Minecraft-gids: maak kennis met de mobs van Minecraft

minecraft-gids-meet-the-mobs-of-minecraft foto 1

Er zijn wezens groot en klein, vriendelijk en gevaarlijk, en combinaties daarvan, verspreid over de hele Minecraft-wereld. Weten waar je mee te maken hebt, helpt een heel eind om in leven te blijven.

We hebben de biomen en structuren van Minecraft bestudeerd, nu is het tijd om onze aandacht te richten op de mobs die de wereld bevolken. Hoewel Minecraft soms leeg lijkt, is het zeldzaam om ergens op een kaart te zijn waar je geen enkele soort wezens kunt vinden. Zelfs als je midden in een schijnbaar dorre woestijn bent, zullen een paar zwaaien van je houweel meestal grotten onthullen onder het zand vol met wezens.Minecraft-mobs geven je de mogelijkheid om te communiceren (zoals met dorpelingen en het temmen van dieren), om te eten (zoals met de passieve voedselbewijzende mobs) en de mogelijkheid om te vechten (je zult meer dan een paar wezens vinden, groot en klein die nogal onvriendelijk zijn).

In Minecraft-jargon behoren deze wezens tot mobs en kunnen ze grofweg worden onderverdeeld in passieve, neutrale, hulpprogramma's en agressieve mobs.

Als je in de loop van het spel het duidelijke gevoel krijgt dat de balans tussen vriendelijk-tot-vijandige wezens sterk doorslaat in het voordeel van de vijandige wezens, verbeeld je het je niet. De paaisnelheid voor agressieve mobs wordt gemeten in fracties van een seconde, terwijl de paaicyclus voor passieve mobs (zoals dieren) bijna een halve minuut duurt.

Elke 1/20evan een seconde vraagt ​​het spel Moet ik een agressieve menigte in de buurt van de speler spawnen? terwijl het alleen vraagt. Moet ik een passieve menigte in de buurt van de speler spawnen? slechts eenmaal per 20 seconden (en alleen bij daglicht aan de oppervlakte). Die kansen betekenen dat je veel agressievere mobs tegenkomt dan passieve mobs.

Passieve mobs

Passieve mobs zijn samengesteld uit wezens die de speler onder geen enkele omstandigheid zullen aanvallen. Sommige passieve mobs kunnen worden gefokt om er meer van te maken, b.v. varkens kunnen worden gefokt om ze effectief te houden. Afgezien van de vleermuizen spawnen passieve mobs altijd op de hoogst verlichte hoogte die beschikbaar is voor het stuk waarop ze paaien.

Dit betekent dat zelfs in een goed verlichte grot onder een bioom van een vlakte nooit een koe willekeurig zal spawnen, aangezien de koe altijd zou spawnen op het oppervlaktegrasland erboven.

Varkens

Varkens worden meestal gevonden in kleine kuddes van 3-4 leden en spawnen in grasachtige/beboste gebieden. Wanneer ze worden gedood, leveren ze 1-3 rauwe varkenskoteletten op (maar als ze door vuur worden gedood, laten ze gekookte varkenskoteletten vallen).

minecraft-gids-meet-the-mobs-of-minecraft foto 2

Naast het jagen op voedsel, kunnen spelers ze ook fokken (door ze wortels te voeren) om meer varkens te produceren en kunnen ze een zadel op ze plaatsen om ze te berijden als een klein en langzaam paard. Een klein en langzaam paard dat je moet leiden met een wortel en een stok als je ergens wilt komen, dat wel.

Schaap

Schapen spawnen in groepen van 2-8 dieren in grasachtig/bebost gebied en voorzien de speler van wol (handig voor het maken van items zoals een bed). Het doden van een schaap levert één blok wol op, het scheren van het schaap laat het schaap in leven en levert 1-3 blokken wol op.

Hoewel wol handig is, kan het frustrerend zijn als het bioom waarin je je bevindt zwaar is van schapen (omdat ze niets produceren dat de speler kan eten).

minecraft-gids-meet-the-mobs-of-minecraft foto 3

Schapen kunnen worden gefokt door ze tarwe te voeren. Ongeveer 80 procent van alle natuurlijk uitgezette schapen in het spel is wit, maar schapen kunnen zwart, bruin, grijs, lichtgrijs en, zeer zelden, roze zijn.

Naast de basiskleuren kun je schapen in andere kleuren verven, zoals geel, blauw en groen, en de geverfde schapen zullen die kleur behouden (zoveel van de gekleurde wol produceren als je van ze wilt scheren).

Kippen

Kippen produceren meer dan één soort druppel. Als je een kip doodt, zal hij 0-2 veren laten vallen en een portie rauwe kip (gekookte kip indien gedood met vuur). In leven gelaten, zullen ze elke 5-10 minuten een kippenei laten vallen. Eieren kunnen worden geoogst en meer kippen spawnen of worden gebruikt in recepten.

