macOS High Sierra bevat wijzigingen in Safari, Foto's en het bestandssysteem

AOL

Nog een WWDC, nog een update voor macOS, de software die de traditionele desktop- en laptopcomputers van Apple aandrijft. Zoals gewoonlijk staat senior VP van software-engineering Craig Federighi op het podium om de nieuwste functies uit te werken die Apple bij de lancering naar macOS High Sierra zal brengen. (Ik zweer dat dat de echte naam is.)

Galerij: Apple macOS High Sierra | 8 foto's

8  • +4

De eerste update is voor Safari, waarbij Federighi beweert dat Safari sneller is dan alle desktopbrowsers -- hij ging zelfs zo ver om te zeggen dat het 's werelds snelste desktopbrowser is. Een moderne Javascript-test beweert dat de nieuwe Safari 80 procent sneller is dan Chrome. De browser beschikt ook over het blokkeren van automatisch afspelen -- het detecteert sites die geen video zouden moeten afspelen en pauzeert ze.

Safari zal ook omgaan met de verschillende trackers die ons op internet volgen met een functie genaamd Intelligent Tracking Prevention. Het maakt gebruik van machine learning om naar cross-site trackers te zoeken en deze te 'scheiden' zodat ze u niet kunnen blijven volgen. Iedereen die zich zorgen maakt over hun privacy, zal dit waarschijnlijk willen bekijken.

Foto's kregen vorig jaar een grote update, maar Apple brengt meer verbeteringen aan in High Sierra. Er is nu een permanente zijbalk (zoals iPhoto jarenlang had voordat Apple het wegnam), en wanneer je 'gezichten' instelt om verschillende mensen die je fotografeert te groeperen, wordt het van je bureaublad naar andere apparaten gesynchroniseerd. Misschien wel de grootste deal is dat je een foto uit de Foto's-app kunt laten springen in een robuustere editor zoals Photoshop en de wijzigingen vervolgens rechtstreeks kunt synchroniseren met je Foto's-bibliotheek.

Natuurlijk kreeg Mail ook een paar updates. Spotlight-zoekresultaten zijn verbeterd, met enkele 'tophits' die worden weergegeven. Er is ook een opstelvenster met gesplitste weergave dat het bericht dat u beantwoordt aan de ene kant en uw nieuwe e-mail aan de andere kant houdt. Ten slotte is Mail efficiënter, aangezien de grootte van uw e-mailbibliotheek is ingesteld om met ongeveer 35 procent te krimpen.

Er zijn ook een aantal verbeteringen onder de motorkap in macOS Sierra. Het meest opvallende is dat Apple nu zijn eigen Apple File System gebruikt, een zet die veel zou moeten doen om de zaken in het bestandssysteem te versnellen. Het is niet het soort functie dat Federighi echt op het podium kan demonstreren, maar hij liet wel zien hoeveel een paar veelvoorkomende acties zouden versnellen. Hij kondigde ook aan dat Apple overstapte naar de H.265-videostandaard, van H.264.

Apple brengt ook een nieuwe update uit voor zijn Metal grafische suite die ontwikkelaars toegang geeft tot de GPU. Er valt hier veel uit te pakken, maar Metal 2 will is zeer geschikt voor machine learning en externe grafische afbeeldingen - Apple biedt zelfs een Thunderbolt 3 externe grafische kit aan. Apple begon zelfs over VR te praten -- Metal for VR stelt ontwikkelaars in staat om VR-ervaringen te bouwen en de HTC Vive voor het eerst met de Mac te gebruiken.

Federighi sloeg vandaag absoluut de macOS-updates door, maar het voelt tot op zekere hoogte als een update die meer draait om verfijning dan om belangrijke nieuwe consumentengerichte functies. Maar dit is niet de enige update voor Mac-fans vandaag -- Apple heeft ook al een grote update voor de iMac-lijn aangekondigd, en het voelt alsof er binnenkort meer hardware komt.

Apple zei dat High Sierra op elke Mac zou draaien waarop macOS Sierra kan draaien, en dat het, zoals altijd, dit najaar uitkomt.

De update van vorig jaar, macOS Sierra, zette de trend voort waarbij Apple een aantal tools van iOS naar de Mac bracht. Het meest opvallend was dat Siri op je bureaublad verscheen, maar andere handige functies waren onder meer een universeel kopiëren en plakken tussen iOS en de Mac, opslagoptimalisatie met iCloud, Apple Pay in Safari en grote herontwerpen van Foto's, Apple Music en Berichten.

Vind hier al het laatste nieuws van WWDC 2017!

Aanbevolen verhalen

LG maakt zich op voor 4K-sportuitzendingen met hoge framesnelheid

LG werkt samen met een satellietbedrijf om te pronken met de mogelijkheden van toekomstige 4K-uitzendingen.

Wijzigingen in Steam Gifting pakken code-wederverkopers aan

Steam heeft het geschenk aan e-mail en inventarisopties gedood.

Galaxy S8-batterij bevat waarschuwingslabel 'Geen honden'

Het is een nogal ongebruikelijk waarschuwingslabel op een batterij die niet kan worden verwijderd en waarschijnlijk nooit door de eigenaar zal worden gezien, maar er is een goede reden voor.

Automatisch aanvullen van Safari uitschakelen en bewerken op macOS en iOS

Safari's AutoFill vult automatisch informatie aan voor contacten, wachtwoorden, creditcards en meer. Vandaag gaan we bespreken hoe u die AutoFill-items op macOS en iOS kunt uitschakelen of bewerken.

Hoe macOS Sierra te installeren in VirtualBox op Windows 10

Of je nu af en toe een website in Safari wilt testen, of een beetje software in de Mac-omgeving wilt uitproberen, toegang hebben tot de nieuwste versie van macOS op een virtuele machine is handig. Helaas is het niet de bedoeling dat je dit echt doet - dus macOS in VirtualBox laten draaien is, om te zeggen: