Mappen toevoegen aan de filmbibliotheek in Windows 7 Media Center

Heeft u een verzameling filmbestanden op uw computer? Misschien heeft u een of twee externe harde schijven met AVI- of MPEG-videobestanden? Welnu, vandaag laten we u zien hoe u die bestanden aan de filmbibliotheek kunt toevoegen, zodat u ze in Windows Media Center kunt bekijken.

U kunt een willekeurig aantal mappen toevoegen aan uw Media Center-bibliotheken. Zelfs als u video's of films hebt opgeslagen op verschillende locaties, inclusief andere Windows 7-computers in uw netwerk, kunnen ze worden toegevoegd aan uw Media Center-filmbibliotheek.

Ondersteunde videobestanden

Windows Media Center ondersteunt standaard de weergave van de volgende bestandsindelingen.Videobestandsindelingen Bestandsextensies AVI-bestanden .avi MPEG-4 .mp4, .m4v, .mov, MPEG-2 .mpeg, .mpg, .m1v, .mp2, .mpv2, .mpe, .mod, .vob Windows Media . wmv, .wm, .asf Windows Opgenomen TV .wtv, .dvr-ms Apple QuickTime .mov, .qt AVCHD-bestanden .m2ts, .m2t MPEG-1 .m1v

Mappen toevoegen aan de bibliotheek

Open WMC en klik op Taken Instellingen…

Klik op Mediabibliotheken…

Selecteer Films en klik op Volgende.

Selecteer Mappen toevoegen aan de bibliotheek en klik op Volgende.

Nu moet je de maplocatie van je filmbestanden selecteren. Kies Op deze computer als u een map toevoegt vanaf een lokale harde schijf, een map op een toegewezen netwerkstation of een map vanaf USB-aangesloten harde schijven.

U kunt er ook voor kiezen om mappen van andere Windows 7-computers aan uw netwerk toe te voegen door Op een andere computer te selecteren.

Opmerking: u moet mediastreaming instellen voordat u video vanaf een andere Windows 7-computer kunt bekijken. Hieronder vindt u een link naar ons artikel over het instellen van streaming media.

Blader door de bestandsmap naar de mappen van uw keuze. Klik op het plusteken (+) om submappen te bekijken. Je kunt de videobestanden zelf niet zien, alleen de mappen, dus je moet van tevoren weten waar je video's zich bevinden. Klik op het selectievakje aan de linkerkant om elke map te selecteren.

Klik op Volgende als u klaar bent.

Media Center bevestigt uw wijzigingen. Alleen de eerste vijf mediamappen worden op het scherm weergegeven. Scrol om eventuele extra mappen te zien door op de pijl omhoog of omlaag te klikken. Als u meer mappen wilt toevoegen, klikt u op Nee, ik wil meer wijzigingen aanbrengen en herhaalt u het proces om uw extra mappen toe te voegen.

Als u klaar bent, selecteert u Ja, deze locaties gebruiken en klikt u op Voltooien.

Je videobestanden zouden nu in je filmbibliotheek moeten verschijnen. Afhankelijk van het aantal bestanden dat u toevoegt, kan het enkele minuten duren voordat Media Center ze allemaal heeft toegevoegd en weergegeven.

Blader vervolgens naar een van uw selecties en klik om ze af te spelen.

Nu kunt u direct vanuit Windows Media Center genieten van uw volledige filmcollectie. Bekijk onze vorige tutorial als je hulp nodig hebt bij het instellen van streaming media vanaf andere Windows 7-computers.

Meer verhalen

Netwerkondersteuning toevoegen aan Windows Live MovieMaker

Windows Live MovieMaker is een goed hulpmiddel voor het maken van video's in Windows 7, maar een probleem is dat u video's niet rechtstreeks vanaf netwerklocaties kunt importeren. Hier zullen we een snelle registerhack bekijken die netwerkondersteuning mogelijk maakt.

Ouderlijk toezicht gebruiken in Windows 7

De functie Ouderlijk toezicht is een waardevol hulpmiddel om te bepalen hoeveel tijd uw kinderen op de computer doorbrengen en welke programma's ze gebruiken. Vandaag bekijken we hoe u Ouderlijk toezicht in Windows 7 kunt instellen en gebruiken.

Bekijk woorddefinities in Google Chrome met DictionaryTip

Heeft u af en toe snelle toegang tot een woordenboek of thesaurus nodig tijdens het browsen, maar vindt u het lastig om een ​​nieuw tabblad met de juiste website te openen? Nu heb je snel en gemakkelijk toegang op hetzelfde tabblad met de DictionaryTip-extensie voor Chrome.

Aanmelden bij meerdere Same-Service-accounts in Firefox

Heeft u een manier nodig om in één browser in te loggen op meerdere accounts voor dezelfde online service? Dan is het misschien handig om de Multifox-extensie voor Firefox eens goed te bekijken.

Pas de Windows 7-taakbalk aan met 7 Taskbar Tweaker

De nieuwe taakbalk in Windows 7 heeft veel coole functies, maar is misschien niet alles wat je wilt. Vandaag bekijken we een gratis hulpprogramma waarmee u de taakbalk van Windows 7 kunt aanpassen en het standaardgedrag ervan kunt wijzigen.

Nieuwe thema's downloaden in Windows 7

Als u uw bureaublad in Windows 7 gemakkelijk wilt opfleuren, is het een goede methode om het thema te wijzigen. Als je de standaardthema's van het besturingssysteem al hebt verbruikt, wil je misschien nieuwe downloaden. Hier bekijken we hoe u eenvoudig nieuwe thema's kunt downloaden van de personalisatiegalerij van Microsoft.

Configureer uw computer om een ​​back-up te maken naar Windows Home Server

Een van de coole functies van Windows Home Server is dat je back-ups van de andere computers in je netwerk op de server kunt zetten. Vandaag bekijken we het proces van het configureren van een computer in uw netwerk om automatisch een back-up te maken naar WHS.

Toegang tot uw Dropbox-bestanden in Google Chrome

Ben je op zoek naar een snelle manier om toegang te krijgen tot de bestanden in je Dropbox-account terwijl je Chrome gebruikt? Doe dan mee terwijl we de Dropbox-extensie bekijken.

Verdicht de bladwijzers in de Firefox-bladwijzerwerkbalk

Heeft u veel bladwijzers en bladwijzermappen in uw bladwijzerwerkbalk en hebt u een manier nodig om ze beter te laten passen? Zie hoe mooi uw bladwijzers kunnen worden gecondenseerd met de Smart Bookmarks Bar-extensie voor Firefox.

Print alleen geselecteerde gebieden van een spreadsheet in Excel 2007 & 2010

Soms moet u gegevens in een Excel-spreadsheet afdrukken, maar het is zonde om alles uit te printen. Vandaag laten we u zien hoe u alleen bepaalde delen van het document kunt afdrukken die u nodig hebt.