Moet u meer betalen voor een snellere internetverbinding?

moet-je-meer-betalen-voor-een-snellere-internetverbinding foto 1

Uw internetprovider wil u waarschijnlijk een snellere internetverbinding verkopen. Betaal elke maand meer geld en u krijgt hogere internetsnelheden - klinkt eenvoudig. Maar heb je die snelheden eigenlijk wel nodig, en wanneer merk je ze op?

Onlangs werden vertegenwoordigers van Verizon betrapt op liegen tegen klanten, met de belofte dat de snelste serviceniveaus soepeler Netflix-weergave zouden bieden. Maar dat is niet waar - Netflix heeft, net als andere services die u misschien gebruikt, maar zoveel bandbreedte nodig.Hoe snel is uw verbinding nu?

Als je benieuwd bent naar welke internetsnelheden je krijgt van je internetprovider, voer dan een verbindingssnelheidstest uit. Ga voor de meest nauwkeurige resultaten niet alleen naar de website en klik op de knop - zorg ervoor dat niets anders eerst uw internetverbinding gebruikt.

U kunt ook het snelheidsniveau controleren waarvoor u betaalt met uw account op de website van uw ISP of door uw maandelijkse factuur te bekijken. De kans is groot dat uw ISP nog duurdere abonnementen aanbiedt. Als u meer wilt betalen voor een snellere internetverbinding, zal uw ISP u dat graag toestaan ​​- ervan uitgaande dat de infrastructuur aanwezig is om u dit in uw regio aan te bieden.

Maar het kan zijn dat u in de eerste plaats niet de snelheden krijgt waarvoor u betaalt, afhankelijk van uw ISP, de infrastructuur in uw regio en uw buren. Dat is de reden waarom de snelheden worden geadverteerd als tot een bepaalde snelheid.

moet-je-meer-betalen-voor-een-snellere-internetverbinding foto 2

Merk je een snellere verbinding op?

Houd er rekening mee dat het krijgen van een snellere internetverbinding niet echt alles wat u online doet, versnelt. In veel gevallen wordt u vertraagd door de externe server. Bezoek een website en het zal niet noodzakelijkerwijs uw internetverbinding maximaliseren om u de webpagina te bezorgen. Download gegevens van ergens en de downloadsnelheden kunnen worden beperkt door de verbinding van de externe server. Maar over het algemeen zul je waarschijnlijk snellere downloads ervaren met een snellere verbinding.

Aan de andere kant zal het streamen van video's van een dienst als Netflix of YouTube niet per se profiteren van hogere snelheden. Ja, bij lage snelheden moet je instellingen van lagere kwaliteit gebruiken en misschien wachten op buffering. Maar zodra u een bepaalde snelheid bereikt, kunt u video met hoge resolutie streamen. Als u verder gaat dan die snelheid, krijgt u geen vloeiendere video.

Onthoud dat uw verbinding wordt gedeeld tussen alle mensen, apparaten en applicaties in uw huis. Dus ja, je hebt misschien geen snellere verbinding nodig om Netflix op de hoogste HD-kwaliteit te kijken. Maar misschien heb je een snellere verbinding nodig als meerdere mensen tegelijkertijd Netflix in HD willen kijken of als je Netflix in hoge kwaliteit wilt gebruiken terwijl je tegelijkertijd een groot videospel of ander groot bestand downloadt.

moet-je-meer-betalen-voor-een-snellere-internetverbinding foto 3

Hoeveel bandbreedte gebruiken streamingdiensten?

Downloadsnelheden kunnen drastisch toenemen. Er is geen theoretische limiet - het hangt allemaal af van wat de externe server kan bieden. Maar als alle bestanden die u wilt downloaden al bijna onmiddellijk worden gedownload, heeft u niet per se meer snelheid nodig.

Voor streaming heb je echter maar een bepaalde snelheid nodig. Netflix zegt dat het voor Netflix HD-streaming 5,0 Mbps (megabits per seconde) nodig heeft. Andere services - van YouTube tot HBO Go - zouden een vergelijkbare hoeveelheid bandbreedte nodig hebben voor hun HD, 1080p-streams. als je de 4K UHD-stream van Netflix gebruikt - en waarschijnlijk niet - heb je 25 Mbps nodig. Muziekstreams hebben veel minder bandbreedte nodig dan videostreams.

