FCC blokkeert regels zodat u kunt bepalen hoe ISP's uw gegevens gebruiken

UPDATE 2/3/17: De FCC heeft vandaag, onder de nieuwe voorzitter Ajit Pai, gezegd dat het de ISP-privacyregels voor klanten zal blijven die in oktober zijn goedgekeurd en die vandaag van kracht worden.

'We zijn nog steeds van mening dat de jurisdictie over de privacy- en gegevensbeveiligingspraktijken van breedbandaanbieders moet worden teruggegeven aan de FTC, de deskundige instantie van het land met betrekking tot deze belangrijke onderwerpen. Alle actoren in de online ruimte zouden onderworpen moeten zijn aan dezelfde regels, gehandhaafd door dezelfde instantie', zei Pai in een gezamenlijke verklaring met waarnemend FTC-voorzitter Maureen K. Ohlhausen.Pai zei dat de twee bureaus 'samen zullen werken aan het harmoniseren van de privacyregels van de FCC voor breedbandaanbieders met de normen van de FTC voor andere bedrijven in de digitale economie.

'Deze regel is niet in overeenstemming met het privacykader van de FTC', zei Pai. 'Het is niet in het belang van de consument om twee verschillende kaders te creëren: een voor internetserviceproviders en een voor alle andere online bedrijven.'

Hij verwierp het idee dat zijn zet internetgebruikers onveilig zou maken omdat de regels 'nog niet van kracht waren'.

De Electronic Frontier Foundation zegt echter dat de stap 'de telecomindustrie zijn wens heeft ingewilligd'.

UPDATE 27-10: In een stemming van 3-2 keurde de FCC op 27 oktober nieuwe privacyregels goed met betrekking tot hoe ISP's uw gegevens gebruiken. Lees verder voor meer details hieronder.

Origineel verhaal 10/6:
FCC-voorzitter Tom Wheeler heeft vandaag formeel een voorstel verspreid dat bedoeld is om internetgebruikers meer controle te geven over hoe ISP's hun persoonlijke informatie gebruiken.

ISP's 'verzamelen informatie over ons elke keer dat we online gaan', zei Wheeler in een blogpost. 'Het probleem is dat er momenteel geen regels zijn die aangeven hoe ISP's de persoonlijke informatie van hun klanten mogen gebruiken en delen.'

Wheeler lanceerde in maart voor het eerst een plan voor strenger toezicht op ISP-klantgegevens, en het voorstel van vandaag houdt rekening met de openbare opmerkingen die het bureau sindsdien over dit onderwerp heeft ontvangen.

'Op basis van de uitgebreide feedback die we hebben ontvangen, stel ik nieuwe regels voor om consumenten meer keuze, transparantie en veiligheid online te bieden. Ik heb dit voorstel met mijn collega's gedeeld en de voltallige Commissie zal deze voorgestelde privacyregels in overweging nemen tijdens onze komende maandelijkse vergadering op 27 oktober', aldus Wheeler.

De regels zouden gegevens in verschillende privacyniveaus plaatsen. Voor gevoelige gegevens, zoals burgerservicenummers, geolocatie, gezondheidsinformatie, webbrowsergeschiedenis en inhoud van communicatie, zouden ISP's opt-in-toestemming moeten verkrijgen om die gegevens te gebruiken en te delen.

Het delen van minder gevoelige informatie, zoals welk serviceniveau u heeft om aanvullende producten op de markt te brengen, zou worden afgemeld.

Geanonimiseerde gegevens, die niet langer aan een specifieke klant kunnen worden gekoppeld, kunnen zonder toestemming worden gedeeld, hoewel ISP's ervoor moeten zorgen dat ze daadwerkelijk worden geanonimiseerd, zegt de FCC.

Over het algemeen moeten ISP's klanten echter informeren welke soorten gegevens over hen worden verzameld; hoe ze die gegevens gebruiken; en de entiteiten waarmee ISP's het delen. Die informatie moet toegankelijk zijn op de website of app van een ISP. ISP's kunnen consumenten niet verbieden als ze het delen van hun gegevens weigeren.

'Voor alle duidelijkheid: dit voorstel richt zich op informatie die wordt verzameld van consumenten wanneer zij gebruikmaken van breedbanddiensten, zoals residentiële of mobiele verbindingen. Het zou niet van toepassing zijn op de privacypraktijken van websites of apps, waarover de Federal Trade Commission autoriteit heeft', zei Wheeler. 'En dat geldt ook als een website of app eigendom is van een breedbandaanbieder. Het is ook belangrijk op te merken dat de voorgestelde regels ISP's niet verbieden om de informatie van hun klanten te gebruiken of te delen - ze zouden alleen van ISP's eisen dat ze hun klanten aan het stuur zetten als het gaat om die beslissingen.'

Verwant

  • Zou u wat privacy opgeven om minder aan de pomp te betalen? Zou u wat privacy opgeven om minder aan de pomp te betalen?

De Internet & Television Association, die grote ISP's vertegenwoordigt, zei dat het voorstel 'in verschillende belangrijke opzichten afwijkt van de bewezen op gevoeligheid gebaseerde benadering van de FTC van consumentenprivacy. In het bijzonder wijkt de FCC bij de behandeling van internetbrowsergegevens en de eerste partij marketing van ISP-diensten af ​​van eerdere FTC-praktijken op manieren die de principes van eerlijke concurrentie schenden en consumenten het voordeel ontzeggen van een consistente benadering van online privacybescherming.

'Als de voorzitter aandringt op het bevorderen van deze aanpak, hopen we dat zijn collega-commissarissen 'opt-out' en een resultaat zoeken dat meer trouw is aan het bewezen raamwerk van de FTC voor de bescherming van consumenten', concludeerde de vereniging.

In een verklaring noemde consumentengroep Public Knowledge de regels een 'hoognodige upgrade voor onze privacy voor breedbandtoegang'.

Aanbevolen verhalen

Spelen met glanzende, mysterieuze blokken in 'QUBE 2'

Het vervolg van Toxic Games voegt een niveau van verfijning toe aan de 'QUBE'-serie.

Toyota, GM en Lyft willen landelijke regels voor zelfrijdende auto's

Het 'lappendeken' van staatsregels beperkt de ontwikkeling, zeggen ze.

Brilliant Control is een touchscreen-lichtschakelaar voor slimme huizen

Een aan de muur gemonteerde lichtschakelaar met aanraakscherm voor het bedienen van smarthome-apparaten.

In maart laat de FBI je geen FOIA-verzoeken meer e-mailen

U kunt ze alleen per fax, post of hun internetportaal verzenden.

De FCC stopt met het onderzoeken van de 'zero-rating'-plannen van de koerier

Verizon, T-Mobile en AT&T kunnen beslissen wat niet meetelt voor een datalimiet, zonder dat de FCC vragen stelt.