Kippen paaien is best leuk: je gooit de verzamelde eieren als honkballen en elk gebroken ei heeft een kans om een ​​kuiken te paaien.

minecraft-gids-meet-the-mobs-of-minecraft foto 4

Kippen kunnen worden gefokt met zaden (zoals tarwe-, meloen- of pompoenpitten). Kippen paaien in grasrijke/beboste gebieden.

Koeien

Net als de andere boerderijdieren paaien koeien in groepen van 2-8 in gras-/beboste gebieden. Net als kippen zijn koeien een redelijk veelzijdig wezen, omdat ze zowel voedsel leveren (1-3 rauw rundvlees als ze worden gedood, steaks als ze door vuur worden gedood), als melk als ze worden gemolken met een emmer en 0-2 leren eenheden bij de dood.

minecraft-gids-meet-the-mobs-of-minecraft foto 5

Ze kunnen worden gekweekt met tarwe en zullen je graag volgen als je tarwe in je hand houdt. Loop langzaam genoeg en je krijgt gemakkelijk de hele kudde om je te volgen.

Mooshrooms

Mooshrooms zijn als gemuteerde koeien, ze gebruiken hetzelfde lichaamsmodel als de koe, maar spawnen alleen in kuddes van 2-8 mooshrooms, in het zeldzame paddenstoelenbioom. Net als de koeien produceren ze leer en rundvlees als ze worden gedood (biefstuk als ze worden gedood met vuur), en ze kunnen worden gemolken met een emmer.

minecraft-gids-meet-the-mobs-of-minecraft foto 6

Naast de standaard koe-achtige itemdrops kunnen de mooshrooms ook worden geschoren (ze laten vijf rode champignons vallen), kunnen ze worden gemolken met een kom en produceren ze champignonstoofpot. Dankzij de grote verscheidenheid aan drops die beschikbaar zijn in de mooshroom, is dit het meest veelzijdige wezen in het spel. Mooshrooms kunnen worden gekweekt met tarwe.

paarden

Paarden (en minder vaak ezels) spawnen in de vlaktes/savanne-biomen. Als ze worden gedood, laten ze 0-2 lederen eenheden vallen en in zeldzame gevallen, als ze extra uitrusting hebben, een zadel, paardenpantser of kist. Aangezien de meeste paarden maar een kleine hoeveelheid leer opleveren, is het praktischer om ze te temmen en op te zadelen om ze als transportmiddel te gebruiken.

minecraft-gids-meet-the-mobs-of-minecraft foto 7

Om een ​​wild paard te temmen, klik je erop om erop te rijden. Het paard zal je afzetten. Herhaal het proces totdat het paard kalm blijft. Als alternatief kunt u een paard direct temmen met een zadel. Ongeacht hoe je het paard temt, er is een zadel nodig om de beweging van het paard te sturen als het eenmaal getemd is.

Paarden kunnen worden gefokt met gouden appels of wortelen; een paard gefokt met een ezel levert een muilezel op die, net als de ezel, kan worden uitgerust met een kist om materialen te vervoeren. Gezien de relatieve kosten van het maken van gouden appels en wortelen (ze zijn in wezen de basisfruit/groente bedekt met goud), moet je echt klaar zijn om paarden te fokken om het te ondernemen, maar hey, niemand zei dat het runnen van een paardenranch goedkoop zou zijn.

ocelotten

Ocelots zijn wilde katten die voorkomen in het Jungle-bioom. Als ze wild zijn, zien alle ocelotten er hetzelfde uit: geelbruin met bruine vlekken.

minecraft-gids-meet-the-mobs-of-minecraft foto 8

Spelers mogen echter wilde ocelotten temmen met rauwe vis. Nadat hij de wilde ocelot rauwe vis heeft gevoerd, verandert hij in een huiskat en neemt hij een van de drie kleurpatronen aan die zijn voorbehouden aan katten. Ocelots/katten zijn immuun voor valschade en zijn uitstekend in het afweren van Creepers (een agressief maffia-wezen dat we zo zullen ontmoeten).

Tenzij het bevel wordt gegeven om te gaan zitten (door er met de rechtermuisknop op te klikken), zullen katten ronddwalen en de speler volgen. Minecraft-katten, net als echte katten, springen graag op bedden, kisten en andere verhoogde oppervlakken.

vleermuizen

Vleermuizen spawnen van nature in grotten en andere grote afgesloten donkere ruimtes. Ondanks je eerste reactie om ze weg te smijten, zijn de vleermuizen, in tegenstelling tot de meeste videogames, volkomen ongevaarlijk. Niet alleen dat, maar ze zijn relatief nutteloos omdat ze geen druppels hebben, niet kunnen worden getemd en geen ervaring bieden wanneer ze worden gedood.

minecraft-gids-meet-the-mobs-of-minecraft foto 9

Ze zijn echter nuttig, omdat ze nogal luidruchtig zijn en een goede indicatie zijn van een nabijgelegen grot. Bij het graven van mijnschachten loont het om te luisteren naar het gepiep van vleermuizen, aangezien dit typisch wijst op een nabijgelegen grottenstelsel. Vleermuizen zijn de enige vliegende passieve menigte.

