Microsoft verenigt deze zomer (bijna) elk 'Minecraft'-platform

Alan736/Flickr

Minecraftstaat op het punt zijn definitieve vorm in te gaan. In augustus zal de Better Together-update landen en de game verenigen op bijna elk platform, van iOS en Android tot Xbox One en Nintendo Switch. Deze eenwording is te danken aan de Bedrock Engine, die momenteel alle mobiele, Windows 10-, Amazon Fire- en VR-versies van de game aandrijft. Nu maakt het niet meer uit welk platform je vrienden gebruiken om Minecraft te spelen - elke versie zal hetzelfde zijn, ze zullen DLC en updates delen, en alle spelers zullen samen nieuwe werelden kunnen creëren.

Nou ja, bijna allemaal. De PlayStation 4- en Xbox 360-versies van Minecraft zijn niet opgenomen in de eerste Better Together-update.'Vanaf Xbox One en Nintendo Switch zullen we die codebasis uitbreiden zodat alle -- de overgrote meerderheid van onze gemeenschap verenigd is', zegt marketingleider Emily Orrson.

De Better Together-update brengt Bedrock naar de Xbox One- en Nintendo Switch-versies van Minecraft, waardoor ze met bijna elke andere versie van de game kunnen spelen. Met de update krijgen deelnemende consoles Realms (de multiplayer-modus van de game), plus de nieuw gelanceerde Community Marketplace. Alle bestaande werelden worden rechtstreeks naar Bedrock overgedragen, net als alle DLC-spelers die hebben gekocht. De Better Together-update brengt ook oneindige werelden naar Xbox One en Switch, hoger dan het huidige, beperkte raster van ongeveer 3 mijl bij 3 mijl.

'Ze vragen daar al heel lang om verlichting, en nu kunnen ze zo naar binnen lopen in die werelden en ze oneindig blijven genereren', zegt uitvoerend producent Jesse Merriam.

Maar spelers op PS4, misschien wel de meest populaire console van de huidige generatie op de markt, zullen niet meteen naar Bedrock worden verplaatst.

'Ons doel is om alle Minecraft-spelers te verenigen', Merriam. 'Vandaag kunnen we Xbox One en Nintendo Switch bevestigen, maar al onze huidige-gen-partners -- we zijn geïnteresseerd in het verbinden van alle Minecraft-spelers. Het is zo ongeveer wat we vandaag kunnen bevestigen.'

De PS4- en Xbox 360-versies van Minecraft behouden hun platformspecifieke namen, terwijl de Java-versie formeel Minecraft: Java Edition zal heten, zoals de meeste spelers het sowieso noemen. Dus nu is er het kernspel van Minecraft en drie gefragmenteerde edities (PS4, Xbox 360 en Java) die niet gegarandeerd dezelfde updates of platformonafhankelijke mogelijkheden zullen ontvangen als de hoofdversie. Het is een welkome stap in de richting van eenheid, maar nog geen volledige sprong.

'We werken nauw samen met Apple, Google, PlayStation, Nintendo, Amazon, onze VR-partners - veel daarvan, het is gewoon veel om ervoor te zorgen dat we altijd in ieders winkel en al het andere werken', Orrson zegt. 'Op dit moment doen we ons best om iedereen met elkaar in contact te brengen, maar het is werk om alle scenario's die we tegenkomen te verwerken.'

Microsoft kocht Minecraft in 2014 voor $ 2,5 miljard, dus het is logisch dat de Xbox One-versie wat liefde krijgt in de Better Together-update. Natuurlijk bouwt Sony de PS4.

'Het is niet door gebrek aan wil of inspanning van onze kant', zegt senior global communications manager Aubrey Norris. 'We zijn nu in gesprek met onze partners. We willen PlayStation en we nodigen Sony uit om PlayStation-spelers naar Bedrock te halen, maar we kunnen er niet verder op ingaan -- dit zijn vertrouwelijke discussies.'

Microsoft en ontwikkelaar Mojang zijn nog lang niet klaar met Minecraft. Better Together maakt deel uit van een groter streven om Minecraft om te vormen tot een 'creatief platform'. Ontwikkelaars willen dat het meer is dan een spel. Ze willen dat het de basis wordt voor gemeenschapsgedreven innovatie, verbinding en creativiteit.

De Community Marketplace, die in juni in de Pocket- en Windows 10-edities verscheen, was een belangrijk onderdeel van deze overgang, waardoor spelers hun eigen in-game creaties konden zoeken, kopen en verkopen.

Servers krijgen ook aandacht in Better Together. Hiermee kunnen spelers rommelen in volledig unieke werelden die zijn gebouwd door toegewijde fans. Nu is er bij het opstarten een tabblad Servers naast de tabbladen 'Werelden' en 'Vrienden', waarmee een hele nieuwe gemeenschap van spelers kennismaakt met fan-favoriete universums zoals Lifeboat, een onderneming gemaakt door een 14-jarige en zijn vader met 6 miljoen spelers per maand. De eerste servers die op Bedrock landen, zijn Lifeboat, CubeCraft, Mineplex en InPvP.

Een laatste update maakt Minecraft nog meer op zichzelf staand: een ingebouwd receptenboek.

'We willen de sterke punten van alle bestaande crafting-systemen samenbrengen', zegt Merriam. 'Vandaag de dag staat de Java-editie echt bekend om ontdekkingen en experimenten terwijl je naar het knutselrooster gaat en dingen uitprobeert en ziet wat eigenlijk een recept blijkt te zijn.'

Het receptenboek stelt fans in staat om recepten rechtstreeks in het knutselrooster te wisselen, waardoor het niet meer nodig is om het spel neer te leggen en de relevante Wiki-pagina te vinden. Maar degenen die graag met recepten experimenteren, kunnen het boek volledig negeren.

'Iedereen die contact heeft gehad met een hardcore Minecraft-fan, weet dat een kind heel trots zal zijn als hij het recept voor een boot kent', zegt Merriam.

Volg hier al het laatste nieuws van E3 2017!

Aanbevolen verhalen

8 zakelijke lessen die elke ondernemer kan leren van Wonder Woman

Je blijft niet 75 jaar aan de top van het superheldenspel zonder een paar pivots te maken.

Kaspersky beschuldigt Microsoft van het verwijderen van zijn antivirusprogramma

Upgraden naar Windows 10 kan ertoe leiden dat de bescherming van Kaspersky wordt uitgeschakeld, verwijderd en vervangen door Windows Defender.

Hoe (bijna) elke digitale foto te verbeteren, zonder automatische verbetering

Filmfotografen hadden het makkelijk. Ze konden gewoon op de ontspanknop klikken en hun foto's zouden er geweldig uitzien. Elke film had zijn eigen unieke uitstraling. Het was eenvoudig om naar een afbeelding te kijken en te zeggen: Oh, die is gemaakt met Kodak Ultra, of dat is duidelijk gemaakt met Tr-X.

Hoe u uw pc en Android-telefoon kunt verenigen voor naadloze meldingen, delen en meer

Soms moet je dingen van je computer naar je telefoon halen: afbeeldingen, bestanden, links, tekst, enz. En meestal is dat veel vervelender dan het zou moeten zijn. Als je moe bent van het uploaden van bestanden naar Dropbox of Drive, het e-mailen van links naar jezelf of, het ergste van alles, het aansluiten van je telefoon op je