Afbeeldingen en andere objecten centreren in Office 2007 en 2010

Soms kan het moeilijk zijn om een ​​afbeelding in een document te centreren door deze gewoon te slepen en te slepen. Vandaag laten we u zien hoe u afbeeldingen, afbeeldingen en andere objecten perfect centreert in Word en PowerPoint.

Opmerking: voor deze zelfstudie gebruiken we Office 2010, maar de stappen zijn bijna identiek in 2007.

Een afbeelding centreren in WordLaten we eerst een afbeelding in ons document invoegen. Klik op het tabblad Invoegen en klik vervolgens op Afbeelding.

center-pictures-and-other-objects-in-office-2007--en-amp;-2010 foto 1

Nadat u de gewenste afbeelding hebt geselecteerd, wordt deze aan uw document toegevoegd. Gewoonlijk worden afbeeldingen toegevoegd waar uw cursor zich in het document bevond, dus in een leeg document wordt deze linksboven toegevoegd. Merk ook op dat Picture Tools in het lint verschijnen na het invoegen van een afbeelding.

center-pictures-and-other-objects-in-office-2007--en-amp;-2010 foto 2

Opmerking: de volgende menu-items zijn beschikbaar op het tabblad Opmaak van hulpmiddelen voor afbeeldingen, dat wordt weergegeven wanneer u het object of de afbeelding selecteert waarmee u werkt.

Hoe stemmen we de foto af zoals we willen? Klik op Positie voor enkele snelle plaatsingsopties, inclusief gecentreerd in het midden van het document of bovenaan.

center-pictures-and-other-objects-in-office-2007--en-amp;-2010 foto 3

Voor meer geavanceerde plaatsing kunnen we echter het gereedschap Uitlijnen gebruiken. Als Word niet is gemaximaliseerd, ziet u mogelijk alleen het pictogram zonder het label Uitlijnen.

center-pictures-and-other-objects-in-office-2007--en-amp;-2010 foto 4

Merk op dat de tools standaard grijs zijn weergegeven in het menu. Om de uitlijning te kunnen wijzigen, moeten we eerst de instellingen voor tekstomloop wijzigen. Klik op de knop Tekstterugloop en elke andere optie dan In lijn met tekst. Uw keuze hangt af van het document dat u schrijft, kies gewoon de optie die het beste werkt in het document.

center-pictures-and-other-objects-in-office-2007--en-amp;-2010 foto 5

Selecteer nu opnieuw de uitlijngereedschappen. Met deze opties kunt u uw afbeelding nu precies positioneren.

center-pictures-and-other-objects-in-office-2007--en-amp;-2010 foto 6

Align Center plaatst uw afbeelding in de breedte in het midden van de pagina.

center-pictures-and-other-objects-in-office-2007--en-amp;-2010 foto 7

Align Middle plaatst de afbeelding in de hoogte in het midden van de pagina.

center-pictures-and-other-objects-in-office-2007--en-amp;-2010 foto 8

Dit werkt hetzelfde met tekstvakken. Klik eenvoudig op de knop Uitlijnen op het tabblad Opmaak en u kunt deze op de pagina centreren.

center-pictures-and-other-objects-in-office-2007--en-amp;-2010 foto 9

En als u meerdere objecten met elkaar wilt uitlijnen, selecteert u ze allemaal, klikt u op Groeperen en selecteert u Groep in het menu.

center-pictures-and-other-objects-in-office-2007--en-amp;-2010 foto 10

Nu kunt u in de uitlijnhulpmiddelen de hele groep op uw pagina centreren voor een kop of waar u de afbeeldingen ook voor wilt gebruiken.

Deze stappen werken ook hetzelfde met Office 2007.

center-pictures-and-other-objects-in-office-2007--en-amp;-2010 foto 12

Objecten centreren in PowerPoint

Dit werkt op dezelfde manier in PowerPoint, behalve dat afbeeldingen automatisch automatisch worden ingesteld voor vierkantomloop, zodat u niets hoeft te wijzigen. Voeg eenvoudig de afbeelding of een ander object van uw keuze in, klik op Uitlijnen en kies de gewenste optie.

