Mac-beginners: aan de slag met Adium IM voor OS X

Adium is een fantastisch multi-client IM-programma dat is opgebouwd uit de libpurble-kern, dezelfde kern waarop Pidgin is gebouwd. Zoals met de meeste dingen Mac, is Adium mooier dan de meeste IM-clients.

Opmerking: in dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u recentelijk overstapte van Windows naar OS X en nog niet helemaal bekend bent met het gebied.

Aan de slagNa het downloaden van Adium en het aankoppelen van de .dmg installeer je door het pictogram naar je applicatiemap te slepen.

Als u Adium voor het eerst opent, krijgt u de introductie en informatie over het importeren uit andere chatprogramma's te zien. Laten we voor nu vanaf nul beginnen. Klik op Doorgaan.

mac-beginners-aan de slag-met-adium-im-for-os-x foto 2

Nu wordt u gevraagd om uw protocol te kiezen dat u wilt gebruiken. Voor dit voorbeeld gebruiken we AOL Instant Messenger.

mac-beginners-aan de slag-met-adium-im-for-os-x foto 3

Voer je geestige en/of creatieve schermnaam en je wachtwoord in, op dit punt kun je klikken op Nog een toevoegen om nog een chatprotocol en gebruikersnaam toe te voegen, of zelfs meer AIM-namen.

mac-beginners-aan de slag-met-adium-im-for-os-x foto 4

Deze pagina geeft je een klein overzicht van de opties die je hebt en vertelt je over de Xtra's die beschikbaar zijn.

mac-beginners-aan de slag-met-adium-im-for-os-x foto 5

Als je net een nieuw account hebt aangemaakt, krijg je een lege vriendenlijst te zien, maar als je een bestaande gebruikersnaam gebruikt, zie je hier je vrienden.

mac-beginners-aan de slag-met-adium-im-for-os-x foto 6

Het toevoegen van een buddy of contactpersoon is eenvoudig, klik gewoon op het menu Contact en klik vervolgens op Contact toevoegen. Als alternatief kunt u het toetscommando van commando + D gebruiken om het venster Contactpersoon toevoegen te openen.

mac-beginners-aan de slag-met-adium-im-for-os-x foto 7

In het venster Contactpersoon toevoegen kunt u het protocol kiezen dat u gebruikt via het contacttype en een alias voor hen toevoegen voor het geval hun gebruikersnaam te geestig is om te onthouden dat het uw moeder is, of iets dergelijks. Je kunt ze ook sorteren in de groepen waarin je ze wilt houden en ook kiezen aan welk account je ze wilt toevoegen.

mac-beginners-aan de slag-met-adium-im-for-os-x foto 8

Zoals je zou denken, dubbelklik je op de naam van je contact om met hen te chatten. De basisindeling is mooi, eenvoudig en schoon.

mac-beginners-aan de slag-met-adium-im-for-os-x foto 9

Dieper graven

Een van de geweldige functies die Adium heeft boven iChat en zelfs Pidgin waarmee het dezelfde codekern deelt, is de aanpassing van zo ongeveer alles. De Buddy-lijst heeft verschillende ingebouwde stijlen die kunnen worden bewerkt.

mac-beginners-aan de slag-met-adium-im-for-os-x foto 10

Deze look kan worden gedaan door het kleurenthema en de lijstlay-out te wijzigen in Decay 2.0, in de instellingen voor aanpassen ... van de lijstlay-out met de inactieve en status naast de naam en vervolgens onder het tabblad Spatiëring, alles naar 0px. Daarna gaan we terug naar het deelvenster Uiterlijk, waarbij de dekking wordt verlaagd naar 0%. U kunt de lettertypen wijzigen die moeten worden gelezen op welke achtergrond u momenteel gebruikt en uw vriendenlijst vrijwel in uw achtergrond laten overvloeien.

mac-beginners-aan de slag-met-adium-im-for-os-x foto 11

Het berichtvenster kan op dezelfde manier worden aangepast door de Gone Dark-berichtstijl te selecteren, de variant van uw keuze en de aangepaste achtergrond ondoorzichtig te maken naar uw wens.

