Microsoft verwacht dat consumenten 'uitvinden' welke Xbox welke is

De beste manier om een ​​baan als marketeer te behouden, is door nooit van de boodschap af te gaan. Dat is precies wat er gebeurde toen ik deze week het hoofd van consolemarketing van Xbox, Albert Penello, interviewde op ons E3-podium. Hoewel hij meer dan blij was om te praten over de technische specificaties van de Xbox One X en de impact die 4K-gaming op iedereen zal hebben, resulteerde het stellen van moeilijkere vragen over Xbox als organisatie in veel non-antwoorden. Maar er waren een paar vertellingen.

Toen ik hem onder meer aandrong op Microsofts afhankelijkheid van getimede exclusives en het schijnbaar verlaten van originele games ten gunste van sequels op zijn headliner-franchises (Gears of War, Halo en Forza), zei hij dit: 'We zijn duidelijk geïnvesteerd in game [intellectuele eigendom]. De industrie gaat nergens heen, er is genoeg tijd om nieuwe IP te brengen.' Dat wil zeggen dat Microsoft zich geen zorgen maakt over het creëren van een robuuste stal van originele games in de nabije toekomst.

Dan is er de verklaring voor hoe Microsoft tot de naam Xbox One X is gekomen:'Als je naar telefoons kijkt, worden er allerlei verschillende soorten namen gebruikt en mensen weten het te achterhalen. Je zult weten 'ik wil de 4K-versie' [je gaat het weten] door prijs of bundels of kleur; Ik denk dat mensen er wel achter zullen komen welke console ze kopen.'

Veel succes om een ​​ongelukkige Best Buy- of Walmart-medewerker uit te leggen welke 'de 4K-one' is aan iemand die geen NeoGAF-lid is. Zowel de One S als de One X bevatten UHD Blu-ray-drives, spelen 4K-video's af en ondersteunen HDR. Dat wil zeggen niets van hun vergelijkbare ontwerpen en de talloze kleuren en bundels die elk (One X) zullen zijn en (One S) beschikbaar zijn in.

Gelukkig was Penello duidelijk over welke Microsoft-franchise hij graag zou zien herrijzen.

'Oh man, ik ga zo in de problemen komen als ik dit zeg. Voor mij zou het MechAssault zijn. Ik hou van robots en multiplayer; Ik denk dat er een geweldige moderne interpretatie van MechAssault zou zijn. En ik ben ontslagen,' zei hij lachend.

De laatste MechAssault die de Xbox-hardware sierde, was MechAssault 2: Lone Wolf uit 2004 voor de originele Xbox. Maar goed, misschien kunnen we het nog een keer spelen met het nieuw aangekondigde achterwaartse compatibiliteitsprogramma.

Ik zal later in de week dieper ingaan op de staat van de Xbox, maar bekijk voor nu de video hierboven.

Volg hier al het laatste nieuws van E3 2017!

Aanbevolen verhalen

Kaspersky beschuldigt Microsoft van het verwijderen van zijn antivirusprogramma

Upgraden naar Windows 10 kan ertoe leiden dat de bescherming van Kaspersky wordt uitgeschakeld, verwijderd en vervangen door Windows Defender.

Netflix verwacht dat HBO binge-first gaat in een 'internet-tv-wereld'

Netflix heeft in het vierde kwartaal 7 miljoen klanten toegevoegd en zal dit jaar zijn oorspronkelijke investering in inhoud met een miljard dollar verhogen.

Hoe geavanceerde technologie het leven van consumenten gemakkelijker zal maken

Elke dag zien we producten tot leven komen die ooit nutteloos waren zonder een mens om ze te gebruiken. Deze dingen worden geautomatiseerd dankzij signalen die worden verzonden...