Menselijke chauffeurs kunnen de weg van liftoperators gaan

Zoals NPR in 2015 opmerkte, 'heeft elk nieuw automatisch apparaat dat ons leven binnenkomt, van automatische deuren tot roltrappen, te maken gehad met dit ongemakkelijke moment waarop mensen sceptisch en misschien bang zijn.'

Toen de eerste openbare spoorlijn in 1825 in Engeland werd geopend, dachten mensen bijvoorbeeld dat het menselijk lichaam niet gemaakt was om langdurig reizen met snelheden van 30 mijl per uur te weerstaan, vertelde cultureel antropoloog Genevieve Bell aan de Wall Street Journal in 2011 Ze voegde eraan toe dat sommigen zelfs geloofden 'dat de lichamen van vrouwen niet zijn ontworpen om met 80 kilometer per uur te gaan', en bang waren dat hun 'baarmoeders uit [hun] lichaam zouden vliegen als ze tot die snelheid werden versneld'.Toen liften een eeuw geleden voor het eerst geautomatiseerd werden, waren sommige mensen bang om erin te rijden zonder een machinist aan boord - net zoals sommigen nu bang zijn om geen mens aan het roer te hebben van een auto zonder bestuurder. NPR sprak met de man die letterlijk het boek over de liftgeschiedenis schreef, Lee Gray, en hij merkte op dat toen de automatische lift voor het eerst werd uitgevonden, 'mensen naar binnen liepen en keken en meteen weer naar buiten liepen. Ze zouden proberen iemand te vinden die kan zeggen: 'Waar is de telefoniste?''

Natuurlijk is er een enorm verschil tussen een metalen kist die langzaam langs een gesloten betonnen schacht beweegt en een metalen kist met vier wielen die snel langs een open betonnen oppervlak beweegt met honderden andere van dergelijke kisten. Maar het fundamentele onbehagen dat een mens geen controle heeft, is hetzelfde, en het is bijna net zo irrationeel als verwachten dat een mens een lift bedient.

Publieke twijfels over zelfrijdende auto's

Het lijkt alsof er elke maand een nieuwe enquête uitkomt die de publieke twijfels over zelfrijdende auto's aan het licht brengt. Uit de resultaten van een recent onderzoek van Deloitte onder 22.000 consumenten over de hele wereld blijkt dat 'vertrouwen de grootste belemmering lijkt te zijn voor de verkoop van het idee van zelfrijdende auto's'.

Minder dan de helft van de ondervraagde Amerikaanse consumenten (47 procent) 'vertrouwt op een traditionele autofabrikant om autonome voertuigen op de markt te brengen', ontdekte Deloitte, terwijl slechts 20 procent vertrouwen heeft in technologiebedrijven in Silicon Valley om zelfrijdende technologie goed te krijgen. Deze week nog bleek uit een ander onderzoek onder 3.116 automobilisten, uitgevoerd tussen 31 januari en 6 februari, dat bijna een kwart (24,8 procent) van de respondenten nooit in een zelfrijdende auto zou rijden.

Zelfs de nieuwe minister van Transport Elaine Chao sprak eerder deze week zijn bezorgdheid uit over de negatieve publieke opinie over zelfrijdende technologie. 'In het bijzonder wil ik Silicon Valley, Detroit en alle andere auto-industriecentra uitdagen om op te staan ​​en een sceptisch publiek voor te lichten over de voordelen van geautomatiseerde technologie', zei ze.

Verwant

  • Auto's zonder bestuurder: wanneer internet het stuur overneemt Auto's zonder bestuurder: wanneer internet het stuur overneemt

Ik heb mijn eigen twijfels over autonome technologie, zelfs na het rijden in verschillende zelfrijdende auto's op de openbare weg en het testen van voertuigen met de nieuwste semi-autonome systemen. Maar mijn bedenkingen gaan over wanneer volledig autonome technologie zal worden geperfectioneerd, niet of deze zal worden geperfectioneerd - en net zo normaal wordt als liften.

Ik waag mijn kans met voertuigsensoren en camera's die altijd op de uitkijk staan ​​en zelfs computers in de auto over afgeleide bestuurders en menselijke tekortkomingen. Ik betwijfel ten zeerste dat alleen al in de VS elk jaar meer dan 30.000 mensen door robotgestuurde auto's omkomen bij verkeersongevallen.

De automatische lift werd uitgevonden rond 1900, maar het duurde meer dan 50 jaar voordat het publiek vertrouwd raakte met de technologie en menselijke liftoperators overbodig werden. Ik geloof niet dat het zo lang zal duren voordat zelfrijdende auto's aanslaan, en het zal misschien niet eens zo lang duren voordat menselijke chauffeurs de weg van liftoperators gaan.

Aanbevolen verhalen

Harde schijven van de toekomst kunnen gemaakt zijn van DNA

Wetenschappers hebben ontdekt hoe ze de maximale hoeveelheid gegevens in een enkele nucleotide kunnen passen.

Dit kantoor heeft een bar -- maar het personeel komt er niet alleen om te drinken

Casual samenwerkingsplekken stimuleren de creativiteit op kantoor.

Slakkengif biedt een nieuwe manier om chronische pijn te behandelen

Een nieuw ontdekte verbinding is minder schadelijk dan op grote schaal misbruikte verdovende middelen.

Uber kan niet eens nep bezorgdheid over chauffeurs in Q&A-sessie

CEO Jeff Jones ontweek zijn zorgen over zelfrijdende auto's, UberPool en meer.

A.I.-bepaalde klantenservice streeft naar menselijk contact

Al decennia lang hebben consumenten een hekel aan de implementatie van automatisering op het gebied van klantenservice. We hebben echter eindelijk een omslagpunt bereikt waar co ...