Microsoft kondigt Xbox Game Pass-abonnement aan

Microsoft heeft vandaag een nieuwe Xbox-abonnementsservice aangekondigd in een poging om meer van ons games op de Xbox One te laten spelen en op zijn beurt meer inkomsten te genereren met de worstelende console van het bedrijf.

Het heet Xbox Game Pass en kost $ 9,99. In ruil voor je $ 10 per maand, garandeert Microsoft onbeperkte toegang tot meer dan 100 titels uit de Xbox One- en Xbox 360-gamebibliotheken. Er is hier geen streaming bij betrokken. De games die je via Xbox Game Pass wilt spelen, worden gedownload naar je Xbox One.Elke maand worden er nieuwe games aan de service toegevoegd en sommige worden verwijderd. Naast de eigen games van Microsoft Studios, hebben uitgevers die zich aanmelden om deel te nemen, onder meer 2K, 505 Games, Bandai Namco Entertainment, Capcom, Codemasters, Deep Silver, Focus Home Interactive, Sega, SNK, THQ Nordic en Warner Bros. Interactive Entertainment.

Als extra bonus belooft Microsoft een 'exclusieve korting' te bieden op alle Xbox Game Pass-titels die een abonnee wil kopen. Dat omvat alle gerelateerde DLC-pakketten of andere add-ons voor een game. Hoe groot deze kortingen zijn, is niet bekendgemaakt.

Verwant

  • Microsoft annuleert langverwachte Xbox Exclusive ScaleboundMicrosoft annuleert langverwachte Xbox Exclusive Scalebound

Xbox Game Pass wordt later dit voorjaar gelanceerd, maar vóór die tijd is Microsoft van plan het te testen via het Xbox Insider-programma in de Alpha Preview-ring. Bepaalde gamers krijgen toegang tot een kleine set games om te testen hoe goed het systeem werkt. Wanneer het wordt gelanceerd, krijgen Xbox Live Gold-abonnees er als eerste toegang toe.

De abonnementsservice komt naast Xbox Live Gold, dat zelf $ 60 kost. Als u zich bij beide aanmeldt, betaalt u Microsoft $ 179,88 per jaar om games te spelen, maar die kosten kunnen in feite uw behoefte om games te kopen vervangen. Hoe populair Xbox Game Pass blijkt te zijn, hangt af van welke games de service bereiken, en vooral hoe nieuw die titels zijn.

Aanbevolen verhalen

Met Xbox Games Pass kun je 100 titels spelen voor $ 10 per maand

Microsoft rolt dit voorjaar zijn eigen 'Netflix voor games'-service uit.

Het goede doel dat videogamekarts wil in elk ziekenhuis

Hoe de Gamers Outreach Foundation het leven van zieke kinderen gemakkelijker maakt.

Qualcomm kondigt VR Dev Kit, Leap Motion-integratie aan

Het bedrijf heeft vandaag ook een Head Mounted Display Accelerator Program gelanceerd.

Google en Microsoft komen overeen om zoekresultaten voor piraten te verlagen

Ze hebben zich aangesloten bij een vrijwillige anti-piraterijcode die is opgesteld door de Britse regering.

Speel dit weekend gratis 'NBA 2K17' en 'Rocket League' op Xbox

Microsoft trakteert gamers ook op drie dagen gratis toegang tot Xbox Live.