Microsoft's Project Scorpio Is Xbox One X, arriveert 7 november

LOS ANGELES - Na meer dan een jaar van anticipatie heeft Microsoft vandaag zijn Project Scorpio Xbox-apparaat hier op E3 ​​2017 onthuld. Project Scorpio is nu de Xbox One X, de krachtigste Xbox One-gameconsole tot nu toe. Tenminste, dat is wat voorlopige analyse lijkt aan te geven en wat Microsoft belooft dat het zal zijn wanneer het op 7 november arriveert voor $ 499.

We hebben een paar maanden geleden al gekeken naar de hardware van de Xbox One X, toen Digital Foundry een uitgebreide demontage uitvoerde van de hardware van Project Scorpio. De aangekondigde specificaties van de console komen overeen met die cijfers, en ze zijn indrukwekkend: een 6-teraflop, 40-core GPU geklokt op 1,172 GHz met 12 GB GDDR5 RAM en een geheugenbandbreedte van 326 Gbps. Op papier is het aanzienlijk krachtiger dan de Xbox One en Xbox One S.Dit betekent echter niet dat de Xbox One X een nieuwe generatie console is. Het maakt deel uit van de 'Xbox One-familie' en is architectonisch identiek aan de Xbox One en Xbox One S. Het is volledig compatibel met alle Xbox One-games en -accessoires, met ruimte voor grafische verbeteringen indien ondersteund. Deze ondersteuning is te vinden in nieuwere games, samen met een selectie van reeds uitgebrachte Xbox One-games met gratis patches (een model dat vergelijkbaar is met de verbeterde prestaties van de PS4 Pro met PlayStation 4-games).

Microsoft pusht de extra kracht van de Xbox One X als het meest opvallende aspect van het systeem. Het ondersteunt native 4K-gaming, met ondersteunde games die native worden weergegeven op 3.840 bij 2.160, met een hoog dynamisch bereik (HDR) en een breed kleurengamma. Microsoft beweert dat de aanstaande Forza Motorsport 7 zal draaien in 4K-resolutie met 60 frames per seconde, en voorlopig onderzoek uitgevoerd door Digital Foundry geeft aan dat dit heel goed mogelijk is.

Een handvol Xbox One-games krijgen patches om te profiteren van de extra kracht van de Xbox One X. Van de first-party games krijgen Forza Horizon 3, Gears of War 4, Halo Wars 2, Killer Instinct en Minecraft gratis 4K-updates. Nog eens 30 games van derden krijgen ook updates, waaronder Final Fantasy XIV en The Witcher III.

Microsoft toonde verschillende opmerkelijke aankomende games voor Xbox One, hoewel de uitgebreide compatibiliteit tussen Xbox One, Xbox One X en Windows 10 betekent dat geen enkele exclusief is voor het nieuwste systeem. De persconferentie belichtte de 4K-gameplayvideo van Forza Motorsport 7 en Assassin's Creed: Origins, die beide tijdens het evenement werden aangekondigd.

Andere aankomende Xbox One-games zijn Life is Strange-prequel Life is Strange: Before the Storm, Middle-earth: Shadow of Mordor-vervolg Middle-earth: Shadow of War en Bioware's co-op sci-fi actie-RPG Anthem. De langverwachte geanimeerde shooter Cuphead werd ook uitgelicht en gezien de releasedatum van 29 september.

Verwant

  • Project Schorpioen: wat we weten (en de details die we willen)Project Schorpioen: wat we weten (en de details die we willen)

Halo en Gears of War waren met name afwezig in first-party game-previews, maar Crackdown 3 - een bovenmenselijke politie-actiegame met Terry Crews en geschreeuw - zag een aantal nieuwe gameplay-opnames en een vaste releasedatum van 7 november naast de Xbox One X .

Net als de Xbox One S ondersteunt de Xbox One X 4K-media in HDR met een breed kleurengamma, inclusief het afspelen van Ultra HD Blu-ray-schijven en het streamen van video. De schijfondersteuning is een opmerkelijk voordeel dat we hebben gewaardeerd in de Xbox One S, die Sony heeft weggelaten uit de 4K-compatibele PS4 Pro.

De Xbox One X is een opmerkelijke opwaardering van de Xbox One S, die tijdens de aankondiging een prijsverlaging van $ 50 ontving en nu beschikbaar is voor $ 249. De Xbox One X is ook aanzienlijk duurder dan de PlayStation 4 ($ 299) en PS4 Pro ($ 399). We zullen bepalen of het extra vermogen de extra kosten waard is wanneer we de Xbox One X later dit jaar in het laboratorium krijgen om te testen.

Aanbevolen verhalen

Seagate lanceert 8TB Xbox Drive

Met 8 TB kun je de volledige verzameling games opslaan die beschikbaar zijn met de nieuwe Xbox Game Pass, en heb je nog ruimte over voor je eigen verzameling.

De Xbox One X versus de originele Xbox One: wat is er veranderd?

Terwijl Project Scorpio vorig jaar op de E3 werd geplaagd, was het pas gisteren dat we eindelijk eens goed konden kijken naar de nieuwste console van Microsoft, nu de Xbox One genoemd...

Xbox-exec onthult dat Scorpio 9 GB RAM beschikbaar heeft voor games

Microsoft heeft onlangs een extra GB RAM ontgrendeld voor Project Scorpio-ontwikkelaars om mee te spelen.

Microsoft biedt een nadere blik op Project Scorpio Dev Kit

Feedback van ontwikkelaars hielp bij het creëren van een stapelbare ontwikkelkit met 24 GB RAM, een aan de voorzijde gemonteerd display en vijf programmeerbare knoppen.