Moet je batterijen in de koelkast bewaren?

moet-je-batterijen-in-de-koelkast-opslaan foto 1

Sommige mensen zweren bij het bewaren van hun batterijen in de koelkast om de levensduur van de batterij te verlengen en ze vers te houden (excuses voor de voor de hand liggende grap over het bewaren van voedsel). Maar helpt het ook echt? Is er een legitieme reden om uw batterijen in een koude opslag te plaatsen?

Beste How-To-nerd,Ik was vandaag op zoek naar een kleine batterij-opbergdoos op Amazon met als doel mijn lege oplaadbare batterijen in de ene doos te bewaren en de vers opgeladen batterijen in een andere. Toen ik naar de batterij-opbergdozen keek, merkte ik dat er een aantal (zoals deze Dial AA Battery Storage Box) waren gelabeld Geschikt voor koelkastopslag. Wat maakt het uit? Waarom zou je je batterijen in de koelkast doen? Ik zoek online naar een definitief antwoord, maar het lijkt alsof elke andere website de vorige tegenspreekt. Wat is er aan de hand? Moet ik mijn batterijen in de koelkast plaatsen of niet?

Eerlijk,

Batterij verward

Je hebt zeker het recht om verbaasd te zijn over het onderwerp en vervolgens in de war te raken door de zoekresultaten die je hebt gevonden; er is een hoop verkeerde informatie vermengd met verouderde informatie die rondzweeft. De samenvatting van vijf seconden over dit onderwerp is dat sommige batterijen, in sommige situaties, echt baat hebben bij koeling. Maar praktisch gesproken zou niemand zijn batterijen in de koelkast moeten zetten. Laten we een beetje in het onderwerp duiken om te zien wanneer het gepast zou zijn.

Laten we eerst eens kijken waarom mensen hun batterijen zelfs in de koelkast stoppen. Het onderliggende principe (dat eigenlijk wetenschappelijk verantwoord is) is dat de koudere temperatuur de snelheid van energieafvoer vertraagt. Elke batterij heeft een snelheid van zelfontlading, de snelheid waarmee hij een procent van zijn opgeslagen energie verliest terwijl hij gewoon niets doet (bijvoorbeeld in de verpakking, in de rommellade gegooid, enz.)

Deze zelfontlading vindt plaats vanwege zogenaamde nevenreacties, chemische reacties die plaatsvinden in de batterij, zelfs als er geen belasting op wordt uitgeoefend. Er is geen manier om zelfontlading te voorkomen, maar verbeteringen in het ontwerp en de fabricage van de batterij hebben aanzienlijk verminderd hoeveel energie verloren gaat tijdens opslag. Hier ziet u hoeveel gewone batterijtypen doorgaans per maand worden ontladen bij kamertemperatuur (ongeveer 65F-80F).

  • Alkalinebatterijen: dit zijn uw meest voorkomende wegwerpbatterijen: het soort dat u koopt, gebruikt totdat ze leeg zijn en vervolgens weggooit. Ze zijn redelijk stabiel en verliezen doorgaans 1% of minder van hun lading per maand.
  • Lithium-ionbatterijen: lithium-ionbatterijen die worden aangetroffen in laptops, hoogwaardige draagbare elektrische gereedschappen en mobiele elektronica, hebben een ontladingssnelheid van ongeveer 5% per maand.
  • Nikkel-cadmium (NiCa)-batterijen: hoewel ze tegenwoordig niet veel worden gebruikt, waren nikkel-cadmium-batterijen de eerste algemeen aanvaarde oplaadbare batterij. Je kunt ze nog steeds vinden op sommige draagbare elektrische gereedschappen en in andere toepassingen, maar weinig consumenten kopen ze tegenwoordig voor licht oplaadbaar thuisgebruik. De ontladingssnelheid van nikkel-cadmium-batterijen is doorgaans ongeveer 10% per maand.
  • Nikkel-metaalhydridebatterijen (NiHM): Nikkel-metaalhydridebatterijen vervingen grotendeels NiCa-batterijen voor consumentengebruik (vooral in de markt voor kleine batterijen). Vroege NiHM-batterijen hadden een vrij hoge ontlading en konden tot 30% van hun lading per maand verliezen. NiHM-batterijen met lage zelfontlading (LSD) werden in 2005 geïntroduceerd en hebben een ontladingssnelheid van ongeveer 1,25% per maand, wat vergelijkbaar is met de lage ontlading van wegwerp-alkalinebatterijen.

Kijkend naar de ontladingssnelheden, is het logisch dat sommige mensen in sommige toepassingen batterijen in de koelkast willen plaatsen. Als je een fotograaf was die een aantal vroege generatie NiHM-batterijen voor je flitsers moest bewaren, was het misschien logisch geweest om ze allemaal tegelijk op te laden, in de koelkast te leggen en ze vervolgens in je tas te gooien, de ochtend van een groot evenement.

