MacBook versus MacBook Pro: welke zou je $ 1.300 moeten krijgen?

Een van de verrassingen in Apple's WWDC Mac-aankondigingen - naast het feit dat de MacBook Air voortleeft - was dat de 12-inch Apple MacBook en de 13-inch MacBook Pro nu beginnen bij $ 1.299 in hun respectieve basisconfiguraties.

Met een prijsverschil weggewerkt en een Kaby Lake-update zijn beide aantrekkelijke opties, maar welke laptop is de betere koop voor jou? We zijn hier om u te helpen die beslissing te nemen.Ze op maat maken

De twee laptops zijn niet veranderd ten opzichte van hun fysieke specificaties uit 2016, afgezien van een lichte gewichtstoename. De 12-inch MacBook is de dunste laptop van Apple, met afmetingen van 0,52 bij 11,04 bij 7,74 inch (HWD) en een gewicht van 2,03 pond. De 13-inch MacBook Pro is een beetje groter, op 0,59 bij 11,97 bij 8,36 inch en 3,02 pond.

Alle kleuren zijn overgenomen van vorig jaar; beide systemen zijn verkrijgbaar in zilveren en spacegrijze afwerkingen, terwijl de 12-inch MacBook ook verkrijgbaar is in goud en roségoud. Dus afgezien van het verschil in tinten, draag je een grotere, zwaardere laptop in de MacBook Pro, maar geen van beide zou een last in de hand of een reistas zijn.

Kracht aan de binnenkant

Laten we gaan met iets dat gemakkelijk te vergelijken is: geheugen en opslag. Beide worden geleverd met 8 GB RAM (configureerbaar tot 16 GB), maar ze verschillen qua opslag.

De MacBook wordt geleverd met een SSD van 256 GB, terwijl de MacBook Pro de helft daarvan heeft. De MacBook Pro kan bij aankoop echter worden geconfigureerd met een SSD van 1 TB voor nog eens $ 800. Je moet overstappen naar de $ 1.599-versie van de MacBook om een ​​grotere SSD van 512 GB te krijgen, samen met een snellere processor. Die lagere opslagcapaciteit is zeker een van de nadelen als je kiest voor het krachtigere model voor de basisprijs, maar zoals je hieronder zult zien, is het waarschijnlijk de moeite waard.

De MacBook wordt geleverd met een 1,2 GHz Intel Core m3-processor, terwijl de MacBook Pro een snellere 2,3 GHz Core i5-processor heeft. De m3-processor helpt Apple de MacBook te ontwerpen zonder ventilator, wat op zijn beurt de dikte en het gewicht vermindert. Aan de andere kant, zoals te zien is in onze tests van eerdere versies van de MacBook, zou de Core i5-processor van de MacBook Pro hem moeten helpen sneller te presteren bij onze benchmarktests en in echte situaties. Beide laptops hebben bij eerdere batterijtests 11 uur overtroffen, met een voorsprong op de MacBook Pro, dankzij een groter batterijpakket.

Het scherm van de pro wint

Beide systemen hebben heldere en duidelijke IPS-schermen, maar de 13-inch MacBook Pro heeft een voordeel qua schermgrootte, resolutie (2.560 bij 1.600 versus 2.304 bij 1.440), helderheid (500 nits versus 300 nits) en DCI-P3-kleurengamma ( de 12-inch MacBook heeft standaard sRGB-kleur). Trouw aan zijn naam, als je een professional in digitale kunst (of prosumer) bent die wil profiteren van de extra schermruimte en levendigere kleuren, dan is de MacBook Pro een gemakkelijke keuze.

Vlindertoetsenbordschakelaars van de tweede generatie zijn nu opgenomen in het toetsenbord van de MacBook. De toetsactie is extreem oppervlakkig en het voelt heel anders aan dan typen op een volledig desktop- of laptoptoetsenbord, dus je zult het willen uitproberen in je plaatselijke Apple Store. Beide hebben het Force Touch-trackpad en geen van beide basismodellen heeft een aanraakscherm of de Touch Bar.

Last but not least zijn poorten: beide hebben fysieke USB-C-poorten, maar de MacBook heeft er maar één, terwijl de Pro er twee heeft. Het hebben van een extra poort is van vitaal belang wanneer u een extern apparaat zoals een USB-C SSD en de oplader tegelijkertijd gebruikt. De poorten van de MacBook Pro hebben ook ingebouwde Thunderbolt 3 (TB3)-technologie, die profiteert van de snellere doorvoer met TB3-schijven en randapparatuur zoals externe 5K-schermen.

Vermogen versus grootte

De prijs van $ 1.299 is aantrekkelijk voor ervaren gebruikers, want dat is het punt waarop u begint te betalen voor premiumfuncties zoals volledig aluminium clamshells en hoger-dan-full-HD-schermen, evenals meer geheugen, opslag en vermogen dan budget- en midrange-laptops. De MacBook is een goede laptop voor mensen die de kleinst mogelijke, lichtste Mac willen. De meeste gebruikers zouden echter de basis-MacBook Pro als de eerste keuze moeten beschouwen, omdat je voor hetzelfde geld een groter, helderder scherm en meer rekenkracht krijgt.

Aanbevolen verhalen

MacBook Air versus Surface-laptop: gestroomlijnde ultradraagbare apparaten strijden

Heeft de MacBook Air, met een kleine processorvernieuwing, nog steeds wat nodig is om te concurreren met een nieuw ultradraagbaar aanbod van Microsoft?

Apple's nieuwe iPad Pro: moet je upgraden?

De iPad Pro 10,5-inch en 12,9-inch zijn de nieuwste, krachtigste tablets die je kunt kopen, maar verdienen ze een upgrade als je al een iPad Pro hebt?

De iPad ziet eruit als de toekomst van de MacBook met iOS 11

Dit is hoe iOS uiteindelijk zijn weg naar MacBooks zou kunnen vinden.

Amazon Echo versus Google Home: welke spraakgestuurde luidspreker is geschikt voor u?

Zowel de Amazon Echo als Google Home hebben de laatste tijd grote updates gekregen. Hier is hoe ze zich opstapelen als luidsprekers, digitale spraakassistenten, slimme thuishubs en meer.