Microsoft maakt Windows 10-beveiliging eenvoudiger

Het is gemakkelijk om slechte wachtwoorden en slachtoffers van phishing-zwendel te bespotten, maar pc-beveiliging is moeilijk te kraken voor de gemiddelde gebruiker. Daarom introduceert Microsoft het Windows Defender Security Center als onderdeel van de Windows 10 Creators Update die in april verschijnt. Binnen een centrale hub kunt u in één oogopslag instellingen zien voor bescherming tegen bedreigingen, prestaties en meer. Het andere doel van de nieuwe hub, zegt Microsoft, is ervoor te zorgen dat 'je standaard en continu beschermd bent'.

Het startscherm van het beveiligingscentrum toont in één oogopslag de acties die u mogelijk moet ondernemen en de 'vijf pijlers' van bescherming. 'Virus- en bedreigingsbeveiliging' is het gebied waar u toegang krijgt tot uw anti-malware-app, of dit nu Windows Defender is of een app van derden. 'Device & performance heath' toont al je laatste updates, drivers, opslagcapaciteit en batterijduur. Microsoft plaatst daar ook zijn 'refresh Windows'-programma, zodat u een schone installatie kunt uitvoeren met behoud van al uw instellingen en bestanden.'Firewall- en netwerkbeveiliging' helpt je netwerkproblemen te zien en op te lossen, terwijl 'Gezinsopties' de plek is waar je de online activiteiten van je kinderen kunt controleren en rapporten kunt bekijken. Ten slotte is er het gedeelte 'App & browserbeheer' dat u waarschuwt voor 'mogelijke kwaadaardige sites, downloads en niet-herkende apps en bestanden van internet', aldus het artikel.

Microsoft vergist zich ook op het gebied van veiligheid met nieuwe standaard antivirusinstellingen. Als uw antivirus-app van derden verloopt met de Creators Update, begint Windows Defender u automatisch te beschermen totdat u deze vernieuwt of vervangt.

Het Windows Defender Security Center en vele, vele andere nieuwe Creators Update-functies worden, zoals vermeld, in april van dit jaar verwacht. Het staat ook in de 'fast ring' van Windows Insider Preview, dus je kunt het nu pakken als je niet tot die tijd kunt wachten.

Aanbevolen verhalen

Dezelfde app uitvoeren in meerdere Windows op Android Nougat

Met Android Nougat heeft Google een veelgevraagde functie uitgebracht: de mogelijkheid om twee vensters naast elkaar te gebruiken. In plaats van een soort janky-oplossing zoals de oplossingen van Samsung of LG, waardoor bepaalde apps alleen in een scenario met meerdere vensters kunnen werken, is deze in Android ingebakken. Dat betekent dat het werkt

Verbeter de levensduur van de batterij van Windows 10 met de nieuwe Power Slider

Microsoft test een functie waarmee gebruikers de prestaties handmatig kunnen aanpassen om de levensduur van de batterij te verbeteren.

Een cursus bouwen met Microsoft PowerPoint-decks in Articulate Storyline

De beste tool voor het schrijven van inhoud ontmoet de beste presentatiesoftware.

Samsung beveiligingscamera's opnieuw gehackt

White-hat-hackers hebben een maas in de wet gevonden die het uitvoeren van opdrachten op afstand mogelijk maakte.

Verizon voorkomt dat Galaxy Note 7-holdouts bellen

Er zijn nog 'duizenden' die de onveilige telefoon op het netwerk gebruiken.