Microsoft ontgrendelt extra geheugen voor Scorpio Games

De volgende gameconsole van Microsoft is Project Scorpio, die volgende week op de E3 te zien zal zijn. In de aanloop naar die onthulling besloot Microsoft enkele details over de nieuwe hardware te delen, inclusief de specificaties die in april verschenen. Nu is de specificatie bijgewerkt, en het zal game-ontwikkelaars zeker plezieren.

Scorpio wordt geleverd met 12 GB GDDR5-geheugen. Microsoft moest echter aanvankelijk 4 GB van dat geheugen reserveren om het onderliggende Scorpio-systeem te laten functioneren en de interface in 4K-resolutie weer te geven. Maar het ontwikkelteam van Scorpio blijft het platform optimaliseren en ze zijn erin geslaagd om het geheugen dat nodig is voor het systeem terug te brengen tot slechts 3 GB.Mike Ybarra, corporate vice president van Xbox & Windows gaming platforms bij Microsoft, bevestigde de optimalisatie via zijn Twitter-account:

Dit is geweldig nieuws voor Scorpio-spellen. Het betekent dat in plaats van 8 GB geheugen om mee te spelen, ze nu 9 GB hebben. Op papier klinkt het misschien niet als veel extra's, maar in 1 GB kun je veel data opslaan.

Verwant

  • Microsoft biedt een nadere blik op Project Scorpio Dev KitMicrosoft biedt een nadere blik op Project Scorpio Dev Kit

Ter vergelijking: de PS4 Pro (en PS4) wordt geleverd met slechts 8 GB GDDR5-geheugen. Sony reserveert daar ook 3GB van voor het systeem, maar voegde ook 1GB DDR3-geheugen toe aan de Pro. Zo wordt een extra gigabyte van het snellere GDDR5-geheugen ontgrendeld voor games, dus 6GB voor games in vergelijking met Scorpio's 9GB.

Wat er gebeurt als een game alleen de originele 8GB gaat gebruiken... Ook daar biedt Ybarra via Twitter een antwoord op. De extra gigabyte zal goed worden gebruikt als een blok cachegeheugen, wat zich vertaalt in snellere laadtijden. Het is dus een win-winsituatie om het extra geheugen beschikbaar te hebben, ongeacht hoe het wordt gebruikt.

Aanbevolen verhalen

Kaspersky beschuldigt Microsoft van het verwijderen van zijn antivirusprogramma

Upgraden naar Windows 10 kan ertoe leiden dat de bescherming van Kaspersky wordt uitgeschakeld, verwijderd en vervangen door Windows Defender.

Microsoft biedt een nadere blik op Project Scorpio Dev Kit

Feedback van ontwikkelaars hielp bij het creëren van een stapelbare ontwikkelkit met 24 GB RAM, een aan de voorzijde gemonteerd display en vijf programmeerbare knoppen.

Apple en Amazon willen een aandeel in de geheugenactiviteiten van Toshiba

Apple en Amazon willen spelers worden in de flash-opslagindustrie.

101 manieren om een ​​extra $ 500 per maand te verdienen terwijl je je fulltime baan behoudt

Of u nu uw creditcardschuld wilt afbetalen of geld wilt sparen voor uw droomvakantie, we kunnen allemaal wel wat extra geld gebruiken.

De Meitu selfie-app ontgrendelt je anime-schoonheid en persoonlijke gegevens

Achter die gloeiende ogen schuilt een dataminingoperatie.