Macrium Reflect is een gratis en gemakkelijk te gebruiken back-uphulpprogramma

Veel mensen zullen de komende maanden upgraden van XP naar Windows 7, en het maken van een back-up van uw gegevens is een cruciale stap in het proces. Vandaag bekijken we Macrium Reflect Free Edition, een eenvoudig te gebruiken back-uphulpprogramma dat het proces gemakkelijker zou moeten maken.

Installatie

Installatie van Macrium Reflect is vrij eenvoudig. Wanneer u de gratis versie gebruikt, zult u merken dat ze een sleutel voor u bevatten.macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk-te-gebruiken-back-up-hulpprogramma foto

U moet de gratis versie registreren en u wordt eraan herinnerd dat u een internetverbinding nodig heeft.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk te gebruiken-back-up-hulpprogramma foto

Nadat de installatie is voltooid, wordt u aangeboden om hun online tutorial te bekijken als dit de eerste keer is dat u deze gebruikt.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk te gebruiken-back-up-hulpprogramma foto 3

Macrium Reflect gebruiken

De gebruikersinterface is mooi ingedeeld, dit is een opname van de hoofd-GUI waar alles beschikbaar is om het hulpprogramma te bedienen.

Om een ​​back-up te starten, klikt u op het nieuwe back-upafbeeldingspictogram. Het maakt een image van een hele schijf of partitie, wat cool is als je een dual-bootsysteem hebt.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk-te-gebruiken-back-up-hulpprogramma foto 5

De wizard Back-up maken wordt gestart en leidt u door het back-upproces.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk-te-gebruiken-back-up-hulpprogramma foto 6

Selecteer in de volgende stap de schijf waarvoor u de back-upimage wilt maken.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk-te-gebruiken-back-up-hulpprogramma foto 7

Kies een locatie voor het back-upbestand. Merk op dat u een back-up kunt maken naar een optische schijf, netwerklocatie of externe schijf. In dit voorbeeld gebruiken we een externe schijf.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk te gebruiken-back-up-hulpprogramma foto 8

Nu kunt u het beeldoverzicht bekijken of op geavanceerd klikken om de compressieniveaus te regelen.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk-te-gebruiken-back-up-hulpprogramma foto 9

U kunt het compressieniveau instellen op geen, gemiddeld, hoog of een specifieke grootte. U kunt ook alleen de schijfsectoren kopiëren die worden gebruikt en gegevens bevatten, of u kunt een exacte kopie maken van de hele schijf.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk-te-gebruiken-back-up-hulpprogramma foto 10

Nadat u alles hebt ingesteld zoals u het wilt, voert u een naam in voor de back-up en voert u het proces uit.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk-te-gebruiken-back-up-hulpprogramma foto 11

Het back-upproces begint. De hoeveelheid tijd die nodig is, is afhankelijk van de hoeveelheid gegevens en specificaties van uw systeem.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk-te-gebruiken-back-up-hulpprogramma foto 12

U krijgt een melding wanneer het proces is voltooid. Voor deze test hebben we een back-up gemaakt van 88 GB aan gegevens en met gemiddelde compressie kwam de volledige grootte uit op ongeveer 46 GB, wat prettig is als je beperkte ruimte hebt om een ​​back-up op te slaan.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk-te-gebruiken-back-up-hulpprogramma foto 13

Het bevat ook een leuke tool om uw back-upimage te verifiëren om er zeker van te zijn dat deze vrij is van fouten en op een later tijdstip kan worden gebruikt.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk-te-gebruiken-back-up-hulpprogramma foto 14

U kunt een reddings-cd maken als uw computer niet opstart of geen vensters laadt, of als u probeert een afbeelding te herstellen. Ga gewoon naar Overige taken en selecteer Create Rescue CD.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk-te-gebruiken-back-up-hulpprogramma foto 15

Selecteer vervolgens een Linux-herstelschijf of BartPE en blijf de wizard volgen en brand de cd.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk-te-gebruiken-back-up-hulpprogramma foto 16

Het leuke van Macrium Reflect Free Edition is dat alles door een wizard wordt aangedreven, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

macrium-reflect-is-een-gratis-en-gemakkelijk te gebruiken-back-up-hulpprogramma foto 17

