Microsoft plaagt Windows 10 'Find Lost Pen'-functie

Het verliezen van een favoriete pen is de ergste nachtmerrie van een schrijver, vooral als het duur was. Maar nu digitale pennen alomtegenwoordiger worden als een manier om te communiceren met Windows-pc's met aanraakscherm, heeft Microsoft een ingenieuze methode bedacht om u te helpen pennen te vinden die mogelijk op een dwaalspoor zijn geraakt.

De 'vind mijn pen'-functie, die vrijdag werd onthuld met de nieuwste Windows 10 Insider Preview, werkt door de locatie van uw pc of tablet vast te leggen telkens wanneer u een pen gebruikt om erop te schrijven. Als u uw pen verliest, kunt u navigeren naar Instellingen > Update en beveiliging > Vind mijn apparaat, waar u kunt zien wanneer u uw pen voor het laatst hebt gebruikt, evenals een kaart met de geschatte locatie van uw apparaat toen u het gebruikte.'De pen heeft geen GPS, dus daar kunnen we je niet helpen, maar wat we *kunnen* doen, is je vertellen waar je was toen je voor het laatst op je computer inktte', schreef Windows-engineer Dona Sarkar in een blogpost .

Zodra je het weer hebt gevonden, kun je profiteren van talloze verbeteringen in de manier waarop Windows omgaat met op pen gebaseerde invoer in de nieuwste Insider-build. Ze bevatten een opnieuw ontworpen handschriftpaneel dat bovenop apps en zintuigen zweeft wanneer je het met woorden hebt gevuld, waarbij de tekst naar links wordt geschoven zodat je ruimte hebt om door te gaan met schrijven.

Er zijn ook nieuwe gebaren voor het corrigeren van typefouten, waaronder de mogelijkheid om woorden samen te voegen en te splitsen (zodat je heen en weer kunt gaan of 'aanraakscherm' één woord of twee is) en een enkele letter wijzigen door erover te schrijven in plaats van te kiezen uit een voorgestelde plaatsvervanger. Ten slotte kunt u nu de pen gebruiken om te scrollen als vervanging voor uw vinger, wat u het gedoe bespaart om uw pen neer te leggen of op zoek te gaan naar een schuifbalk.

Verwant

  • Hoe de meest irritante dingen in Windows 10 op te lossenHoe de meest irritante dingen in Windows 10 op te lossen

Het Windows-toetsenbord op het scherm krijgt ook wat liefde, met een nieuwe modus voor één hand voor tablets waarmee je je hand of pen in één beweging over meerdere toetsen kunt bewegen, een proces dat Microsoft 'vormschrijven' noemt. Als je liever dicteert, bevat het toetsenbord nu ook een microfoonpictogram dat je computer vraagt ​​om naar je mijmeringen te luisteren en ze uit te schrijven in het Engels of Chinees.

Hoewel de nieuwste Insider-build schrijvers veel geeft om naar uit te kijken, zijn ze niet de enige groep gebruikers die Microsoft probeert te behagen. U zult ook tal van verbeteringen aan de Edge-webbrowser vinden, waaronder een nieuwe weergave op volledig scherm en de terugkeer van de mogelijkheid om websites vast te pinnen op de Windows-taakbalk, en een slimmere Cortana digitale assistent, met merkwaardig specifieke nieuwe functies zoals de mogelijkheid om toe te voegen agendagebeurtenissen op basis van advertenties die u opslaat in uw agendarol.

Bekijk de blogpost van Microsoft voor een volledige lijst van wat u kunt ontdekken in de nieuwste Windows Insider-build.

Aanbevolen verhalen

Windows 10 preview laat zien dat er grote veranderingen komen

Windows 10 Insider Preview heeft wijzigingen in het menu Start, Cortana, handschrift en meer.

Intel is niet erg blij met Qualcomm-aangedreven Windows 10-pc's

Intel maakt litigieuze geluiden over Qualcomm-aangedreven Windows 10-pc's

Kaspersky beschuldigt Microsoft van het verwijderen van zijn antivirusprogramma

Upgraden naar Windows 10 kan ertoe leiden dat de bescherming van Kaspersky wordt uitgeschakeld, verwijderd en vervangen door Windows Defender.

Apple plaagt Behemoth iMac Pro, nieuwe MacBooks

De $ 4.999 iMac Pro is bedoeld voor video-editors en ontwikkelaars van virtual reality-games, terwijl de iMac-, MacBook Pro- en MacBook Air-reeksen nieuwe Intel-processors krijgen.