Ubuntu gebruiken: uit welk pakket komt dit bestand?

Hoe vaak heb je een bestand in een map opgemerkt en je afgevraagd... waar komt dit bestand vandaan? Of je probeert een vriend te vertellen hoe hij een hulpprogramma moet gebruiken, maar hij heeft het niet geïnstalleerd en je weet niet meer welk pakket je hebt geïnstalleerd om het te krijgen.

Natuurlijk kun je naar Google gaan, maar vraag je je niet altijd af hoe die mensen dat weten? Het is eenvoudig: installeer het hulpprogramma dlocate, dat een sneller alternatief is voor dpkg voor dit type zoekopdracht.

sudo apt-get install dlocateU kunt de opdracht gebruiken met de syntaxis 'dlocate', die u deze uitvoer geeft:

$ dlocate flac

libxine1: /usr/lib/xine/plugins/1.1.4/xineplug_flac.so
libtunepimp5: /usr/lib/tunepimp/plugins/flac.tpp
gstreamer0.10-plugins-good: /usr/lib/gstreamer-0.10/libgstflac.so
flik: /.
flac: /usr
flac: /usr/bin
flac: /usr/bin/flac
—– getrimd ——

Dat is veel output! U kunt zien dat er veel bestandsnamen zijn die gedeeltelijk overeenkomen. Het is beter om het volledige pad naar de bestandsnaam door te geven. In dit geval kun je 'welke flac' gebruiken om te bepalen welk flac-commando je gebruikt, en dan het volledige pad naar dlocate doorgeven.

$ welke flac

/usr/bin/flac

$ dlocate /usr/bin/flac

flac: /usr/bin/flac

Nu weten we dat het flac-commando wordt gevonden in het pakket met de naam flac. (Ja, dit voorbeeld was heel eenvoudig) Je zou zelfs creatiever kunnen worden (gebruik het teken naast de 1-toets, geen enkel aanhalingsteken)

$ dlocate `welke flac`

flac: /usr/bin/flac

Als je geen zin hebt om nog een hulpprogramma te installeren, kun je de ingebouwde opdracht 'dpkg -S' gebruiken, maar de uitvoer is lang niet zo snel of georganiseerd. Zorg ervoor dat u het volledige pad van het bestand aan beide hulpprogramma's doorgeeft en u zou goede resultaten moeten krijgen.

Meer verhalen

Gmail instellen als standaard e-mailclient in Ubuntu

Elke Geek gebruikt Gmail ... het is vrijwel vereist. En nu kun je Gmail instellen als de standaardclient in Ubuntu zonder extra software. (Windows vereist dat de Gmail-notifier is geïnstalleerd)

Een automatisch antwoord bij afwezigheid maken in Outlook

Als u weet dat u een paar dagen niet op kantoor bent, kunt u de Afwezigheidsassistent zo instellen dat deze automatisch antwoordt, zodat mensen weten dat u van uw vakantie geniet terwijl zij aan het werk zijn. U kunt ook regels toevoegen om berichten door te sturen op basis van verschillende criteria.

Schakel het dialoogvenster 'Nu opnieuw opstarten' tijdelijk uit via de automatische updates van XP

Automatische updates is een geweldige functie. Je computer blijft beschermd tegen bedreigingen zonder je er zorgen over te maken... maar als het 3 uur 's nachts is en ik probeer een videogame te spelen, is het laatste wat ik wil dat de automatische updates verschijnen en me elke 5 minuten eraan herinneren dat ik opnieuw moet opstarten , mijn spel onderbreken...

Fix 'Wachtwoord vereist' Fout bij gebruik van Unrar in Ubuntu

Als je hebt geprobeerd de ingebouwde Extract Here-functionaliteit in Ubuntu's File Roller te gebruiken om een ​​enkelvoudig of een meervoudig zip- of rar-bestand uit te pakken en een wachtwoord vereist-fout kreeg, dan zou je kunnen aannemen dat de bestanden een wachtwoord zijn beschermd terwijl ze dat in feite niet zijn.

Meerdere Firefox-profielen tegelijkertijd gebruiken

Wist u dat u meer dan één Firefox-profiel tegelijk kunt uitvoeren? Dit kan erg handig zijn als u extensies gemakkelijker wilt testen, een webontwikkelingsprofiel wilt maken, een afgeslankt profiel voor Gmail wilt gebruiken of als u gewoon een schoon profiel wilt hebben.

Een DirectX-diagnose uitvoeren op XP

Als u zich zorgen maakt over de prestaties van videogames, of als u problemen met een 3D-toepassing probeert op te lossen, kunt u ervoor zorgen dat DirectX 9 op XP optimaal werkt door een diagnose uit te voeren.

Verminder het schijfgebruik van Systeemherstel in Vista

De functie Systeemherstel in Windows Vista is erg belangrijk om ingeschakeld te blijven, ondanks alle problemen die Vista-gebruikers hebben met compatibiliteit. Toch kan het schijfgebruik uit de hand lopen als je veel software installeert.

Snelle tip: start Windows opnieuw op vanuit Taakbeheer

Voor die keren dat Windows volledig vastloopt en u het startmenu niet eens kunt openen, kunt u uw computer ook opnieuw opstarten vanuit Taakbeheer in plaats van alleen de machine uit te schakelen.

Bewaar en herstel uw Microsoft Office-instellingen

Hoe vaak bent u naar een nieuwe computer gemigreerd en bent u alle kleine instellingen in Word of Excel kwijtgeraakt die u uiteindelijk perfect had aangepast?

Start een toepassing altijd in de beheerdersmodus op Windows 7 of Vista

Veel hulpprogramma's moeten als beheerder worden uitgevoerd om goed te kunnen werken, vooral oudere hulpprogramma's die nog niet zijn bijgewerkt om Windows 7 of Vista te ondersteunen.