Verbeter een matte foto door de achtergrond selectief te verzachten

een-zwakke-foto-verbeteren-door-selectief-de-achtergrondfoto te verzachten

Wanneer je portretten maakt, zorgt het zachte uiterlijk van de achtergrond ervoor dat afleidende achtergronden een opname niet verpesten. Als je niet correct hebt geschoten, is hier een snelle, eenvoudige tip om je voorgrond te laten uitkomen en de belangrijkste delen het meest zichtbaar te houden.

Achtergronden verzachten met Photoshop (GIMP-vriendelijke how-to)

een-zwakke-foto-verbeteren-door-selectief-de-achtergrondfoto te verzachtenSoms krijg je een schot dat niet zo goed werkt als je zou willen. Toen deze voorbeeldopname werd gemaakt, kwam het onderwerp er goed uit (als je niet begrijpt waarom, weet je nog minder dan je auteur over Star Trek), maar de achtergrond voegde niets toe aan de opname en het was te laat om terug te gaan en de foto opnieuw te maken met een telelens om een ​​mooie, zachte achtergrond te krijgen. Dus we halen de scherpte uit sommige delen van die achtergrond en dempen deze met een paar eenvoudige Photoshop. Als je een fan bent van de GIMP, volg dan gerust. Alle tools die hier worden gebruikt, hebben GIMP-tegenhangers.

een-zwakke-foto-verbeteren-door-selectief-de-achtergrondfoto te verzachten 3

Begin met het bewerken van je foto door een duplicaat te maken van je achtergrondlaag. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de achtergrondlaag en selecteert u Laag dupliceren.

een-zwakke-foto-verbeteren-door-selectief-de-achtergrondfoto te verzachten 4

Navigeer vervolgens naar Filter> Vervagen> Gaussiaans vervagen met die dubbele laag geselecteerd. In ons voorbeeld hebben we een instelling van 7,4 pixels gebruikt, hoewel je met de instelling moet spelen om erachter te komen wat voor jouw afbeelding werkt. Te veel ziet er erg nep uit. Te weinig zal niet genoeg doen om het beeld te veranderen. De juiste hoeveelheid onscherpte verzacht de achtergrond, laat de voorgrond meer naar voren komen en zorgt ervoor dat de afbeelding er niet te gephotoshopt uitziet. Of Gimped, als je gratis software gebruikt.

een-zwakke-foto-verbeteren-door-selectief-de-achtergrondfoto te verzachten

Maak een masker op deze kopie van de wazige achtergrondlaag door op de te klikken een-zwakke-foto-verbeteren-door-de-achtergrond-foto-selectief-verzachten 7pictogram onderaan het deelvenster Lagen.

een-zwakke-foto-verbeteren-door-selectief-de-achtergrondfoto te verzachten 8

Zorg ervoor dat je in het laagmasker werkt en begin te schilderen met een zachte borstel (sneltoets B) en zwart in je voorgrondkleur. Gebruik dit penseel om de voorgrond van de nu Gaussiaanse wazige dubbele laag te blokkeren.

een-zwakke-foto-verbeteren-door-selectief-de-achtergrondfoto te verzachten

Een ruw schilderij laat onze Scotty goed van de achtergrond afspringen.

een-zwakke-foto-verbeteren-door-selectief-de-achtergrondfoto te verzachten 10

Maar de duivel zit in de details, dus we zoomen in om de delen van ons masker rond de randen die er bij nader inzien niet zo goed uitzien, wit te maken.

een-zwakke-foto-verbeteren-door-selectief-de-achtergrondfoto te verzachten 11

Met het penseel kun je de randen knapperig houden of iets zachter maken. Het hangt af van de look waar je voor gaat en wat er het beste uitziet.

een-zwakke-foto-verbeteren-door-selectief-de-achtergrondfoto te verzachten 12

De voorgrond lijkt nu prominenter in vergelijking met de achtergrond. We kunnen een stap verder gaan en de achtergrond dempen.

een-zwakke-foto-verbeteren-door-selectief-de-achtergrondfoto te verzachten 13

Selecteer het afbeeldingsgedeelte van de achtergrondlaag waar u met het laagmasker had gewerkt.

een-zwakke-foto-verbeteren-door-selectief-de-achtergrondfoto te verzachten 15

Met de afbeelding (niet het masker) geselecteerd, een snelle een-zwakke-foto-verbeteren-door-selectief-de-achtergrondfoto te verzachten 16zal de tool Kleurtoon/verzadiging oproepen. In ons voorbeeld hebben we het gebruikt om de lichtheid en verzadiging van de achtergrond te verminderen, waardoor Scotty in volledige verzadigde kleuren blijft.

