MLB en Disney nemen streamingrechten voor 'League of Legends' over

mlb-en-disney-pick-up--en-039;league-of-legends-and-039;-streaming-rechten foto 1 Riot Games

BAMTech, het streamingtechnologiebedrijf van Major League Baseball en Disney, heeft een deal gesloten met Riot Games voor de rechten op League of Legends-toernooien.

Volgens The Wall Street Journal vraagt ​​de overeenkomst dat BAMTech 'tot 2023 minimaal $ 300 miljoen betaalt' aan Riot Games. In ruil daarvoor krijgt het de exclusieve rechten om de populaire multiplayer online battle arena-game (MOBA) van het bedrijf te 'streamen en te gelde te maken'.BAMTech is van plan een League of Legends-streamingservice te lanceren met apps voor smartphones, pc's en 'andere apparaten', en zal ook de distributie op bestaande streamingportals zoals Twitch en YouTube Gaming verzorgen. De deal verklaart in grote mate het gerucht dat ESPN honderden miljoenen zou investeren om de uitzendrechten van de game op te halen. Hoewel de deal lijkt te gaan over streaming in plaats van uitzendingen, is ESPN eigendom van Disney.

League of Legends is een gigant in de wereld van eSports, met individuele toernooien die wereldwijd door tientallen miljoenen worden bekeken. Zijn populariteit heeft ertoe geleid dat Riot Games (die geen andere videogames maakt) meer dan $ 1 miljard aan inkomsten per jaar binnenhaalde. BAMTech en Riot willen (nog) meer geld verdienen aan de deal door middel van advertenties en sponsoring, waar het streamingbedrijf toezicht op zal houden.

De deal lijkt op het publiceren van videogames, in zoverre dat de $ 300 miljoen een voorschot is in plaats van een directe betaling. De initiële inkomsten die worden gegenereerd, gaan naar BAMTech om zijn investering te dekken, maar The Wall Street Journal zegt dat de opbrengsten die daarna komen, tegen een niet-gespecificeerd tarief met Riot Games zullen worden gedeeld.

BAMTech, voorheen onderdeel van Major League Baseball's MLB Advanced Media (MLBAM), werd eerder dit jaar omgezet in een eigen bedrijf. MLBAM heeft nog steeds een meerderheidsbelang in het bedrijf, Disney verwierf ongeveer een derde in een deal van $ 1 miljard en de National Hockey League heeft ook een belang.

Meer verhalen

Dagelijkse aanbiedingen: Dell XPS 8900 i7 quad-core desktop voor $ 600

Het is nog niet te laat om flink te sparen voor de feestdagen.

Evernote zal zijn privacybeleid in januari niet meer wijzigen

De CEO van Evernote gaf toe dat ze het verpesten.

8 dingen die overachievers doen waardoor ze zich onderscheiden

Maak je deze gewoontes eigen en verhoog snel je efficiëntie.

AOL's Alto e-maildashboard voegt Alexa- en Slack-integraties toe

Praat met uw e-mailinbox. Het kan gewoon terug praten.

USB-flashdrives verkennen - van wieg tot hedendaags genre

Het nieuwe millennium luidde een heleboel verbazingwekkende mogelijkheden en ontwikkelingen in en als het gaat om enkele van de meest fenomenale eeuwbepalende ontwikke...

Amazon is van plan verzending te stroomlijnen met een app voor vrachtwagenchauffeurs

De tussenpersoon uitschakelen door chauffeurs rechtstreeks aan te sluiten op vracht.

8 krachtige manieren om uw bedrijf op de markt te brengen met een beperkt budget

Als het geld krap is, denk dan buiten de gebaande paden.

12 levensveranderende financiële geheimen van makers van grote rijkdom

Enkele van 's werelds beste vermogensmakers verdienen miljoenen door dit advies op te volgen.

GM brengt zelfrijdende auto's naar Michigan Roads

Een vloot zal spoedig door de straten van het grotere Detroit zwerven.

Digitale betalingen: waarom online retailers verder kijken dan creditcards

Hoe nieuwe digitale betaalmethoden het e-commercespel veranderen Online dingen kopen is tegenwoordig de standaardmanier van winkelen voor de meeste mensen. De ben...