Houd hier rekening mee. Als je een Netflix HD-stream gebruikt, zal upgraden van 25 Mbps naar 50 Mbps je niet helpen. Maar upgraden van 5 Mbps naar 15 Mbps zou je zeker wat speelruimte geven, zodat je zonder problemen meerdere streams of een stream en sommige downloads kunt verwerken.

moet-je-meer-betalen-voor-een-snellere-internetverbinding foto 4

Uploadsnelheden zijn ook van belang

Uw internetverbinding heeft twee snelheden die er toe doen. Een daarvan is de downloadsnelheid - de snelheid waarmee u iets van een externe server kunt downloaden. ISP's juichen normaal gesproken toe en promoten hun hoge downloadsnelheden.

De andere is uploadsnelheid - de snelheid waarmee u iets naar een externe server kunt uploaden. Dit is vaak dramatisch langzamer dan de downloadsnelheid in een gelijkwaardig abonnement, maar het is wel belangrijk. Wanneer u bijvoorbeeld bestanden synchroniseert met Dropbox, foto's uploadt naar Facebook, video's op YouTube plaatst of een Skype-videogesprek voert, is uw uploadsnelheid van belang.

Vergeet de uploadsnelheid niet als u kijkt naar de snelheid van de internetverbinding. Mogelijk moet u hier de kleine lettertjes lezen als u abonnementen tussen verschillende ISP's vergelijkt.


In sommige gevallen kunnen er andere voordelen zijn voor hogere internetverbindingsniveaus. Als uw ISP bijvoorbeeld een downloadlimiet oplegt aan uw internetverbinding, heeft u mogelijk een hogere limiet als u betaalt voor een van de duurdere verbindingen. Mogelijk krijgt u ook een snellere internetverbinding als u zich aanmeldt voor aanvullende diensten, van vaste telefoons tot kabel-tv.

Meer verhalen

Geek Trivia: SeaWorld was oorspronkelijk bedoeld als een?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Het startscherm in Office-toepassingen omzeilen of volledig uitschakelen

Wanneer u een Office-programma start, wordt in de linkerkolom een ​​startscherm weergegeven met beschikbare sjablonen en een lijst met onlangs geopende documenten. Dit scherm kan handig zijn, maar als u het vervelend of afleidend vindt, kunt u het eenvoudig uitschakelen.

Heb je een kabelabonnement? Profiteer van TV Everywhere-services

Online streamingdiensten worden meestal beschouwd als een alternatief voor dure kabelabonnementen voor snoersnijders. Maar tv-netwerken proberen daar al jaren verandering in te brengen en ze hebben steeds meer diensten uitgebracht die je gratis toegang geven tot on-demand video als je een kabelabonnement hebt.

Hoe dwing je Google Chrome om waar mogelijk HTTPS te gebruiken in plaats van HTTP?

Met de constante beveiligingsbedreigingen waarmee we elke dag te maken krijgen tijdens het surfen op internet, loont het om dingen zoveel mogelijk af te sluiten. Met dat in gedachten, hoe dwing je Google Chrome om waar mogelijk HTTPS te gebruiken? De SuperUser Q&A-post van vandaag bespreekt enkele oplossingen om een ​​beveiligingsbewust persoon te helpen

Geek Trivia: Lang voordat het World Wide Web Franse burgers genoten van online bankieren en meer met hoffelijkheid?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Snel tekst opmaken met behulp van het contextmenu in Word

Het dialoogvenster Lettertype in Word wordt gebruikt om tekst op te maken, zoals het wijzigen van het lettertype of de tekengrootte of het vet of cursief maken van tekst, en is op meerdere manieren toegankelijk. Een snelle en gemakkelijke manier is om het contextmenu te gebruiken.

Toegang krijgen tot het oude configuratiescherm in Windows 10 of Windows 8.x

Met het oude Windows Start-menu kon je het Configuratiescherm toevoegen als een menu of een vervolgkeuzelijst. Met Windows 8 of Windows 10 kunt u het Configuratiescherm vastmaken aan het startscherm en de taakbalk, maar eerst moet u weten waar het zich bevindt.

Geek Trivia: Credit Crunch, de praktijk van het krimpen van tv-showcredits om promo's uit te voeren, werd ontwikkeld door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Slimme lampen van derden toevoegen aan uw Philips Hue-systeem

Het Philips Hue-systeem was een van de eerste uniforme slimme lampsystemen op de markt en blijft ondanks de kosten terecht populair. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u goedkopere slimme led-lampen van derden in uw Hue-systeem kunt integreren voor dat geweldige Hue-gemak tegen een lagere prijs.

Snel verborgen tekst verwijderen uit een document in Word

Met Word kunt u inhoud in uw document verbergen voor weergave of afdrukken. Als u het document echter gaat distribueren, kan verborgen tekst eenvoudig worden weergegeven en bekeken door de mensen die toegang hebben tot uw document.