Mi 5c is de eerste smartphone die Xiaomi's eigen chipset gebruikt

mi-5c-is-de-eerste-smartphone-te-gebruiken-xiaomi-en-039;s-eigen-chipset foto 1 Xiaomi

Na het publiek te hebben verrast met de prachtige Mi MIX afgelopen oktober, is Xiaomi nu terug met een meer bescheiden telefoon, maar met een twist. De nieuwe Mi 5c is de eerste smartphone met Xiaomi's eigen chipset, de octa-core Surge S1, en komt op 3 maart op de Chinese mid-range markt met een prijs van 1.499 yuan of ongeveer $ 220. Net als zijn eerdere varianten, heeft de Mi 5c een 5,15-inch 1080p-scherm met een 94,4-procent NTSC-gamma en een helderheid van 550 nit. Het wordt geleverd met 3 GB LPDDR3 RAM plus 64 GB eMMC 5.0-opslag, samen met een vingerafdruklezer aan de voorzijde, dual-Nano SIM-slots en China Mobile-radio met VoLTE-ondersteuning.

Galerij: Xiaomi Mi 5c met Surge S1-chipset | 11 foto's

mi-5c-is-de-eerste-smartphone-te-gebruiken-xiaomi-en-039;s-eigen-chipset foto 2elf  • mi-5c-is-de-eerste-smartphone-te-gebruiken-xiaomi-en-039;s-eigen-chipset foto 3
  • mi-5c-is-de-eerste-smartphone-te-gebruiken-xiaomi-en-039;s-eigen-chipset foto 4
  • mi-5c-is-de-eerste-smartphone-te-gebruiken-xiaomi-en-039;s-eigen-chipset foto 5
  • mi-5c-is-de-eerste-smartphone-te-gebruiken-xiaomi-en-039;s-eigen-chipset foto 6+7

Dankzij het lagere stroomverbruik van de nieuwe chip, ging de Mi 5c met een kleinere 2.860 mAh-batterij, waardoor in ruil daarvoor een slankere metalen behuizing van slechts 7,09 mm dik werd verkregen. Als je merkt dat je bijna geen sap meer hebt, is de ondersteuning voor snel opladen van 9V / 2A handig. Wat fotografie betreft, heeft de 12-megapixel f/2.2-hoofdcamera een niet nader genoemde sensor met 1.25um-pixels, die groter is dan het gebruikelijke 1.12um-aanbod op veel recente telefoons, maar ongetwijfeld zal worden gehinderd door dat langzamere diafragma; om nog maar te zwijgen van het gebrek aan optische stabilisatie. De camera aan de voorkant zou echter een veilige gok moeten zijn met zijn 8-megapixelresolutie plus een mooi f/2.0-diafragma.

mi-5c-is-de-eerste-smartphone-te-gebruiken-xiaomi-en-039;s-eigen-chipset foto 7

Maar genoeg over de telefoon. De Surge S1-chipset was een doorlopend project sinds de oprichting van de Xiaomi-dochter Pinecone op 16 oktober 2014. Volgens Lei Jun, CEO van Xiaomi, voltooide Pinecone zijn eerste chipontwerp op 25 juli van het volgende jaar en ontving het de eerste voorbeeldchip op 19 september. . Op de 24e voerde zijn team het eerste telefoontje via de modem van de chip, gevolgd door een succesvolle start van het scherm twee nachten later. Maar het was pas 17 maanden later, d.w.z. vandaag, toen de chip eindelijk klaar was om te gebruiken.

Gezien de tijdlijn is het geen verrassing dat de Surge S1 nog steeds gebaseerd is op het 28nm HPC+-proces van TSMC (in tegenstelling tot iets recenters, zoals 16nm), maar je moet ergens beginnen. De processor bestaat uit acht batterijvriendelijke Cortex-A53-kernen, waarvan er vier zijn geklokt op 2,2 GHz en de andere vier op 1,4 GHz. Voor graphics is er een Mali-T860 MP4 GPU die goed genoeg is voor de gemiddelde game. Simpel gezegd, verwacht niet dat de Surge S1 de prestaties van andere high-end chips evenaart; het is dichter bij die van Qualcomm's Snapdragon 625 en MediaTek's Helio P20.

Hoewel de Surge S1 momenteel alleen China Mobile-radio heeft, zou Xiaomi nog steeds een serieuze bedreiging moeten vormen voor andere chipmakers in de opkomende markten. Vooral MediaTek zal de grootste verliezer zijn, mocht Xiaomi ervoor kiezen om de tussenpersoon weg te laten en MediaTek in de toekomst volledig te laten vallen voor zijn populaire Redmi-apparaten. En natuurlijk is het slechts een kwestie van tijd voordat Xiaomi de concurrentie inhaalt met betere processen en modems.

Aanbevolen verhalen

'Hearthstone' krijgt begin april de eerste uitbreiding van het jaar

'Journey to Un'Goro' brengt dinosaurussen en nieuwe mechanica.

Hoe u uw tijd verstandig kunt gebruiken door prioriteiten te stellen aan uw doelen

Analyseer hoe u uw dag doorbrengt om het meeste uit uw zakelijke doelstellingen te halen.

Het aandeel van BlackBerry op de smartphonemarkt is vrijwel nul

Windows loopt niet ver achter.