Netflix moe? Probeer een NAS

Een op een netwerk aangesloten opslagapparaat (NAS) klinkt misschien als overkill voor uw huis, vooral een zoals de Western Digital My Cloud Pro, die tot 40 TB aan spullen kan opslaan.

Maar twee recente fenomenen kunnen u van gedachten doen veranderen over het kopen van een NAS: onbeperkte cloudopslag wordt schaarser en duurder, en de mogelijkheden om te genieten van uw persoonlijke bibliotheek met video en audio worden steeds beter.Western Digital heeft bijvoorbeeld donderdag aangekondigd dat de My Cloud Pro nu de Plex-mediaserver zal ondersteunen, die onlangs de mogelijkheid heeft gekregen om live tv af te spelen en op te nemen vanaf een tunerkaart. Ervan uitgaande dat u een verzameling films en tv-programma's wilt kopen of piraterij wilt kopen (we zullen niet oordelen) en dicht genoeg bij de tv-antennes van uw stad woont, kan een met Plex uitgeruste NAS een goede manier zijn om uw mediaconsumptie te verhogen. betaalbaar, althans op de lange termijn.

Verwant

  • De beste NAS-apparaten (Network Attached Storage) van 2017 De beste NAS-apparaten (Network Attached Storage) van 2017

Uw initiële contante uitgaven zullen hoger zijn: de My Cloud Pro begint bij $ 159,99 zonder harde schijf. Je hebt ook een Plex Pass-abonnement van $ 5 per maand nodig. Maar u hoeft niet de landloperij te doorstaan ​​​​van streaming videodiensten zoals Netflix, dat voortdurend inhoud toevoegt aan en aftrekt van zijn bibliotheek. U bent ook vrij van steeds veranderende opties voor cloudopslag. Een populaire cloudservice, Amazon Drive, heeft deze week zijn onbeperkte abonnement stopgezet.

Met een Plex Pass kun je de inhoud die op je NAS is opgeslagen ook via internet streamen naar elke Plex-client, wat een computer, telefoon, tablet, Apple TV of Android TV kan zijn. Naast de My Cloud Pro biedt Western Digital ook Plex-ondersteuning in de My Passport Wireless Pro, die bijvoorbeeld tijdens een lange autorit video en audio kan streamen naar tablets op de achterbank.

Het grootste nadeel van een NAS-first entertainmentstrategie is dat de harde schijven kunnen falen en dat je je hele verzameling kwijtraakt. U kunt dat enigszins verminderen door uw schijven in een RAID-array te configureren voor betere redundantie, maar dit vereist technische knowhow en neemt uw kostbare tv-kijktijd weg. Als je je zorgen maakt over het kwijtraken van je originele Star Wars-verzameling of als je gewoon de nieuwste aflevering van House of Cards wilt zien, dan moet je het houden met een combinatie van Netflix, cloudopslag en meerdere maandelijkse kosten.

Aanbevolen verhalen

Readers' Choice Awards 2017: routers en NAS-apparaten

Welke apparaten zijn het beste voor toegang tot internet en het opslaan van uw gegevens? PCMag-lezers wegen mee.

Comcast geeft draadloze service een kans met Xfinity Mobile

Xfinity Mobile wordt verkocht aan bestaande Comcast-klanten voor $ 12/GB aan data of tot $ 65/lijn voor een 'onbeperkt' abonnement. Maar kan het zijn sombere reputatie op het gebied van klantenservice overwinnen?