Meer dan de helft van al het webverkeer nu versleuteld

Meer dan de helft van al het webpaginaverkeer is nu versleuteld, een mijlpaal in een poging die door iedereen, van Google tot de federale overheid, wordt gesteund om het hele internet te versleutelen.

Het cijfer is gebaseerd op een rapport van de Electronic Frontier Foundation dat deze week is uitgebracht met behulp van gegevens uit de Chrome- en Firefox-webbrowsers. Mozilla en Google volgen het gebruik van het standaard HTTPS-coderingsprotocol op basis van gegevens van gebruikers die ervoor kiezen om informatie te delen.Op 21 februari gebruikt 51,3 procent van de webpagina's die Firefox laadt HTTPS, volgens de resultaten van Mozilla's Telemetry-programma voor het delen van gegevens. Evenzo dekt HTTPS meer dan de helft van de webpagina's die in Chrome zijn geladen in alle besturingssystemen, waaronder Windows, Mac, iOS en Android.

Zoals TechCrunch opmerkt, is de strijdkreet voor versleuteling overgenomen door grote, kleine, publieke en private organisaties. En hoewel het coderen van meer dan de helft van alle websites aanzienlijk is, zijn de bescheiden en incrementele doelen die veel van de organisaties hebben gesteld een indicatie van de enorme omvang van de taak.

Verwant

  • De beste coderingssoftware van 2017 De beste coderingssoftware van 2017

Zo heeft de regering-Obama eerder bepaald dat alle federale websites die het .gov-domein gebruiken eind 2016 HTTPS moeten gebruiken. Dat is niet gebeurd, maar de administratie van General Services werkt er nog aan. Ondertussen kondigde Google vorig jaar plannen aan om steeds meer opvallende waarschuwingslabels te plaatsen op niet-versleutelde sites in Chrome, hoewel ze geleidelijk zullen worden uitgerold over verschillende opeenvolgende Chrome-builds.

In de tussentijd biedt de EFF een add-on voor de meeste reguliere browsers, HTTPS Everywhere genaamd, die websites kan dwingen HTTPS-pagina's weer te geven, zelfs als ze anders standaard HTTP zouden gebruiken. Volgens de EFF is het echter een noodmaatregel.

'Ons doel is een universeel versleuteld web dat een tool als HTTPS Everywhere overbodig maakt', schreef EFF-onderzoeker Gennie Gebhart in een blogpost. 'Tot die tijd hebben we meer te doen.'

Aanbevolen verhalen

Amazon biedt vandaag $ 8,62 korting op bestellingen van $ 50 of meer

Voer gewoon de promotiecode 'BIGTHANKS' in bij het afrekenen om van de korting te profiteren.

Alfabet heeft toch al die internetballonnen niet nodig

Google naar de wereld brengen is nu nog eenvoudiger geworden.

HP creëert beveiligingswebserie met in de hoofdrol Christian Slater

Het is een vierdelige serie genaamd 'The Wolf' en het draait allemaal om het hacken van bedrijfsnetwerken.

Twitter heeft meer nodig dan een haatschuifregelaar

Twitter heeft deze week opnieuw de zichtbaarheid van misbruik aangepast. Wat dacht je ervan om er gewoon vanaf te komen?

Prostaatkanker laserbehandeling geneest de helft van de proefpersonen

Normale bijwerkingen zoals erectiestoornissen waren bijna niet aanwezig.