Bovendien, als een object al is uitgelijnd zoals u wilt, sleept u een ander object ernaast en ziet u een Smart Guide om u te helpen het tweede object uit te lijnen of te centreren met het eerste. Dit werkt alleen met vormen in de bètaversie van PowerPoint 2010, maar zal in de definitieve versie deze zomer ook werken met afbeeldingen, tekstvakken en media.

center-pictures-and-other-objects-in-office-2007--en-amp;-2010 foto 14

Conclusie

Dit zijn goede methoden voor het centreren van afbeeldingen en objecten in Word en PowerPoint. Van het ontwerpen van perfecte koppen tot het benadrukken van uw boodschap in een PowerPoint-presentatie, dit is iets dat we nuttig hebben gevonden en we hopen dat u dat ook zult doen.

Aangezien we het hier over Office hebben, is het vermeldenswaard dat Microsoft het Technologiegarantieprogramma voor Office 2010 heeft aangekondigd. Dit betekent in wezen dat als u tussen 5 maart en 30 september van dit jaar een versie van Office 2007 aanschaft, wanneer Office 2010 is uitgebracht, kunt u er gratis naar upgraden!

Meer verhalen

Updates voor experimentele add-ons in Firefox controleren

Als u experimentele add-ons in Firefox gebruikt, heeft u de frustratie ervaren dat u handmatig moet controleren of er updates voor zijn. U kunt nu op de hoogte worden gehouden van updates voor experimentele add-ons naast de door Mozilla goedgekeurde add-ons met de EAVE-extensie.

ShellFolderFix onthoudt vensterlocaties in Windows 7

Weet je nog dat eerdere versies van Windows de grootte en locatie van Explorer-vensters onthielden toen je ze opende? Om de een of andere reden doet Windows 7 dit niet langer, maar vandaag bekijken we een handig hulpprogramma dat deze ergernis oplost.

Blader visueel door uw geopende tabbladen in Google Chrome

Bladert u liever visueel door uw geopende tabbladen in plaats van een lijst met tabbladen te gebruiken? Dan is de Visual Tabs-extensie voor Google Chrome misschien wel de visuele tool waarnaar u op zoek was.

Verzend tot 100 MB bijlagen met Outlook en drop.io

Veel zakelijke e-mailservers staan ​​slechts 5-10 MB bijlagen toe, maar tegenwoordig is het niet ongebruikelijk dat u een veel groter bestand naar een vriend of collega moet sturen. Dankzij drop.io en hun nieuwe Outlook-plug-in kun je nu gratis tot 100 MB bijlagen verzenden.

Ouderlijk toezicht instellen in Windows 7 Media Center

Als uw gezin Windows 7 Media Center gebruikt om veel films en tv te kijken, wilt u misschien bepaalde programma's van uw jongere kinderen blokkeren. Vandaag bekijken we de functie Ouderlijk toezicht in Windows 7 Media Player waarmee u bepaalde tv- en filmbeoordelingen kunt blokkeren.

Spotify installeren in Ubuntu 9.10 met Wine

Spotify is misschien wel de beste streaming muziekservice die online beschikbaar is. Spotify is beschikbaar onder Windows en Mac. Door Wine te gebruiken, kunt u Spotify echter ook op Ubuntu installeren.

Integreer Boxee met Media Center in Windows 7

Op zoek naar een manier om toegang te krijgen tot meer inhoud via Windows 7 Media Center? Misschien wil je een goede manier om heen en weer te springen tussen Boxee en Media Center met slechts een klik op de afstandsbediening? Vandaag laten we u zien hoe u toegang krijgt tot Boxee via Media Center met Boxee Integration 1.0.

Schakel de vertragingstijd voor Aero Peek in Windows 7 uit of wijzig deze

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om de vertragingstijd voor Aero Peek in Windows 7 aan te passen of wilt u de functie misschien helemaal uitschakelen? Kijk dan hoe eenvoudig het is om een ​​van beide te doen met de Desktop Peek Tweak.

Vergeet nooit een e-mailbijlage in Outlook te verzenden

We hebben allemaal haastig een e-mail gestuurd, om even later te onthouden dat we waren vergeten het bestand bij te voegen waarvan we zeiden dat we het bij de e-mail hadden gevoegd. Forgotten Attachment Detector is een geweldige, gratis invoegtoepassing voor Microsoft Outlook die u kan helpen dit gênante scenario te vermijden.

Gebruikersaccountbeheer begrijpen in Windows 7

Gebruikersaccountbeheer, ook wel bekend als UAC, werd regelmatig genoemd als een van de problemen van Vista en was zelfs het onderwerp van een Apple-advertentie. Deze functie heeft echter de beveiliging van Vista-computers aanzienlijk verbeterd en vandaag zullen we zien hoe deze is verbeterd in Windows 7.