel robuustere modulaire systemen. Moog heeft ook het keybed vernieuwd voor meer speelbaarheid en een verbeterde hoofdtelefoonversterker voor live monitoring met geluid van hoge kwaliteit. Het bedrijf heeft ook het analoge signaalpad op dit nieuwe apparaat aangepast.

'[Control Voltage] stelt je in staat om een ​​veranderend [elektrisch] signaal van de ene plaats naar de andere te sturen en het te gebruiken om de eigenschappen van een ander geluidmakend circuit te regelen', merkt Gaines op. 'Het is belangrijk omdat je het een en ander met elkaar kunt verbinden. Het stelt je in staat om bronnen van expressie vrijelijk te verbinden met de muzikale eigenschappen van je studioapparatuur.'

moog-and-039;s-laatste-sub-37-synth-heeft-nog-meer-grit-dan-de-originele foto 5

Hij legt ook een belangrijk voordeel van analoog uit: zijn reactievermogen. 'Een heel goed ding over stuurspanning is dat het direct en onmiddellijk is', zegt hij. 'Het is een veel hogere resolutie dan digitale equivalenten. Het leeft - het reageert oneindig.'

Wat betreft wijzigingen in het geluidsprofiel, heeft Moog het Multidrive-circuit opnieuw afgestemd voor nog meer grommen en een ruiger geluid dan de originele Sub 37. Er is nu ook meer hoofdruimte in de mixer, wat het geluid in Duo-modus verbetert. Moog zegt zelfs dat er twee keer zoveel hoofdruimte is op de Subsequent 37 CV dan op de Sub 37 Tribute Edition. En ja, dat klassieke Mood Ladder Filter maakt nog steeds deel uit van de gereedschapskist, net als enkele bekende bedieningselementen van dat vorige model - zoals 256 presets en 16 banken met 16 patches.

'Bij het herontwerpen van het instrument hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om niet alleen expressieve CV-uitgangsregeling toe te voegen, maar ook om enkele van onze lang gekoesterde ambities voor de geluidsengine te realiseren', zegt Gaines.

De eerste 125 synthesizers worden gebouwd op Moogfest en bevatten presets van artiesten als 808 State. Die units zullen tijdens het evenement tussen 18 en 21 mei exclusief via Guitar Center worden verkocht. Moogfest in Durham. Als je de reis niet op korte termijn kunt maken om het evenement persoonlijk te bekijken, is Moog van plan om in totaal 2.000 van de instrumenten te verkopen, dus je hebt een kans om er na dit weekend een te bemachtigen. Als je er een kunt vinden, moet je $ 1.799 overhandigen om het mee naar huis te nemen.

Aanbevolen verhalen

De nieuwste AI-add-on van Facebook leert chatbots om minder robotachtig te klinken

Facebook heeft zojuist een testhub gelanceerd om AI-bots te trainen om meer te praten, en iedereen kan het uitproberen.

Elektron's Analog Heat upgradet je synth- en drummachine

Voeg warmte toe aan uw digitale instrumenten.

Sony's Chromecast-soundbar en laat de bas onder je bank knallen

Sony heeft vijf nieuwe soundbars voor CES, waaronder eentje die een subwoofer onder je bank zet.