Conclusie

We hebben deze test uitgevoerd op een Windows 7 32-bits systeem, maar dit gebruiksvriendelijke back-uphulpprogramma zou geweldig zijn voor het maken van een back-up van uw XP-machine als u een upgrade naar Windows 7 uitvoert. Nogmaals, alles is Wizard-gestuurd, met een mooi opgemaakte gemakkelijk te navigeren GUI. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke manier om een ​​back-up van uw XP- of Vista-machine te maken voordat u een nieuwe installatie van Windows 7 uitvoert, kunt u Macrium Reflect Free Edition eens proberen.

Macrium Reflect gratis downloaden

Meer verhalen

Stomme geektrucs: vind de geheime berichten in websiteheaders

De stomme nerdtruc van vandaag neemt ons mee naar de onzichtbare technische wereld onder de oppervlakte van je favoriete websites en laat ons zien hoe echte nerds geheime berichten verbergen in de HTTP-protocolheaders. We hebben het hier over Serious geek cred.

Verminder uw bladwijzerwerkbalk tot een werkbalkknop

Dus je hebt je gebruikersinterface in Firefox verkleind om meer schermruimte terug te krijgen, maar je hebt veel bladwijzers in je bladwijzerwerkbalk die je elke dag gebruikt. Leer hoe u die werkbalk kunt verkleinen tot een uiterst handige werkbalkknop met behulp van de bladwijzermenu-extensie.

Open en start Windows-hulpprogramma's op de gemakkelijke manier

Ben je het zat om door het Configuratiescherm (of diepere delen van het Startmenu) te moeten graven om toegang te krijgen tot verschillende Windows-hulpprogramma's en deze te gebruiken? Geniet van supersnelle (en gemakkelijke) toegang tot die hulpprogramma's met Windows Utilities Launcher.

Bespaar op uw afdrukbenodigdheden met PrintWhatYouLike

Ben je het beu om veel papier en printerinkt te verspillen om alleen maar nuttige artikelen te laten printen? Leer hoe u die webpagina's snel en gemakkelijk kunt opschonen in Firefox of uw favoriete browser.

Open uw bladwijzers in het contextmenu met contextbladwijzers

Op zoek naar een gemakkelijke manier om overal in uw browservenster toegang te krijgen tot uw bladwijzers in plaats van altijd naar de menubalk te moeten gaan? Dat kan nu met Context Bookmarks!

Voeg Sticky Note Goodness toe aan uw bureaublad met Stickies

Bent u op zoek naar een aanpasbaar programma voor plaknotities voor uw bureaublad dat kan worden aangepast aan uw thema? Zie hoe Stickies een leuke toevoeging is aan elk Windows-systeem.

Maak een back-up van uw browser met de nieuwe FavBackup

Als je het leuk vond om de eerdere releases van FavBackup te gebruiken, dan zul je zeker blij zijn met de extra functies die zijn toegevoegd. Doe met ons mee terwijl we de nieuwste versie van dichterbij bekijken.

Tekstopmaak in Firefox op de gemakkelijke manier verwijderen

Ben je het zat om vanuit Firefox tekst in Kladblok te moeten plakken om de opmaak te verwijderen voordat je het ergens anders kunt gebruiken? Zie hoe eenvoudig het is om alle opmaak te verwijderen met de extensie Tekst zonder opmaak kopiëren.

Verwijder ongeschikte reacties van YouTube

Moe van al het afval en de godslastering in de reacties op YouTube? Nu kun je dingen opruimen met de YouTube Comment Snob-extensie voor Firefox.

Wat is mDNSResponder.exe / Bonjour en hoe kan ik het verwijderen of verwijderen?

U leest dit artikel ongetwijfeld omdat u hebt gemerkt dat het mDNSResponder.exe-proces wordt uitgevoerd in Taakbeheer, u zich niet herinnert dat u het hebt geïnstalleerd en dat het niet wordt weergegeven in Programma's toevoegen/verwijderen in het Configuratiescherm. Dus wat is het en hoe komen we er vanaf?