Maandenlang besmette Shoney's restaurants met malware

Shoney's restaurantketen is in privébezit, loopt uit Nashville, Tennessee, en telt ongeveer 150 eigen en franchiserestaurants die in 17 staten actief zijn. De keten is ook het laatste slachtoffer van een grote inbreuk op het betalingssysteem, waardoor klantkaartgegevens enkele maanden zijn gestolen.

Het nieuws over de restaurantketenhack verscheen voor het eerst op de Krebs on Security-blog, waarin een patroon van fraude werd beschreven dat door de financiële sector was geïdentificeerd. Het bewijs suggereerde dat Shoney's de bron was van de fraude met tientallen locaties die verband hielden met kaartinbreuken.Sinds dat nieuws bekend werd, kwam Best American Hospitality Corp naar voren om de inbreuk te bevestigen. Het bedrijf beheert tientallen Shoney's restaurants.

Best American werkte samen met Kroll Cyber ​​Security om de fraude te onderzoeken en ontdekte dat malware op afstand was geïnstalleerd op point-of-sale-apparatuur. Het persbericht vermeldt 37 restaurants en hun locaties, die allemaal de malware hadden geïnstalleerd.

Die restaurants bevinden zich in de steden Bashville, Branson, Chattanooga, Claksville, Clinton, Colombia, Cookeville, Dalton, Franklin, Goodlettsville, Greenville, Grenada, Gretna, Hattiesburg, Jennings, Kimball, Laurel, Lawrenceburg, Memphis, Murfreesboro, Muscle Shoals , Myrtle Beach, Natchez, Orlando, Panama City Beach, Springfield, Summerville, Troutville, Vicksburg en West Memphis.

Verwant

  • 'Guessing Attack' omzeilt creditcardbeveiliging in 6 seconden 'Guessing Attack' omzeilt creditcardbeveiliging in 6 seconden

Het persbericht legt verder uit dat 'de malware die zocht naar trackgegevens (naam kaarthouder, kaartnummer, vervaldatum en interne verificatiecode) gelezen van de magneetstrip van een betaalkaart terwijl deze door de getroffen computer werd geleid. ' Het nieuws wordt erger omdat de malware blijkbaar voor het eerst verscheen op 27 december vorig jaar en pas op 6 maart werd tegengehouden.

Het is onduidelijk hoe succesvol het stelen van gegevens was in elk restaurant en Best American Hospitality herziet de beveiliging die het gebruikt met Kroll bij de hand. De inbreuk is nu onder controle, maar iedereen die tussen december en maart de besmette restaurants heeft bezocht, wordt geadviseerd om kaartafschriften te controleren op verdachte afschrijvingen en deze onmiddellijk aan hun bank te melden.

Aanbevolen verhalen

Symantec koppelt trojans en malware aan CIA-hacktools

Een reeks computervirussen gericht op bedrijven en organisaties lijkt sterk op de Vault 7-hacktools die WikiLeaks heeft onthuld.

5 beste websites die u helpen bij het zoeken naar restaurants en hun menu in de VS

Het internet heeft het voor fijnproevers gemakkelijk gemaakt. U kunt restaurants zoeken op basis van uw budget, voedselkeuze en locaties. Er zijn maar weinig goede websites...

Stop met proberen uw geïnfecteerde computer op te schonen! Nuke it en Windows opnieuw installeren

Sommige mensen besteden uren - misschien zelfs dagen - aan het opschonen van een geïnfecteerd Windows-systeem en ervoor zorgen dat het daarna ook echt schoon en veilig is. Het is meestal geen goed idee om dit te doen - installeer Windows gewoon opnieuw en begin opnieuw.

5 maanden Windows 8 en Surface RT: nog steeds overweldigend Meh

Roep Windows 8 en je zult waarschijnlijk Vista naar je horen echoën. Voor Microsoft heeft Windows 8 een Vista-achtige ontvangst gekregen en het wordt weergegeven in lauwe verkopen en een verschrikkelijk marktaandeel.