Microsoft onthult de Xbox One X, de krachtigste console ooit

microsoft-onthult-de-xbox-one-x-de-meest-krachtige-console-ooit foto 1

Zeg hallo tegen de Xbox One X, de opvolger van Microsoft van de Xbox One. Voorheen bekend als 'Project Scorpio', werd het voor het eerst geplaagd op de E3 van vorig jaar, en een paar maanden geleden vingen we een glimp op van zijn krachtige hardware. De grote afhaalmaaltijd? Het is aanzienlijk krachtiger dan de PlayStation 4 Pro, zozeer zelfs dat het sommige games kan spelen met 4K/60 frames per seconde. Op de E3 vandaag heeft Microsoft onthuld dat de Xbox One X op 7 november zal landen.

We hebben ook eindelijk te zien gekregen hoe de console eruit zal zien. Het is allemaal zwart en boxy, zoals de originele Xbox One, maar het bovenste gedeelte hangt over een slankere basis. Het lijkt erop dat Microsoft het ontwerp van de Xbox One S een beetje heeft aangepast, en verrassend genoeg beweert het bedrijf dat de Xbox One X de kleinste console ooit is.Onder de motorkap heeft de Xbox One X een 6 teraflop GPU geklokt op 1,17 GHz en 12 GB GDDR5 RAM. En, zoals we eerder hebben gehoord, zegt Microsoft dat het in staat zal zijn tot 4K/HDR-gaming met Dolby Atmos-ondersteuning (iets dat de Xbox One al biedt). Als je geen 4K-tv hebt, zegt Microsoft dat de Xbox One X games er ook beter uit zal laten zien in 1080p, dankzij supersampling en de extra pk's. De console zal ook een 4K Blu-ray-drive hebben, zoals de Xbox One S, iets dat zelfs de PlayStation 4 Pro niet ondersteunt. Je hoeft je gamebibliotheek ook niet opnieuw op te bouwen of nieuwe accessoires voor de Xbox One X te kopen, omdat deze compatibel is met alles van de Xbox One.

In een andere console ontwikkelde Microsoft eerst een vloeistofgekoelde dampkamer om te voorkomen dat de hardware van de Xbox One X oververhit raakt. Dat is iets dat we hebben gezien op pc-gaminghardware, en gezien de hoeveelheid pk's in de console, is het logisch dat Microsoft de vloeistofkoelroute kiest. Het laatste dat het bedrijf nodig heeft, is een herhaling van het Red Ring of Death-fiasco van de Xbox 360.

Ontwikkelen...

Volg hier al het laatste nieuws van E3 2017!

Aanbevolen verhalen

Seagate biedt gamedrive van 4 TB voor Xbox Game Pass

Met meer dan 100 games om te downloaden en te spelen met Xbox Games Pass, zou een grote externe harde schijf erg handig kunnen zijn. Seagate hoopt dat u kiest voor de opslagoplossing van het Xbox-merk.

iPad Pro versus Surface Pro: welke klaart de klus?

De nieuwe iPad Pro heeft een krachtige processor en nieuwe multitasking-functionaliteit, maar kan hij de Microsoft Surface Pro evenaren voor productiviteit?

Acer onthult midrange Aspire GX-281 gamingtoren

Het is een van de meest betaalbaar geprijsde desktops die virtual reality-headsets kan aansturen, zoals de Oculus Rift of HTC Vive.

Kaspersky beschuldigt Microsoft van het verwijderen van zijn antivirusprogramma

Upgraden naar Windows 10 kan ertoe leiden dat de bescherming van Kaspersky wordt uitgeschakeld, verwijderd en vervangen door Windows Defender.

Checklists maken in de Notes-app op iOS 9, OS X en iCloud

De Notes-app in iOS 9 bevat veel verbeteringen, zoals het tekenen van schetsen en het toevoegen van foto's, maar misschien wel een van de handigere functies is de onderbelichte checklist. Hier leest u hoe u snel tekst omzet in een boodschappenlijst, takenlijst of verlanglijst in de Notes-app op iOS 9, OS X El Capitan en iCloud.