Miranda Instant Messenger - IM-client met meerdere protocollen

Op zoek naar een goede instant messenger met meerdere protocollen die weinig systeembronnen nodig heeft en zeer aanpasbaar is? Met Miranda Instant Messenger kun je genieten van instant messenger-goedheid in een klein pakket.

Opmerking: er zijn drie add-ons die worden aanbevolen voor Miranda Instant Messenger (links onderaan het artikel).

InstallatieTijdens de installatie zijn er in totaal vijf vensters. De vierde wordt hier weergegeven in twee schermafbeeldingen, zodat u alle opties kunt zien die voor u beschikbaar zijn. Hier kunt u de Messenger-protocollen zien die samen met de importplug-in beschikbaar zijn.

Opmerking: Alle opties zijn standaard geselecteerd.

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 1

Kies de soorten snelkoppelingen die u wilt hebben en of u uw profielgegevens in de thuismap wilt opslaan.

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 2

Wanneer Miranda Instant Messenger voor de eerste keer start

Voor ons voorbeeld hebben we Miranda Instant Messenger onmiddellijk laten starten nadat de installatie was voltooid, dus de Import Wizard (hieronder weergegeven) verscheen pas na het opnieuw opstarten...

In het eerste venster wordt u gevraagd een naam te kiezen voor uw gebruikersprofiel...

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 3

Een ding om op te merken bij het kiezen van een naam voor uw gebruikersprofiel ... u mag geen spaties gebruiken. Als je een naam hebt gekozen, klik je op Aanmaken.

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 4

Nu kunt u een IM-account instellen voor gebruik met Miranda Instant Messenger. U kunt op dit moment meerdere accounts toevoegen als u dat wilt. Klik op het plusteken in de linkerbenedenhoek om een ​​account toe te voegen.

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 5

Nadat u op het plusteken heeft geklikt, ziet u in het volgende venster een accountnaam en een optionele interne accountnaam.

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 6

Een snelle blik op de vervolgkeuzelijst voor Messenger-protocoltypen die beschikbaar zijn op basis van uw installatiekeuzes. Als u klaar bent, klikt u op OK.

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 7

Voor ons voorbeeld hebben we ervoor gekozen om een ​​Yahoo-account te gebruiken.

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 8

Om het instellen van een account te voltooien, klikt u erop om het te selecteren. U ziet dan een login-sectie aan de rechterkant van het venster.

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 9

Zodra je je inloggegevens hebt ingevoerd, is Miranda Instant Messenger klaar voor gebruik. Het eerste venster ziet er een beetje eenvoudig uit, maar zo ziet het eruit voordat u de aanbevolen add-ons installeert.

U kunt eenvoudig aanpassen hoe Miranda Instant Messenger eruitziet met thema's van de Miranda Instant Messenger-website en in het optievenster.

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 10

Contacten toevoegen

Wanneer je klaar bent om nieuwe contacten toe te voegen, ga je naar het Miranda Instant Messenger-symbool in de linkerbovenhoek en klik je erop. U ziet dan het volgende menu dat u toegang geeft tot Statusinstellingen, Contactbeheer, de Importwizard, Detailsbeheer, Bestandsoverdrachten, Opties, Accounts, het Help-menu en het Afsluitcommando.

Klik op Contacten zoeken/toevoegen….

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 11

Nadat u op Zoek/Voeg contacten… heeft geklikt, wordt het volgende venster geopend. Merk op dat het messenger-account waarmee u bent aangemeld in de linkerbovenhoek wordt weergegeven. Hier kunt u de naam invoeren van de contact(en) die u wilt toevoegen.

Opmerking: de beschikbare keuzes voor ons voorbeeld in het vervolgkeuzemenu Protocol waren: Yahoo! Messenger, Lotus Sametime, LCS en Windows Live (MSN).

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 12

Nadat u de naam hebt ingevoerd, klikt u op Zoeken om de resultaten te zien. Contacten gevonden die overeenkomen met de ingevoerde naam worden aan de rechterkant van het venster weergegeven. Als u deze persoon aan uw lijst wilt toevoegen, klikt u op en selecteert u de contactpersoon en klikt u vervolgens op Toevoegen aan lijst in de rechterbenedenhoek.

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 13

Nadat u in het venster Contactbeheer op Toevoegen aan lijst heeft geklikt, ziet u het volgende venster. Hier kun je een aangepaste naam voor die persoon kiezen, de groep selecteren waarin je hem wilt hebben en het standaardbericht of een aangepast bericht verzenden met het verzoek om toe te voegen. Klik op Toevoegen als u klaar bent.

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 14

Hier is een snelle blik op een berichtenvenster ...

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 15

Opties

Hier ziet u het optievenster voor Miranda Instant Messenger. Er zijn veel manieren om de instellingen aan uw behoeften aan te passen.

Opmerking: zo ziet het optievenster eruit voordat de aanbevolen add-ons worden geïnstalleerd.

