ClearType Tuner gebruiken in Windows 7

Terug in Windows XP was er een belangrijk Power-speelgoed gemaakt om ClearType in te schakelen voor gebruikers van LCD-schermen. Nu is het standaard in Windows 7, maar misschien weet u er niets van. Dus laten we eens kijken.

Open Type wissen in Windows 7

Klik op het menu Start en typ cleartype in het zoekvak en druk op Enter.gebruik-cleartype-tuner-in-windows-7 foto 1

Het zou standaard moeten zijn ingeschakeld, maar zo niet, vink dan het vakje aan om het in te schakelen.

gebruik-cleartype-tuner-in-windows-7 foto 2

Nu, in de volgende stap, kunt u het inschakelen voor twee of meer monitoren als u die heeft. Of u kunt een individuele selecteren als deze het beste werkt voor de een, maar niet voor de ander. Sommige mensen willen misschien dat het uitgeschakeld is als ze bijvoorbeeld een CRT en een LCD-monitor hebben.

gebruik-cleartype-tuner-in-windows-7 foto 3

Nu kunt u de wizard doorlopen en uitzoeken welke resolutie het beste werkt voor de monitor(s) die u kiest.

gebruik-cleartype-tuner-in-windows-7 foto 4

Selecteer gewoon de tekst in elke stap die het beste bij u past.

gebruik-cleartype-tuner-in-windows-7 foto 5

Maak het dan af…

gebruik-cleartype-tuner-in-windows-7 foto 6

Dit is een coole truc waarvan je misschien nog niet wist dat deze al in Windows 7 bestaat, en het kan je zeker helpen om de tekst op elk scherm er zo goed mogelijk uit te laten zien als je verschillende monitoren gebruikt! Mogelijk moet u met een aantal verschillende instellingen experimenteren om te krijgen wat het beste voor u werkt.

Als je Vista of XP gebruikt, lees dan ons artikel over het afstemmen van clear-type lettertype-instellingen in Vista/XP.

Meer verhalen

Ondersteuning voor sommige versies van Windows wordt beëindigd

Blijft u bij uw oudere versie van Windows in plaats van te upgraden naar Windows 7? Daar is geen probleem mee, maar hier is een snelle herinnering om ervoor te zorgen dat u het nieuwste servicepack gebruikt om beschermd te blijven.

FLAC-bestanden afspelen in Windows 7 Media Center & Player

Een ergernis voor muziekliefhebbers die van het FLAC-formaat houden, is dat er geen native ondersteuning is voor WMP of WMC. Als je een muziekliefhebber bent die de voorkeur geeft aan het FLAC-formaat, zullen we kijken naar het toevoegen van ondersteuning voor Windows 7 Media Center en Player.

Houd een venster bovenaan met een handig AutoHotkey-script

Ben je het zat om heen en weer te schuiven tussen vensters om je werk gedaan te krijgen? Hier is een handig hulpmiddel waarmee u elk venster altijd bovenaan kunt houden wanneer u het nodig hebt.

Herstel verwijderde bestanden op een NTFS-harde schijf vanaf een Ubuntu Live-cd

Per ongeluk een bestand verwijderen is een vreselijk gevoel. Het niet kunnen opstarten in Windows en het verwijderen van dat bestand ongedaan maken, maakt dat nog erger. Gelukkig kunt u verwijderde bestanden op NTFS-harde schijven herstellen vanaf een Ubuntu Live-cd.

Chemische vergelijkingen en diagrammen maken in Word

Microsoft Word is een geweldig hulpmiddel voor het opmaken van tekst, maar wat als u een scheikundige formule of diagram wilt invoegen? Dankzij een nieuwe gratis invoegtoepassing voor Word kun je nu hoogwaardige scheikundeformules en diagrammen rechtstreeks vanuit het lint in Word invoegen.

Bekijk weersvoorspellingen in Google Chrome

Als je van een eenvoudige, duidelijke interface houdt om de weersvoorspellingen bij te houden, sluit je dan bij ons aan als we kijken naar de Weather Underground-extensie voor Google Chrome.

Desktopplezier: Sci-Fi Icon Packs Series 1

Ben je een sci-fi-fan die op zoek was naar een aantal geweldige aangepaste pictogrammen voor je desktop of favoriete app-opstartprogramma? Dan wil je zeker een kijkje nemen in onze collectie sci-fi icon packs.

Friday Fun: Speel MineSweeper in Google Chrome

Ben je verslaafd aan MineSweeper en vind je het leuk om het te spelen als je even pauze neemt van je werk? Nu kunt u die mijnenvegende goedheid toevoegen aan Google Chrome met de Chrome MineSweeper-extensie.

Maak de dag van je collega in Ubuntu

Het kan moeilijk zijn om uw waardering voor uw collega's persoonlijk te uiten - wat als ze het verkeerd opvatten, of denken dat u op zoek bent naar een eigen compliment? Als u Ubuntu op uw kantoor gebruikt, is hier een snelle manier om uw waardering te tonen terwijl u de sociale valkuilen van face-to-face vermijdt

Een zoekvak toevoegen aan de vervolgkeuzelijst met tabbladen in Firefox

Heeft u veel tabbladen open, ongeacht het tijdstip van de dag, en vindt u het frustrerend om de lijst met tabbladen te doorzoeken? Krijg dan weer controle met de List All Tabs Menu-extensie voor Firefox.