Met Galaxy S8 probeert Samsung het specificatieblad te doorbreken

Elke keer dat er een belangrijke nieuwe telefoon uitkomt, doen we bij PCMag iets dat een 'specificatievergelijking' wordt genoemd. Dit zijn zoekgestuurde artikelen die zijn ontworpen voor mensen die wanhopig willen weten of de Samsung Galaxy S7 bijvoorbeeld 'beter' is dan de iPhone 6s voordat iemand er enige tijd mee heeft doorgebracht. Vergelijkbare voorbeelden zijn overal op internet, met technische fans die specificaties gebruiken als een proxy voor hoe goed iets werkt.

Samsung's Galaxy S8, met de Qualcomm Snapdragon 835, wil dat model doorbreken. Alleen Samsung en Apple, met hun enorme marketingbudgetten en krachtige merken, konden dit doen en ermee wegkomen. Het is een riskant spel en Samsung moet zijn beloften waarmaken. Maar als de Galaxy S8 zo goed presteert als hij belooft, kan het veel van de manieren waarop technisch onderlegde shoppers momenteel naar telefoons kijken, op zijn kop zetten.Benchmarks doden

De Qualcomm Snapdragon 835-processor is geen benchmark-superster geweest. In de eerste benchmarks van Anandtech vertoont de 835 lichte voordelen ten opzichte van de Snapdragon 821 wat betreft integer-prestaties, maar lijkt ernstig terug te zijn gevallen op floating-point. Apple-fans zullen grinniken.

Maar zoals Qualcomm nooit moe wordt om te zeggen, is het Snapdragon 835-platform veel meer dan de processor. Het bevat ook de GPU, digitale signaalprocessors, een speciale beeldverwerkingschip, een audiochip en een LTE-modem, die geen van alle worden weergegeven in de meeste benchmarks.

Als de 835 een geweldige prestatie levert, zou dat de waarde van CPU-gerichte benchmarks zoals Geekbench en Antutu in twijfel kunnen trekken, waardoor recensenten en slimme kopers naar resultaten van meer toepassingsgerichte benchmarks zoals PCMark zouden kunnen leiden.

Schermmetingen doden

De Galaxy S8 en S8+ zijn 5,8 en 6,2 inch. Klinkt enorm, toch? Dat is een gebied waar het specificatieblad van Samsung er kunstmatig goed uitziet in plaats van onrealistisch slecht.

Het scherm van de Galaxy S7 was 5,2 inch diagonaal in een verhouding van 16:9, waardoor het ongeveer 11,6 vierkante inch was. Omdat het scherm van de S8 extreem lang en smal is, is het 5,8-inch scherm waarschijnlijk ongeveer 13,4 vierkante inch. Maar wacht! Hetzelfde 5,8-inch scherm met de beeldverhouding van de Galaxy S7 zou 14,4 vierkante inch zijn. U verliest dus een vierkante centimeter aan ruimte door de wijziging van de beeldverhouding.

In mijn gedachten komt dat goed van pas: de S8 blijft smal en handvriendelijk. Maar het knoeit met het specificatieblad. Moeten we schermen gaan meten in vierkante inches in plaats van diagonalen?

Batterijgrootte doden

De batterijen van de Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn respectievelijk 3.000 en 3.500 mAh. De eerste is even groot als die van de S7, terwijl de S8+ een iets kleinere heeft dan de S7 Edge. Toch zegt Samsung dat ze een betere levensduur van de batterij zullen hebben vanwege nieuwe chemie en software die de levensduur van de batterij verlengen: een nieuwe S8+ heeft misschien een iets kortere batterijduur dan een S7 Edge wanneer hij net uit de doos komt, maar hij heeft een jaar later een langere levensduur van de batterij. Als dat echt waar is, wordt het heel moeilijk om op batterijformaat te winkelen.

Identiteit doden

De vingerafdrukscanner van de Galaxy S8 bevindt zich aan de achterkant van de telefoon, op een vreselijke locatie direct naast de camera. Dus Samsung probeert ons irisscanning en gezichtsherkenning te verkopen als veilige manieren om onze telefoons te verifiëren en te ontgrendelen.

Er zijn niet veel andere telefoons met irisscanners. Als de irisscanner goed werkt, kan dit een geheel nieuwe categorie van identiteitsverificatieplatforms creëren waar mensen naar zullen zoeken, net zoals Windows Hello dat is gaan doen op laptops en Windows-tablets.

Megapixels doden

De Galaxy S8 gebruikt dezelfde hoofdcamerasensor als de Galaxy S7, een 12-megapixeleenheid. Maar Samsung zegt dat de S8 betere prestaties bij weinig licht heeft, deels vanwege die delen van de Snapdragon 835 die niet worden gemeten door Geekbench.

Megapixels zijn al een tijdje dood, maar sommige mensen staan ​​erop om ze te kopen. De Google Pixel en Galaxy S7 hadden vorig jaar de beste smartphonecamera's en niet de hoogste megapixel. De echte vraag is hier of Samsung puur softwarematig verbeteringen in zijn cameraprestaties kan laten zien. De industrie evolueert misschien naar DxOMark als een manier om de algehele cameraprestaties te meten, maar die benchmark is echt ondoorzichtig. We zullen dus een nieuwe manier moeten vinden om cameraprestaties te beschrijven, nu het aantal megapixels bijna zinloos is.

Aanbevolen verhalen

Een week met Fujifilm's GFX 50S middenformaat spiegelloze camera

Die 51,4 megapixel sensor moesten we even op de proef stellen.

Microsoft heeft eigen versie van de Samsung Galaxy S8 (bijgewerkt)

Samsung en Microsoft gaan een stap verder dan het simpelweg bundelen van apps op de Galaxy S8.

LinkedIn probeert je technische nieuwsbron te zijn met 'Trending Storylines'

De nieuwsaggregatieservice is bedoeld om gebruikers uit hun echokamers te halen.