Inktvissen

Inktvissen zijn te vinden in elk bioom dat water heeft. Ondanks de naam lijkt het lichaam van de inktvis eigenlijk meer op dat van een octopus.

minecraft-gids-meet-the-mobs-of-minecraft foto 10

Inktvissen zijn volledig passief en zullen, wanneer ze worden gedood, 1-3 inktzakken laten vallen. Deze zakjes kunnen worden verzameld om te gebruiken als kleurstoffen en bij het maken van meer geavanceerde bewerkbare items zoals het boek en de ganzenveer.

dorpelingen

Dorpelingen zijn de enige menselijke (of misschien moeten we zeggen mensachtige) personages in het spel en spawnen in dorpen. Elke dorpeling heeft een beroep (aangegeven door de kleur van hun mantel/schort); dorpelingen in bruine klederdracht zijn boeren, in witte gewaden zijn bibliothecarissen, in paarse gewaden zijn priesters, dorpelingen in zwarte schorten zijn smeden en in witte gewaden zijn slagers.

minecraft-gids-meet-the-mobs-of-minecraft foto 11

U kunt met de rechtermuisknop op dorpelingen klikken om met hen te handelen; hun beroep heeft een sterke invloed op wat ze met u zullen verhandelen. Dorpelingen ruilen altijd items voor smaragden of smaragden voor items, b.v. ze willen twintig rauwe kippen voor vijf smaragden.

Hoewel de handel vaak in het voordeel is van de dorpsbewoner, raden we toch aan om transacties te controleren als je in de buurt van een dorp bent, omdat het mogelijk is om items van een hoger niveau/moeilijk te verkrijgen vrij gemakkelijk te verzamelen met behulp van het handelssysteem. We komen vaak boeren tegen die graag smaragden verhandelen in ruil voor stapels tarwe (we nemen aan dat ze onafhankelijk rijk zijn en gewoon meer boerenknechten willen, omdat we ze altijd tarwe van hun eigen velden verhandelen).

Hoewel dorpelingen zich voortplanten als de bevolking van het dorp daalt (je ziet af en toe kleine dorpelingen in kinderformaat rondrennen), hebben ze geen geslachtsonderscheidende kenmerken en zien ze er, afgezien van hun kledingkleur, allemaal identiek uit.

Volgende pagina: Golems, zombies, klimplanten en skeletten

Meer verhalen

Screenshot Tour: Ubuntu Touch 14.04 op een Nexus 7

Ubuntu 14.04 LTS zal volgens Canonical de basis vormen van de eerste commercieel verkrijgbare Ubuntu-tablets. We hebben Ubuntu Touch 14.04 op onze eigen hardware geïnstalleerd om te zien hoe die tablets eruit zullen zien.

Geek Trivia: het Bluetooth-communicatieprotocol is vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Netwerkbeveiliging: gebruikersaccounts en wachtwoorden beveiligen in Windows

Deze How-To Geek School-les is bedoeld voor mensen die meer willen leren over beveiliging bij het gebruik van Windows-besturingssystemen. Je leert veel principes die je zullen helpen een veiligere computerervaring te hebben en je krijgt de kans om alle belangrijke beveiligingstools en -functies te gebruiken die

Geek Trivia: Onderzoekers die trends op sociale media analyseren, hebben verklaard welke dag van de week het meest deprimerend is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Welke frisdrank drinkt Marty McFly in Back to the Future?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Welke edelsteen was oorspronkelijk, maar niet langer, als kostbaar beschouwd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe Connected Standby werkt (of waarom de batterij van uw Windows 8 pc zo snel leeg raakt)

Dit is de poging van Microsoft om Windows 8 en 8.1 de altijd-aan-status te geven die mensen krijgen van iPads, Android-tablets en smartphones. Een pc met Connected Standby kan geen andere energiebeheerstatussen gebruiken, zoals slaap- en sluimerstand.

Wat kan een Service doen op Windows?

Als u Taakbeheer of Process Explorer op uw systeem opent, ziet u veel services actief. Maar hoeveel impact kan een service hebben op uw systeem, vooral als deze is 'beschadigd' door malware? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vragen van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: als je door de aarde wilt graven om naar China te gaan, kun je beter beginnen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Microsoft's 22tracks Music Service nu beschikbaar in alle browsers

Ben je het zat om naar dezelfde oude muziek te luisteren en op zoek naar iets nieuws om naar te luisteren? Dan is 22tracks van Microsoft zeker een kijkje waard! Deze online muziekservice is beschikbaar in je favoriete browser, vereist geen account om te gebruiken en laat je naar muziek luisteren van meerdere