Het resultaat ziet er natuurlijk uit en maakt van Scotty een veel beter brandpunt.

Hier is een stapsgewijze GIF van het proces. De kwaliteit is een beetje slecht omdat het een GIF is, maar de verschuiving van een scherper beeld naar een zachte achtergrond naar een gedempte zachte achtergrond is vrij duidelijk.


Geniet je van onze fotografietips? Heeft u een mening over onze werkwijze? Heb je een betere methode of heb je vragen over hoe we het hebben gedaan? Vertel ons erover in de opmerkingen, of e-mail uw vragen gewoon naar ericgoodnight@howtogeek.com, en ze kunnen worden vermeld in een aankomend grafisch artikel over How-To Geek.

Image Credit: Afbeelding van Cosplayer (Scotty), de auteur beschikbaar onder Creative Commons Attribution License, geen commercieel gebruik, alstublieft.

Meer verhalen

De Windows Firewall uitbreiden en gemakkelijk uitgaande verbindingen blokkeren

De Windows Firewall is krachtig, maar biedt geen gebruiksvriendelijke interface voor zijn geavanceerde functies. Windows Firewall Notifier vult de gaten in de ingebouwde Windows Firewall en biedt eenvoudig beheer van uitgaande verbindingen en een console die netwerkactiviteit weergeeft.

Help ons het eerste T-shirtontwerp te kiezen om How-To Geek te ondersteunen!

Een van de personages die je misschien hebt gezien in How-To Geek, is onze eigen Keyboard Ninja. Vandaag eren we hem in t-shirtvorm, en je kunt het eerste ontwerp kiezen dat je voor de HTG-winkel wilt laten afdrukken.

Vraag het de lezers: moet u hulpmiddelen hebben voor uw geek-toolbox?

Hoewel we u hebben gevraagd naar de software die u in uw virtuele gereedschapskist bewaart, zijn we deze week geïnteresseerd in de daadwerkelijke hardware. Welke onmisbare tools heb je in je geek-toolbox verstopt?

DIY Fiber Optic Kroonluchter Rocks Full RGB-kleur en afstandsbediening [Video]

Wat doe je als je een mooie LED- en glasvezelkroonluchter ziet, maar je wilt niet een groots bedrag uitgeven om het te kopen? Je bouwt het zelf.

Augmented Reality Sandbox met realtime waterstroom [Video]

Deze augmented reality-sandbox biedt realistische zandbeweging, gedifferentieerde tools en (meest indrukwekkend) realtime topografie en waterstroom. Het is voorbestemd om de coolste kindermuseumtentoonstelling ooit te worden.

Hoe de achtergrond van een tekening of Lineart te verwijderen

Voor degenen onder u met een artistieke overtuiging, u gebruikt misschien Photoshop of GIMP om uw gescande tekeningen in te kleuren. Gelukkig is het heel eenvoudig om de lijntekeningen in een transparante laag te plaatsen met deze gelikte techniek.

Maak snelkoppelingen op het bureaublad om programma's als root uit te voeren in Ubuntu 11.10

Met programma's, zoals Nautilus of gedit, kunt u door alle bestanden op uw systeem bladeren of deze bekijken, maar ze laten u alleen toe om bestanden in uw thuismap (bijv. /home/lori) en zijn submappen te wijzigen of nieuwe bestanden aan te maken.

Geek Trivia: Op welke filmserie waren de eerste LEGO-bouwsets met een thema gebaseerd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Bereik van licht: een verbluffende time-lapse-video van Yosemite Park [Video]

Deze prachtige time-lapse-video beslaat twee jaar aan foto's van de prachtige landschappen van Yosemite National Park.

3 manieren om toegang te krijgen tot uw Linux-partities vanuit Windows

Als u Windows en Linux dubbel opstart, wilt u waarschijnlijk op een gegeven moment vanuit Windows toegang krijgen tot bestanden op uw Linux-systeem. Linux heeft ingebouwde ondersteuning voor Windows NTFS-partities, maar Windows kan geen Linux-partities lezen zonder software van derden.