Symlinks gebruiken in Windows Vista

Een van de langverwachte functies in Windows Vista was de mogelijkheid om symbolische koppelingen te gebruiken, zoals je dat in Linux kunt doen. Helaas werken ze niet zo goed als ze zouden kunnen, maar het is een grote upgrade van eerdere versies en heeft al een aantal problemen voor mij opgelost.

Het mklink-commando gebruiken

De opdracht die u moet gebruiken is mklink, die u vanaf de opdrachtregel zult gebruiken. Typ het gewoon op de opdrachtregel om de opties te zien:

|__+_|

Als u bijvoorbeeld de map C:UsersGeekTestFolder ook beschikbaar wilt maken vanuit C:TestFolder, kunt u de volgende opdracht gebruiken.C:mklink /D C:TestFolder C:UsersGeekTestFolder
symbolische link gemaakt voor C:TestFolder<>C:UsersGeekTestFolder

Als u nu in de map C:TestFolder kijkt, ziet u welke bestanden zich in de andere map bevonden.

De opties begrijpen.

MKLINK-linkdoel

Door het commando zonder extra opties te gebruiken, wordt een softlink naar een bestand gemaakt.

/D creëert een symbolische link, of een zachte link.

Dit werkt in wezen als een snelkoppeling naar een map in eerdere versies van Windows, behalve dat u geen echte snelkoppeling hoeft te gebruiken.

/H maakt een harde link die rechtstreeks naar het bestand verwijst.

Deze optie kan om de een of andere reden niet rechtstreeks voor mappen worden gebruikt, u moet de volgende optie gebruiken.

/J maakt een Directory Junction

Een Directory Junction is eigenlijk gewoon een harde link naar een directory. Dit is een functie die ook vóór Vista bestond. Als u een symlink naar een map probeert te maken met behulp van een harde link, moet u deze optie gebruiken.

Harde versus zachte links begrijpen

Harde link

Een harde link verwijst rechtstreeks naar het bestand en handelt naar het besturingssysteem alsof het het bestand zelf is. U zult deze optie het grootste deel van de tijd willen gebruiken als u de directory van een toepassing probeert te vervalsen.

Zachte koppeling

Een softlink is in wezen een snelkoppeling naar een bestand of map - als u Windows Verkenner gebruikt, wordt u doorgestuurd naar de map als u dubbelklikt op een snelkoppeling, het zal niet doen alsof het deel uitmaakt van het bestandssysteem. Je kunt nog steeds rechtstreeks naar een bestand verwijzen of een bestand openen met het gelinkte pad, en het werkt meestal.

Symlinks gebruiken vanaf een netwerkshare

Een van de dingen die uitgebreid is besproken, is dat je de Vista-symlinks van een ander besturingssysteem niet kunt gebruiken (niet verwonderlijk), maar je kunt ze ook niet gebruiken vanaf een netwerkshare. Dit is lastig als u verwacht deze functie te gebruiken op een webserver of een bestandsserver.

Symlinks verwijderen

Om een ​​symbolische link te verwijderen, kunt u de link gewoon verwijderen. Zorg ervoor dat u het originele bestand niet verwijdert.

Meer verhalen

Een gebruiker toevoegen op Ubuntu Server

Ubuntu Server is zoals elke Linux-variant en heeft volledige mogelijkheden voor meerdere gebruikers, en een algemene taak op elke server is het toevoegen van gebruikers.

Houd uw SSH-sessie actief wanneer u de verbinding verbreekt

Scherm is als een vensterbeheerder voor uw console. Hiermee kunt u meerdere terminalsessies draaiende houden en er gemakkelijk tussen schakelen. Het beschermt u ook tegen verbreken van de verbinding, omdat de schermsessie niet eindigt wanneer de verbinding wordt verbroken.

Een externe map koppelen met SSH op Ubuntu

Verbinding maken met een server via internet is veel veiliger met SSH. Er is een manier waarop u een map op een externe server kunt koppelen met behulp van de SSHFS-service.

Verander de Ubuntu-server van DHCP in een statisch IP-adres

Als het installatieprogramma van Ubuntu Server uw server heeft ingesteld om DHCP te gebruiken, wilt u dit wijzigen in een statisch IP-adres zodat mensen het daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Laat VLC Player eruitzien als Winamp 5 (soort)

vlc -I skins2

Geautomatiseerde taak-e-mailmeldingen verzenden in SQL Server met SMTP

Wanneer u automatische back-uptaken op uw databaseserver hebt uitgevoerd, vergeet u soms dat ze zelfs worden uitgevoerd. Dan vergeet je te controleren of ze met succes worden uitgevoerd, en realiseer je je pas wanneer je database crasht en je deze niet kunt herstellen omdat je geen actuele back-up hebt.

Mappen delen met uw Ubuntu Virtual Machine (gast)

VMware Workstation biedt een geweldige mogelijkheid om gedeelde mappen te maken, zodat uw virtuele machine gemakkelijk toegang heeft tot gegevens op uw host-pc. Dit bespaart veel tijd, vooral wanneer u software installeert die anders veel tijd zou kosten om te downloaden.

Spam van internationale afzenders blokkeren in Windows Vista Mail

Ik gebruik persoonlijk niet de Windows Mail-client die bij Windows Vista wordt geleverd, maar terwijl ik aan het onderzoeken was hoe ik deze kon gebruiken om lokaal toegang te krijgen tot mijn Gmail, ontdekte ik een leuke optie in het paneel Opties voor ongewenste e-mail.

Installeer VMware Tools op Ubuntu Edgy Eft

Update: als je VMware Workstation versie 5.5.3 hebt, volg dan de bijgewerkte handleiding. Als u versie 5.5.2 of lager gebruikt, gaat u verder.

Controleer uw schijfgebruik op Ubuntu met Disk Usage Analyzer

Ubuntu Linux bevat een geweldige GUI-tool voor Disk Usage Analyzer waarmee u kunt achterhalen welke bestanden en mappen alle ruimte op uw harde schijf innemen. Dit is een van die geweldige kleine tools die bij elk besturingssysteem moeten worden gebundeld.