Microsoft rolt ruimtebesparende Files on Demand uit naar Windows Insiders

Microsoft

Het opslaan van uw bestanden in de cloud is geweldig om ze op verschillende apparaten te beheren, maar als u er alleen of met anderen aan wilt werken, moet u ze ofwel laten synchroniseren met uw lokale computer of een webapp starten. Microsoft heeft afgelopen mei een manier geïntroduceerd om toegang te krijgen tot zowel lokale als OneDrive-bestanden vanaf uw pc-bureaublad. Met deze functie kunt u rechtstreeks vanaf uw computer aan uw bestanden werken met behulp van de gewone Windows-bestandskiezer, waardoor de grenzen tussen offline en online bestandsopslag verder vervagen en ruimte wordt bespaard op die mooie SSD. De service, OneDrive Files on Demand genaamd, wordt nu uitgerold naar Windows Insiders die build 16215 gebruiken, en je kunt hem direct downloaden als je niet op de automatische update wilt wachten.

Dropbox heeft afgelopen januari een soortgelijk systeem uitgebracht, Smart Sync genaamd. Hiermee kunnen gebruikers van Dropbox Business documenten bekijken en wijzigingen aanbrengen zonder de webinterface van Dropbox te hoeven starten, en het werkt op Mac- en Windows-systemen. De geweldige eigenschap van beide services is dat online bestanden er net zo uitzien als lokale bestanden - u hoeft zich geen zorgen te maken over het beheren van opslagruimte voor online bestanden. Files On Demand werkt met uw persoonlijke en zakelijke OneDrive, vertelde Dona Sarkar van Microsoft aan Thurrott, samen met al uw SharePoint Online-teamsites.De installatie van Files on Demand is volgens Thurrott eenvoudig en snel, en het lijkt te werken zoals gepland. Er is een nieuwe statuskolom die u vertelt welke van uw bestanden op OneDrive staan. De functie zou voor alle gebruikers beschikbaar moeten zijn met de Windows 10 Fall Creators Update.

Aanbevolen verhalen

'FIFA 18' is nog niet uit en ik ben nu al verliefd

Onze eerste indrukken van 'FIFA 18', dat weer de juiste toon slaat.

Kaspersky beschuldigt Microsoft van het verwijderen van zijn antivirusprogramma

Upgraden naar Windows 10 kan ertoe leiden dat de bescherming van Kaspersky wordt uitgeschakeld, verwijderd en vervangen door Windows Defender.

Sapphire Now: SAP introduceert een hele reeks nieuwe analysetools

De geüpgradede analysetoolset van SAP voegt diepere voorspellende analyses en machine learning toe, samen met nieuwe datavisualisatie en app-partnerschappen, evenals Microsoft Surface Hub-integratie.

Samsung dient patent in voor Smartwatch Rim Display

In plaats van slechts één display op een smartwatch, wil Samsung er twee, waarbij de tweede rond de roterende rand van het horloge wordt geplaatst.