mac-beginners-aan de slag-met-adium-im-for-os-x foto 12

Een van de coole functies van de Adium Xtras-website is dat als je iets vindt dat je leuk vindt, je het rechtstreeks vanaf de webpagina kunt installeren.

mac-beginners-aan de slag-met-adium-im-for-os-x foto 13

Het Douglas Adams Quotes-script is best cool, als je /adams typt in een chat en op enter drukt...

mac-beginners-aan de slag-met-adium-im-for-os-x foto 14

Je krijgt een quote van een van de grootste sciencefiction-/humorauteurs.

mac-beginners-aan de slag-met-adium-im-for-os-x foto 15

De community voor Adium is goed ingeburgerd en weet wat ze doen met de applicatie, ze hebben ook plezier met wat ze doen. Er zijn zoveel opties met deze client, van Twitter tot Facebook-chat. De meest populaire chatprotocollen allemaal hier in één mooi gebouwd pakket.

Koppeling

Adium downloaden

Meer verhalen

Voeg video's rechtstreeks vanuit uw browser toe aan uw Boxee-wachtrij

Ben je een Boxee-gebruiker die altijd coole video's online vindt die je later wilt bekijken? De Boxee Bookmarklet maakt het gemakkelijk om video's rechtstreeks vanuit uw browser aan uw Boxee-wachtrij toe te voegen.

Hoe de Windows-opdrachtprompt breder te maken?

Het kan vervelend zijn als u de standaardinstellingen van het opdrachtpromptvenster gebruikt en niet alles gemakkelijk kunt lezen. Wat je misschien niet weet, is dat je het breder kunt maken, en hier is hoe.

Snel toegang tot uw Dropbox in Google Chrome

Wil je snel toegang hebben tot je Dropbox-bestanden terwijl je aan het browsen bent of webapps gebruikt in Chrome? Hier is een handige extensie waarmee je snel toegang hebt tot je Dropbox in de browser.

Bewaar meerdere items op het klembord in Windows

Het klembord in Windows bevat slechts één item tegelijk en kan frustrerend zijn als u met meerdere items werkt. Met Clipboard Manager kunt u meerdere items opslaan en indien nodig openen.

Voer Portable Chrome uit vanaf uw flashdrive op elke Windows-machine

Wilt u Google Chrome met uw favoriete extensies en instellingen op elke computer gebruiken? Hier bekijken we hoe u een draagbare versie van Google Chrome op uw flashdrive kunt instellen, zodat u deze overal kunt gebruiken.

Wijzig de User Agent String in Internet Explorer 8

Heeft u on-demand user-agent stringwisseling nodig tijdens het browsen met Internet Explorer 8? Als dat zo is, wil je eens kijken naar UAPick User-Agent Switcher.

Intel AppUp Center is een App Store voor netbooks

Als je een netbook met een Intel Atom-processor hebt, ben je misschien op zoek naar een gemakkelijke manier om apps te vinden die ervoor zijn geoptimaliseerd. Vandaag kijken we naar Intel AppUp Center waarmee u snel Netbook-apps kunt vinden en installeren.

Een back-up maken van uw gegevens op een virtuele harde schijf in Windows 7

Het hebben van een solide back-upplan is een must als u belangrijke gegevens op uw pc hebt die u niet wilt verliezen. Vandaag bekijken we een unieke manier om een ​​virtuele harde schijf in Windows 7 te gebruiken om een ​​back-up van enkele bestanden te maken.

Screenshot Tour: Bekijk de nieuwe Office Web Apps

Een van de meest besproken nieuwe functies van Office 2010 is Web Apps. Hier geven we u een rondleiding door de Web Apps-service en wat u kunt verwachten. We behandelen de hoogtepunten en enkele gebieden die verbetering kunnen gebruiken.

Installeer WordPress op uw eigen server met Softaculous

Wil je WordPress eenvoudig op je eigen server installeren? Hier leest u hoe u WordPress met slechts een paar klikken op de meeste webhosts kunt gebruiken.