Praktisch gezien is er echter bijna geen reden om uw batterijen in de koelkast te plaatsen. Welke voordelen u ook behaalt in de houdbaarheid met behulp van de techniek, het zou teniet worden gedaan door potentiële problemen. Microcondensatie op en in de batterij kan deze beschadigen en corrosie veroorzaken. Extreem lage temperaturen (zoals een erg koud deel van de koelkast of ze in een vriezer plaatsen, zoals sommige mensen ten onrechte adviseren) kunnen de batterijen verder beschadigen. Zelfs als u de batterij niet ronduit beschadigt, moet u wachten tot de batterij is opgewarmd om hem te gebruiken en te voorkomen dat er condens wordt verzameld als de kamer vochtig is.

In wezen loopt u het risico uw batterijen te verpesten om er een paar maanden opslagruimte uit te persen en bovendien zijn de batterijen die het meest profiteren van koude opslag oplaadbaar en hadden ze net vóór het beoogde gebruik kunnen worden opgeladen. Om ons standpunt te bezegelen over het op kamertemperatuur laten van uw batterijen, raden de fabrikanten dit zelf officieel af. Koop dus uw accu-opbergdoos, maar bewaar deze op een koele, droge en ongekoelde plaats.


Heeft u een dringende technische vraag? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om deze te beantwoorden.

Meer verhalen

Geek Trivia: wat gebruiken dolfijnen als een recreatieve drug?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de startknop in Windows 8.1 te verbergen (waarom? We weten het niet)

Windows 8 heeft berucht de Start-knop verwijderd, en toen bracht Windows 8.1 die knop terug - maar misschien ben jij het soort persoon dat eraan gewend raakte dat het weg was. Dus nu kun je het weer verwijderen.

Hoe het computerpictogram op het Windows 8.1-bureaublad weer te geven?

Het computerpictogram dat u gewend bent in Windows 7, Vista en XP is nu niet beschikbaar op het bureaublad in Windows 8.1. Helemaal weg is het echter niet. Er is een gemakkelijke manier om het terug te brengen.

De AORUS X7-gaminglaptop heeft dubbele GPU's, is minder dan een inch dik

We hadden geen idee dat een bedrijf zoveel kracht in een echt slanke laptop kon stoppen, maar ze zijn erin geslaagd - met dubbele NVIDIA GTX 765M grafische kaarten, niet minder. 17,3-inch scherm, Intel Core i7, tot 32 GB RAM en dubbele SSD-schijven in een verpakking van 0,9 inch dik. We vermoeden dat de batterij dat niet doet

Yahoo lanceert Slick News Digest-app voor iPhone

Het is een tijdje geleden dat we onder de indruk waren van alles wat Yahoo te bieden heeft, maar ze maken de laatste tijd zeker een comeback. De Yahoo Weather-app is mooi en functioneel, en vandaag hebben ze op CES een zeer interessante en visueel indrukwekkende News Digest-app voor iPhone aangekondigd.

Is het echt nodig om nu 'www' toe te voegen aan website-URL's in moderne browsers?

Wanneer we een website bezoeken met onze favoriete browser, typen we meestal gewoon het basisgedeelte van de URL in en 'komen' we zonder problemen op de gewenste locatie aan. Maar hebben we nu een punt bereikt waarop we 'www' kunnen weglaten uit de URL's voor alle websites, of is het nog steeds nodig om het toe te voegen?

Toshiba lanceert 13-inch Intel Haswell Chromebook voor $ 279

Toshiba kondigde gisteren hun eerste Chromebook aan op CES, en het is de eerste met een 13,3-inch scherm, geprijsd onder de 300 dollar. Haswell-processor en negen uur batterijduur maken het een interessante keuze.

Geek Trivia: Welke videogame werd omgezet in een film en vervolgens weer in een videogame?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe maak je MP3-bestanden van Wikipedia-artikelen

We hebben eerder geschreven over het converteren van Wikipedia-artikelen (of verzamelingen artikelen) naar eBooks die u op mobiele apparaten kunt lezen. Als je veel reist, wil je misschien naar Wikipedia-artikelen luisteren. Pediaphon biedt een manier om dit te doen.

3 tips voor de mRemoteNG Remote Connections Manager

Heb je ooit gemerkt dat je WinSCP handmatig opent naar dezelfde server waar je zojuist met mRemoteNG naar SSH bent gegaan? Of wenst u dat u het wachtwoord uit de mRemoteNG-verbinding kunt halen? HTG zal u begeleiden bij het ontgrendelen van de ware kracht van mRemote.