Microsoft-accounts ontvangen binnenkort twee-factorenauthenticatie

microsoft-accounts-vanwege-te-ontvangen-tweefactor-authenticatie-binnenkort foto 1

Met de toenemende focus op het verbeteren van de beveiliging van gebruikersaccounts, is tweefactorauthenticatie een 'must have'-functie geworden voor veel populaire online services. In navolging van andere bedrijven zal Microsoft zich binnenkort bij hen voegen om de functie aan te bieden om gebruikersaccounts beter te beveiligen.

Afbeelding met dank aan LiveSide.net Blog.Het nieuwe beveiligingsschema maakt gebruik van een authenticatie-app op de mobiele telefoon van een gebruiker nadat deze via een koppelingsproces is geautoriseerd voor het gewenste account. (Je kunt een screenshot van de authenticator-app bekijken via het CNET-artikel dat hieronder is gelinkt.)

Hoewel de overstap naar tweefactorauthenticatie een welkome stap zal zijn, zullen er onderweg een paar 'hobbels' zijn terwijl Microsoft werkt om de nieuwe functie in zijn services te integreren...

Uit de LiveSide-blogpost: Een van de beperkingen van de tweestapsverificatiefunctie is dat deze niet werkt met gekoppelde accounts, aangezien dergelijke gebruikers al hun gekoppelde accounts moeten ontkoppelen voordat ze de functie inschakelen.

Bovendien ondersteunen sommige apps of apparaten die een Microsoft-account gebruiken mogelijk geen tweestapsverificatie (zoals de e-mailapp op sommige telefoons), omdat Microsoft ook een functie heeft toegevoegd met de naam app-wachtwoord. Wanneer u authenticatie in twee stappen hebt ingeschakeld en u aanmeldt bij een app of apparaat dat de functie niet ondersteunt, genereert u eenvoudig een app-wachtwoord van de Microsoft-accountwebsite en voert u dat in het wachtwoordveld in om u aan te melden.

Je kunt meerdere screenshots bekijken en meer te weten komen over de aankomende functie door de twee blogposts te bezoeken die hieronder zijn gelinkt.

[via LiveSide.net en CNET News]

Meer verhalen

Een map met afbeeldingen gemakkelijk comprimeren met een batchbestand in Windows

Onlangs schreven we hoe je een map met afbeeldingen comprimeert met een enkele regel van de bash-shell-prompt, die oorspronkelijk is voor Linux, maar werkt op Windows als je Cygwin installeert. Natuurlijk is er een eenvoudigere oplossing voor Windows-gebruikers, en lezer Lee Thompson schreef om het met jullie allemaal te delen.

Hoe de lijst met recente documenten in Word 2013 te wissen

Wanneer u Word 2013 opent, wordt aan de linkerkant van het scherm een ​​lijst met recent geopende documenten weergegeven. Deze lijst wordt ook weergegeven wanneer u de optie Openen selecteert vanuit het programma. Als u deze lijst liever niet ziet, kunt u deze eenvoudig uitschakelen.

Hoe iedereen kan profiteren van de toegankelijkheidsopties van Windows

De toegankelijkheidsopties die beschikbaar zijn in Windows zijn ontworpen om mensen te helpen die moeite hebben met het gebruik van een computer vanwege een aandoening of beperking, maar er zijn tal van interessante opties die voor iedereen ongelooflijk nuttig kunnen zijn. We zullen onthullen hoe de Toegankelijkheid

Geek School: Cmdlets leren gebruiken in PowerShell

Als je ipconfig of ping via de opdrachtprompt hebt gebruikt, ben je halverwege om een ​​PowerShell-ninja te worden. Dus kom op en doe met ons mee terwijl we cmdlets ontdekken in deze installatie van Geek School.

Wat is het voordeel van het gebruik van het Tar-bestandsformaat vandaag?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.

Geek Trivia: Als je ergens last van hebt, hoeveel heb je er dan van?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Early Internet Explorer 11 Build heeft een functie voor het synchroniseren van tabbladen, vermomd als Firefox

In het weekend lekte een vroege build van Windows Blue op internet en biedt een interessant kijkje in de nieuwste versie van Internet Explorer. De nieuwe versie wordt geleverd met een functie voor het synchroniseren van tabbladen en doet verrassend genoeg zich voor als Firefox (Gecko). Microsoft heeft ook extra

Hoe meldingen voor een specifiek e-mailaccount in Windows 8 in of uit te schakelen

Meldingen kunnen soms overweldigend worden, vooral als u net zoveel e-mail ontvangt als wij.

Hoe u uw Google Reader RSS-feeds in Outlook kunt importeren

Er zijn tal van artikelen over alternatieven voor Google Reader, maar wist u dat u uw favoriete e-mailclient ook kunt gebruiken om uw RSS-feeds te lezen?

Unieke vibratie-beltonen maken voor contacten met Vybe

Wanneer je in een vergadering zit, in de trein zit of je telefoon om een ​​andere reden hebt gedempt, kunnen trillingen je laten weten wanneer je wordt gebeld. Maar met Vybe kun je unieke trillingspatronen voor contacten maken, zodat je weet wie er belt zonder dat je naar je telefoon hoeft te kijken.