Moet beschikken over netwerkbeveiligingstools voor MKB-eigenaren


Denkt u dat uw bedrijf te klein is voor elk type hacker om zich zorgen over te maken? Denk nog eens na. Het kleine tot middelgrote bedrijf is precies het doelwit van cybercriminelen. Dit komt omdat ze minder beveiliging hebben dan grotere bedrijven en de kans dat de inbraak onopgemerkt blijft aanzienlijk groter is. In het geval van kleine bedrijven denkt de eigenaar van het bedrijf vaker wel dan niet dat de aanval een storing in hun systeem was of iets dat ze zelf verkeerd hebben gedaan, en meldt het nooit. Weten hoe u uw systeem en uw informatie kunt beschermen, is een belangrijk onderdeel van het zijn van een bedrijfseigenaar. Het maakt deel uit van de verantwoordelijkheid van een bedrijfseigenaar om ervoor te zorgen dat de informatie die door het bedrijf wordt verzameld, veilig wordt bewaard, ongeacht de grootte van het bedrijf. Hier zijn een paar eenvoudige beveiligingshulpmiddelen en tips waar elk bedrijf gebruik van kan maken.

Uw firewall

Uw firewall bewaakt al het inkomende en uitgaande verkeer. Je kunt regels en limieten stellen aan wat er binnen je netwerk gebeurt. U kunt zelfs zo ver gaan dat u ongewenst en niet-vertrouwd verkeer of communicatie blokkeert om uw netwerk verder te beschermen. De firewall zou de eerste verdedigingslinie moeten zijn voor elk klein bedrijf.

Virusbeveiligingssoftware

Als je een computer bezit, persoonlijk of werkgerelateerd, en je hebt er geen virusbescherming op, dan ben je dwaas. Virusbescherming heeft een lange weg afgelegd sinds het begin. De meeste kunnen uw computer niet alleen virusvrij houden, maar ook ongewenste bestanden opschonen, de prestaties verbeteren en onervaren gebruikers meer controle bieden. De keuzes van antivirussoftware zijn eindeloos, van Avast tot Norton's en alles daartussenin, u kunt beveiligingssoftware vinden om uw computers en netwerken te beveiligen.

Inbraakbeveiligingssysteem (IPS)

Een inbraakbeveiligingssysteem helpt bij het opsporen van algemene handtekeningen die verband houden met cyberaanvallen en blokkeert of isoleert ze onmiddellijk voordat ze een probleem kunnen worden. Dit is een belangrijk hulpmiddel voor ondernemers. Als u eigenaar bent van een klein bedrijf en een beperkt budget heeft, kunt u open source-modellen zoals Snort (eigendom van Cisco) gebruiken om uw systeem te beschermen. Het doel van dit type systeem is om een ​​collectief te creëren. Hoe meer van deze bedreigingen ze kunnen identificeren en blokkeren, hoe sterker en veiliger het systeem en netwerk als geheel worden.

Virtueel particulier netwerk (VPN)

Als u om welke reden dan ook op afstand moet werken, moet u een VPN maken. Het is een veilige toegangsmethode binnen een openbaar netwerk die overal toegankelijk is. Hierdoor kunt u veilig werken, waar u ook bent of wat u doet.

Inhoudsfiltering

Contentfiltering is precies hoe het klinkt. Hiermee kunt u filteren welk type informatie wordt geopend of in uw netwerk komt via e-mail of via websites. Hoe meer u kunt filteren, hoe minder mogelijkheden u hackers biedt om toegang te krijgen tot uw systemen. Externe links verborgen in e-mails zijn een van de meest populaire manieren waarop hackers op afstand toegang kunnen krijgen tot een systeem.

Denial Of Service-systeem

Een denial of service-systeem is vergelijkbaar met een IPS- en inhoudsfilter. Het enige verschil is dat een denial of service systeem op een hoger niveau werkt. Wanneer u alle drie de tools gebruikt, creëert u een mijnenveld van elk type inbraak om te navigeren. Een denial-of-servicesysteem vangt doorgaans aanvallen op die nog niet in de ISP-database zijn gevonden en kan het een gevaar- of blokkeringsclassificatie geven, op basis van wat de inbraak doet en waar deze zich bevindt.

Data verlies voorkomen

Software en praktijken ter voorkoming van gegevensverlies zijn essentieel. Gevoelige gegevens voor een bedrijf, inclusief persoonlijke informatie van werknemers en klanten, moeten zo veilig mogelijk worden bewaard. Die informatie op een gesloten systeem de best mogelijke oplossing houden, is echter niet altijd mogelijk. Het inhuren van een aanbieder van gegevensverliespreventie kan u helpen uw informatie te beschermen en uw netwerk veilig te houden.

Netwerkbeveiliging is iets dat alle bedrijven serieus moeten nemen. Bijna 60% van alle datalekken komt voor bij kleine tot middelgrote bedrijven. Uw netwerk laten bewaken door een getrainde IT-professional is een noodzaak in de hedendaagse zakenwereld. Als u uw eigen beveiliging gaat proberen te beheren, zijn hier een aantal hulpmiddelen waarvan u op de hoogte moet zijn en die kunnen helpen.

1. Comodo - Comodo is een uiterst goedkope beveiligingsoplossing voor eigenaren van kleine bedrijven. Sommige tools die ze u kunnen bieden, zijn zelfs gratis. Dit bedrijf en hun software kunnen u helpen uw systeem te beveiligen, ook vanaf geïnfecteerde apparaten die uw werknemers onbewust kunnen binnenbrengen in en verbinding kunnen maken met uw netwerk.

2. HTTPS Everywhere - HTTPS Everywhere is een eenvoudige webbrowserextensie die werkt voor Android-gebaseerde browsers, Chrome, Firefox en Opera. Het versleutelt de communicatie, waardoor het bekijken van websites veiliger en veiliger wordt.

3. Nmap - Nmap wordt vaak gebruikt door hackers om zwakke punten in het netwerk van een systeem te vinden. Het scant het netwerksysteem om te ontdekken welke hosts op een netwerk communiceren en welke services worden gebruikt.

4. Wireshark - Met Wireshark kunt u al het verkeer op uw netwerk zo gedetailleerd bekijken als u wilt. U kunt dit gebruiken om alle vormen van communicatie op uw netwerk te volgen en eventuele problemen of inbraken op te sporen.

Bronnen: Itproportal.com en Kerio.com

Aanbevolen verhalen

14 gratis tools die elke solopreneur nodig heeft

Deze apps en digitale tools helpen de tijd te verminderen die een solopreneur moet besteden aan alledaagse taken.Laatste bedreiging voor creditcardbeveiliging is niet detecteerbaar

Ze worden glinsters genoemd en ze verbergen zich in ATM- en terminalkaartlezers.

5 must-have yoga-accessoires voor 2017

De interesse in yoga is de afgelopen jaren enorm gestegen; alle beroemdheden doen het en de oefening heeft de mainstream media bereikt. Nee...

Big Ten Network zendt League of Legends-toernooiseries uit

Teams strijden om $ 5000 beurzen.