Rapport: volgende iPhone heeft mogelijk geen gigabitsnelheid

De volgende iPhone zal niet de absoluut snelste telefoon zijn om bestanden te downloaden of muziek te streamen, omdat hij waarschijnlijk geen gigabit LTE-modem zal hebben, meldde Bloomberg vrijdag.

Apple betrekt zijn modems bij twee verschillende leveranciers, Qualcomm en Intel, en hoewel de nieuwste modems van Qualcomm kunnen profiteren van de gigabit-per-seconde downloadsnelheden die sommige mobiele providers nu aanbieden, is Intels gigabit-modem nog niet helemaal klaar. In plaats van de modem van Qualcomm exclusief voor zijn volgende iPhone te gebruiken, zal Apple de modems van Intel in sommige modellen blijven gebruiken, ook al zijn ze langzamer, meldde Bloomberg, daarbij verwijzend naar mensen die bekend waren met de beslissing van Apple.De beslissing is niet geheel onverwacht, aangezien Apple zijn modemleveranciers voor veel eerdere iPhone-modellen heeft gevarieerd. Maar het is nu vooral opmerkelijk vanwege twee recente ontwikkelingen: Apple is verwikkeld in een juridische strijd met Qualcomm, dat het beschuldigt van monopolistische en illegale handelspraktijken, en een van de belangrijkste concurrenten van de iPhone, de Samsung Galaxy S8, heeft een modem die al ondersteunt de gigabit-snelheden die verschillende providers nu adverteren.

Verwant

  • Wilt u uw iPhone-scherm repareren? Dat staat op het punt gemakkelijker te worden Moet je je iPhone-scherm repareren? Dat gaat gemakkelijker worden

Noch Apple, noch Intel reageerden onmiddellijk op een verzoek om commentaar en Qualcomm weigerde commentaar te geven. Van zijn kant, Apple portretteert zijn smartphones als beter dan die van Samsung, en te oordelen naar de wachtrijen van enthousiaste klanten buiten Apple-winkels na een nieuwe iPhone-aankondiging, lijkt de markt voor high-end handsets niet veel om de binnenkant van het apparaat te geven.

Degenen die er wel om geven, kunnen misschien het type modem in hun handset bepalen op basis van de mobiele provider die ze gebruiken. De Intel 7480-modem, een kandidaat om op de volgende iPhone te verschijnen, ondersteunt geen Sprint of de CDMA-technologie van Verizon, dus het is waarschijnlijk dat het de GSM-iPhones voor AT&T en T-Mobile zal voeden, terwijl Qualcomm-modems de CDMA-versie zullen aansturen .

De modemstoring kan volgend jaar allemaal worden opgelost, wanneer Intel's nieuwe 7560 gigabit-modem klaar is. De 7560 ondersteunt zowel GSM als CDMA, waardoor hij in de race is om Qualcomm als enige modem van de iPhone over te nemen.

Aanbevolen verhalen

Apple deelt op grote schaal zijn geheime iPhone-reparatiemachines

Apple wil de wachttijden voor iPhone-reparaties in zijn winkels verkorten door geautoriseerde partners in actie te laten komen.

WannaCry is dood (voorlopig): leer wat u moet doen om de volgende keer veilig te blijven

Lees dit om meer te weten te komen over de WannaCry ransomware-crisis en wat u nodig heeft om te beschermen tegen toekomstige aanvallen.

Het succes van de Essential Phone van Andy Rubin hangt mogelijk af van providers

Om te slagen, moet Andy Rubin met zijn Essential-telefoon meer aanspreken dan pure gadgetliefhebbers.

Wat is mobiele gigabit en waarom zou u zich er druk om maken?

Dankzij mobiel gigabit zou de internetverbinding van je telefoon tegen het einde van het jaar sneller kunnen zijn dan glasvezel.