De wizard Contact importeren

Na de automatische eerste run na de installatie, wordt dit venster geopend met het hoofdvenster van Miranda Instant Messenger. Als u besluit een set contactpersonen te importeren met behulp van de wizard Importeren, is hier het eerste venster dat u ziet.

Opmerking: dit kan worden uitgeschakeld (zie hieronder).

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 17

In het tweede venster krijgt u de mogelijkheid om te kiezen welk type contactdatabase u wilt importeren (groep of individueel).

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 18

Als u klaar bent met het importeren van contacten, ziet u dit venster waarin u een nieuwe contactendatabase kunt importeren of de Import Wizard kunt afsluiten. Merk op dat u de import-plug-in niet opnieuw bij opstarten kunt selecteren.

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 19

Nadat de aanbevolen add-ons zijn geïnstalleerd

Hier is een snelle blik op hoe Miranda Instant Messenger eruitziet als de drie aanbevolen add-ons eenmaal zijn geïnstalleerd ... al een behoorlijk verschil met het eerste uiterlijk. Stel je de mogelijkheden eens voor als je eenmaal begint met het aanpassen van je eigen installatie van Miranda Instant Messenger!

miranda-instant-messenger--en-ndash;-multiprotocol-im-client foto 20

En zo ziet het optievenster er daarna uit... Let op de tabbladen die nu beschikbaar zijn! Veel plezier met Miranda Instant Messenger!

Links

  • Hoofdlinks

Download Miranda Instant Messenger (versie 0.8.1)

Miranda Instant Messenger-startpagina

Miranda Instant Messenger Addons-pagina

  • Aanbevolen add-ons

Moderne contactenlijst (Unicode) 0.8.1.1

Schrijven (Unicode) 2.8.1.0

TabSRMM Unicode 2.2.1.17 (berichteninterface)

Meer verhalen

Week in Geek: The Disable Firefox 3.5 Tab Tearing Edition

De aankomende Firefox 3.5-release voegt een nieuwe Tab Tearing-functie toe waarmee je tabbladen van de balk naar een nieuw venster kunt slepen. Heel cool, maar waarom hebben ze je geen manier gegeven om de functie uit te schakelen als je dat niet wilt?

Vrijdagpret: Redstar Fall

Deze vrijdag kijken we naar een leuk en ontspannend physics-flashspel genaamd Redstar Fall. Het wordt een uitdaging naarmate je hoger in de levels komt en zorgt voor leuke afleiding totdat het fluitsignaal klinkt.

Ontvang de nieuwste Chrome-releases met Early Access-releasekanalen

Wilt u altijd de nieuwste en beste versie van Google Chrome op uw computer hebben? Dat kan nu door je te abonneren op de Early Access Release Channels.

Een watermerk toevoegen aan Word 2007-documenten

Soms wilt u misschien een watermerk of achtergrondafbeelding aan uw Word-documenten toevoegen om een ​​bedrijfslogo toe te voegen of de documentstatus te identificeren. Vandaag zullen we kijken naar het proces om ze gemakkelijk toe te voegen aan uw Word 2007-documenten.

De geschiedenis verwijderen voor de website die u zojuist hebt bezocht in Firefox

Je klikte gewoon door naar een website en realiseerde je dat het er een was die je liever niet had bezocht. Nu staat de website in de geschiedenis van uw browser (au!) en moet u deze verwijderen. Hier is hoe je dat kleine geschiedenisprobleem opruimt.

Extensies installeren in Google Chrome

Voel je je avontuurlijk en wil je enkele extensies in Chrome proberen? De ontwikkelaars van Chromium Code hebben drie leuke en handige extensies die je kunt toevoegen aan je installatie van Chrome.

Onze kijk op Microsoft Security Essentials Beta

De bètaversie van Microsoft Security Essentials (voorheen met de codenaam Morro) is gisteren uitgebracht en hier gaan we kijken wat u kunt verwachten. Dit nieuwste beveiligingsaanbod van Redmond is een antivirusprogramma dat bedoeld is om naast Windows Defender en Firewall te draaien om de plaats van hun

Onaangename MSN / Windows Live Messenger-spammers stoppen

Ben je gebombardeerd met spammers op Live Messenger die je vertellen dat je een Look9683-spamsite moet bezoeken? Het goede nieuws is dat je ze volledig kunt blokkeren, maar helaas zullen ze geen fysieke pijn voelen.

Fleur Firefox op met persona's

Ziet uw browser er de laatste tijd een beetje slecht uit? Zou je willen dat je een grote selectie van skins had om uit te kiezen? Nu kun je het allemaal hebben met Persona's.

Aangepast verwijderen over:config Vermeldingen op de gemakkelijke manier

Heeft u ooit een aangepast item about:config aan uw Firefox-browser toegevoegd en wenste u dat u het kon verwijderen? Dat kan nu met een eenvoudige reset-tweak die zich richt op enkelvoudige vermeldingen.