Microsoft Excel: formules en functies

microsoft-excel-formules-en-functies foto 1

Deze How-To Geek School-klas is bedoeld voor mensen die Excel gebruiken, of Excel proberen te gebruiken, maar geïntimideerd zijn door het concept van formules en functies. Het doel is om je in slechts een paar lessen een Excel-professional te maken, of op zijn minst een competente amateur.

Les 1: Waarom heb je formules en functies nodig?

Deze How-To Geek School-klas is bedoeld voor mensen die Excel gebruiken, of Excel proberen te gebruiken, maar geïntimideerd zijn door het concept van formules en functies. Het doel is om je in slechts een paar lessen een Excel-professional of op zijn minst een competente amateur te maken.Les 2: Een formule definiëren en maken

In deze les laten we u kennismaken met basisregels voor het maken van formules en het gebruik van functies. We zijn van mening dat een van de beste manieren om te leren is door te oefenen, dus we geven verschillende voorbeelden en leggen ze in detail uit. De onderwerpen die we zullen behandelen zijn onder meer:

Les 3: Relatieve en absolute celverwijzing en opmaak

In deze les bespreken we celverwijzingen, het kopiëren of verplaatsen van een formule en het opmaken van cellen. Laten we om te beginnen verduidelijken wat we bedoelen met celverwijzingen, die een groot deel van de kracht en veelzijdigheid van formules en functies ondersteunen. Een concreet begrip van hoe celverwijzingen werken, stelt u in staat om het meeste uit uw Excel-spreadsheets te halen!

Les 4: Handige functies die u moet leren kennen

In deze les bespreken we categorieën van functies - wat ze doen en verschillende voorbeelden - en om te illustreren hoe ze werken, laten we u verschillende voorbeeldspreadsheets zien. We moedigen u aan om mee te doen door uw eigen spreadsheets te maken.

Les 5: Opzoeken, grafieken, statistieken en draaitabellen

Nadat we de basisfuncties, celverwijzingen en datum- en tijdfuncties hebben bekeken, duiken we nu in enkele van de meer geavanceerde functies van Microsoft Excel. We presenteren methoden om klassieke problemen op het gebied van financiën, verkooprapporten, verzendkosten en statistieken op te lossen.

Meer verhalen

Vrijdagpret: Daisy in Wonderland

Heb je last van de gevolgen van weer een week van schuren op het werk? Dan is het tijd om even te ontspannen en plezier te maken! In de game van deze week kun je interdimensionaal reizen terwijl je Daisy helpt om naar huis terug te keren.

Gebruik uw vaardigheden om grafieken te tekenen om een ​​gratis Chrome Cr-48-notebook te winnen

Google heeft vandaag aangekondigd dat ze samenwerken met een aantal ontwikkelaars van Chrome-webapplicaties om een ​​aantal van hun Chrome OS-notebooks te distribueren naar gelukkige fans. Toen merkten we iets interessants dat kan...

Gebruik BGInfo om een ​​database met systeeminformatie van uw netwerkcomputers op te bouwen

Als u bekend bent met BGInfo, kunt u deze sectie overslaan. Als u deze tool echter nog nooit hebt gebruikt, duurt het slechts een paar minuten om in te stellen om de gegevens vast te leggen waarnaar u op zoek bent.

Deze week in Geek History: Steve Jobs demonstreert de eerste Mac, Mythbusters komt in de ether en Dr. Strangelove dringt de populaire cultuur binnen

Het was nogal een wilde rit deze week in Geek History: Steve Jobs gaf een demonstratie van de eerste Macintosh-computer, de geliefde nerdshow die MythBusters de lucht in ging, en de iconische film Dr. Strangelove verscheen in de bioscoop en in ons collectieve bewustzijn.

Ylmf OS is een Linux-systeem in Windows XP-stijl

Heb je een familielid of vriend die terughoudend is om Linux te proberen omdat het zo anders is dan Windows? Nu kun je ze helpen die angsten en twijfels te verlichten met Ylmf OS, een Linux-systeem dat is ingesteld op...

iDOS laadt klassieke DOS-spellen op uw iOS-apparaat

Eind vorig jaar haalde Apple iDOS, een DOS-emulator voor iOS-apparaten, uit de App Store. Deze week kwam het terug met enkele aanpassingen die voorkomen dat je iTunes gebruikt om extra DOS-apps in te laden. Bekijk hoe u kunt werken...

MagicScroll is een minimalistische op HTML5 gebaseerde EPUB-lezer

Als u op zoek bent naar een verfijnde webgebaseerde EPUB-lezer, kunt u met MagicScroll boeken van internet lezen, uploaden vanaf uw computer en zelfs de boeken delen met uw vrienden.

De How-To Geek-videogids voor het gebruik van Windows 7-spraakherkenning

Heb je ooit de wens gehad om je computer te besturen, in Star Trek-stijl? Met de spraakherkenning van Windows 7 is het eenvoudiger dan u misschien denkt.

Snel meerdere IP-adressen toevoegen aan Windows-servers

Als je ooit meerdere IP-adressen aan een enkele Windows-server hebt toegevoegd, is het een enorme klus om door de grafische interface te gaan, omdat elk IP-adres handmatig moet worden toegevoegd, elk in een nieuw dialoogvenster. Hier is een eenvoudige oplossing.

FocusWriter is een platformonafhankelijke afleidingsvrije tekstverwerker

Bent u op zoek naar een goede tekstverwerker zonder afleiding met ingebouwde platformonafhankelijke goedheid? Dan is FocusWriter er een die je zeker eens van dichterbij moet bekijken.