Media streamen van Windows 7 naar XP met VLC Media Player

Dus je hebt een nieuwe computer met Windows 7 en je staat te popelen om te profiteren van de mogelijkheid om media via je thuisnetwerk te streamen. Maar de rest van de familie gebruikt nog steeds Windows XP en je bent nog niet helemaal klaar om het geld voor de upgrades uit te geven. Welnu, vandaag laten we u zien hoe u eenvoudig media kunt streamen van Windows 7 naar Windows XP met VLC Media Player.

Op de hostcomputer met Windows 7 moet u een account hebben ingesteld met zowel een gebruikersnaam als een wachtwoord. Een blanco wachtwoord werkt niet. De mediabestanden moeten zich in een gedeelde map bevinden.

Opmerking: als de mediabestanden zich in de openbare map bevinden, of binnen het profiel van het gebruikersaccount dat u gebruikt om in te loggen op de Windows 7-computer, worden ze automatisch gedeeld.Uw mediamappen delen

Klik op uw Windows 7-computer met de rechtermuisknop op de map met de bestanden die u wilt streamen en kies Eigenschappen.

stream-media-van-windows-7-naar-xp-met-vlc-media-speler foto 1

Klik op het tabblad Delen van de mapeigenschappen op de knop Delen. Klik OK.

stream-media-van-windows-7-naar-xp-met-vlc-media-speler foto 2

Typ of selecteer in de vervolgkeuzelijst het gebruikersaccount dat u wilt gebruiken om in te loggen, of selecteer Iedereen om met alle gebruikers te delen. Klik vervolgens op Toevoegen.

stream-media-van-windows-7-naar-xp-met-vlc-media-speler foto 3

U kunt het machtigingsniveau wijzigen, maar alleen de machtiging Lezen is vereist om de media af te spelen. Herhaal dit proces voor eventuele extra mappen die u wilt delen.

stream-media-van-windows-7-naar-xp-met-vlc-media-speler foto 4

De Windows XP-clientcomputer

Nu we onze mediamappen vanaf de Windows 7-computer hebben gedeeld, zijn we klaar om onze bestanden af ​​te spelen op de Windows XP-computer.

Download en installeer de VLC Media Player. (Zie onderstaande link) Open vervolgens VLC.

stream-media-van-windows-7-naar-xp-met-vlc-media-speler foto 5

Klik op Media in de en selecteer Bestand openen...

stream-media-van-windows-7-naar-xp-met-vlc-media-speler foto 6

Blader door uw netwerk naar de gedeelde map die uw media bevat.

stream-media-van-windows-7-naar-xp-met-vlc-media-speler foto 7

U wordt gevraagd om in te loggen op de hostcomputer. Geef de referenties op voor een gebruiker op de Windows 7-computer. Klik OK.

stream-media-van-windows-7-naar-xp-met-vlc-media-speler foto 8

Selecteer uw mediabestand en klik op Openen.

stream-media-van-windows-7-naar-xp-met-vlc-media-speler foto 9

Het afspelen van uw media begint even.

Dit is een leuke en gemakkelijke manier om media over je thuisnetwerk te streamen zonder meerdere computers te upgraden naar Windows 7. Bovendien is VLC zeker niet traag als een mediaspeler. Het speelt vrijwel elk video- of audiobestand af dat je erop kunt gooien.

Heeft u al uw thuis-pc's al geüpgraded naar Windows 7? Bekijk ons ​​vorige artikel over het streamen van media tussen Windows 7-computers in uw thuisnetwerk.

VLC Media Player downloaden

Meer verhalen

FLAC-bestanden afspelen in Windows 7 Media Center & Player

Een ergernis voor muziekliefhebbers die van het FLAC-formaat houden, is dat er geen native ondersteuning is voor WMP of WMC. Als je een muziekliefhebber bent die de voorkeur geeft aan het FLAC-formaat, zullen we kijken naar het toevoegen van ondersteuning voor Windows 7 Media Center en Player.

Houd een venster bovenaan met een handig AutoHotkey-script

Ben je het zat om heen en weer te schuiven tussen vensters om je werk gedaan te krijgen? Hier is een handig hulpmiddel waarmee u elk venster altijd bovenaan kunt houden wanneer u het nodig hebt.

Herstel verwijderde bestanden op een NTFS-harde schijf vanaf een Ubuntu Live-cd

Per ongeluk een bestand verwijderen is een vreselijk gevoel. Het niet kunnen opstarten in Windows en het verwijderen van dat bestand ongedaan maken, maakt dat nog erger. Gelukkig kunt u verwijderde bestanden op NTFS-harde schijven herstellen vanaf een Ubuntu Live-cd.

Chemische vergelijkingen en diagrammen maken in Word

Microsoft Word is een geweldig hulpmiddel voor het opmaken van tekst, maar wat als u een scheikundige formule of diagram wilt invoegen? Dankzij een nieuwe gratis invoegtoepassing voor Word kun je nu hoogwaardige scheikundeformules en diagrammen rechtstreeks vanuit het lint in Word invoegen.

Bekijk weersvoorspellingen in Google Chrome

Als je van een eenvoudige, duidelijke interface houdt om de weersvoorspellingen bij te houden, sluit je dan bij ons aan als we kijken naar de Weather Underground-extensie voor Google Chrome.

Desktopplezier: Sci-Fi Icon Packs Series 1

Ben je een sci-fi-fan die op zoek was naar een aantal geweldige aangepaste pictogrammen voor je desktop of favoriete app-opstartprogramma? Dan wil je zeker een kijkje nemen in onze collectie sci-fi icon packs.

Friday Fun: Speel MineSweeper in Google Chrome

Ben je verslaafd aan MineSweeper en vind je het leuk om het te spelen als je even pauze neemt van je werk? Nu kunt u die mijnenvegende goedheid toevoegen aan Google Chrome met de Chrome MineSweeper-extensie.

Maak de dag van je collega in Ubuntu

Het kan moeilijk zijn om uw waardering voor uw collega's persoonlijk te uiten - wat als ze het verkeerd opvatten, of denken dat u op zoek bent naar een eigen compliment? Als u Ubuntu op uw kantoor gebruikt, is hier een snelle manier om uw waardering te tonen terwijl u de sociale valkuilen van face-to-face vermijdt

Een zoekvak toevoegen aan de vervolgkeuzelijst met tabbladen in Firefox

Heeft u veel tabbladen open, ongeacht het tijdstip van de dag, en vindt u het frustrerend om de lijst met tabbladen te doorzoeken? Krijg dan weer controle met de List All Tabs Menu-extensie voor Firefox.

SiteAdvisor toevoegen aan Google Chrome

Met de aanhoudende toename van malware kan het weten wanneer een website een probleem is, u een pijnlijke ervaring besparen. Als u wat meer beveiliging wilt toevoegen aan uw op Chromium gebaseerde browser, sluit u dan bij ons aan terwijl we kijken naar de SiteAdvisor voor Chrome-extensie.