Windows 7, 8.x of Vista automatisch laten inloggen

Als u alleen een thuiscomputer gebruikt om te gamen of iets onbelangrijks, wilt u misschien niet telkens opnieuw inloggen wanneer u uw computer opnieuw opstart. Er is een eenvoudige aanpassing waarmee u automatisch kunt inloggen.

Eerst moeten we naar het configuratiescherm voor geavanceerde gebruikersaccounts gaan om bij deze instelling te komen. Ik denk dat er ook een registeraanpassing is, maar dat lijkt te veel werk.

Typ netplwiz in het zoekvak van het startmenu, druk op enter en je ziet dit scherm:Opmerking: als dat niet werkt, typt u in plaats daarvan control userpasswords2.

make-windows-7-8x-of-vista-log-on-automatisch foto 1

Haal het vinkje weg bij het vakje Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om deze computer te gebruiken en klik vervolgens op Toepassen. U ziet een gebruikersnaam en wachtwoordvenster. Voer hier de juiste informatie in en druk op OK:

make-windows-7-8x-of-vista-log-on-automatisch foto 2

Merk op dat deze stappen ook perfect werken op XP.

Meer verhalen

Een externe map koppelen met SSH op Ubuntu

Verbinding maken met een server via internet is veel veiliger met SSH. Er is een manier waarop u een map op een externe server kunt koppelen met behulp van de SSHFS-service.

Verander de Ubuntu-server van DHCP in een statisch IP-adres

Als het installatieprogramma van Ubuntu Server uw server heeft ingesteld om DHCP te gebruiken, wilt u dit wijzigen in een statisch IP-adres zodat mensen het daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Laat VLC Player eruitzien als Winamp 5 (soort)

vlc -I skins2

Geautomatiseerde taak-e-mailmeldingen verzenden in SQL Server met SMTP

Wanneer u automatische back-uptaken op uw databaseserver hebt uitgevoerd, vergeet u soms dat ze zelfs actief zijn. Dan vergeet je te controleren of ze met succes worden uitgevoerd, en realiseer je je pas wanneer je database crasht en je deze niet kunt herstellen omdat je geen actuele back-up hebt.

Mappen delen met uw Ubuntu Virtual Machine (gast)

VMware Workstation biedt een geweldige mogelijkheid om gedeelde mappen te maken, zodat uw virtuele machine gemakkelijk toegang heeft tot gegevens op uw host-pc. Dit bespaart veel tijd, vooral wanneer u software installeert die anders veel tijd zou kosten om te downloaden.

Spam van internationale afzenders blokkeren in Windows Vista Mail

Ik gebruik persoonlijk niet de Windows Mail-client die bij Windows Vista wordt geleverd, maar terwijl ik aan het onderzoeken was hoe ik deze kon gebruiken om lokaal toegang te krijgen tot mijn Gmail, ontdekte ik een leuke optie in het paneel Ongewenste e-mailopties.

Installeer VMware Tools op Ubuntu Edgy Eft

Update: als je VMware Workstation versie 5.5.3 hebt, volg dan de bijgewerkte handleiding. Als u versie 5.5.2 of lager gebruikt, gaat u verder.

Controleer uw schijfgebruik op Ubuntu met Disk Usage Analyzer

Ubuntu Linux bevat een geweldige GUI-tool voor Disk Usage Analyzer waarmee u kunt achterhalen welke bestanden en mappen alle ruimte op uw harde schijf innemen. Dit is een van die geweldige kleine tools die bij elk besturingssysteem moeten worden gebundeld.

Een configuratiebestand toevoegen aan uw Windows Forms-toepassing

Wanneer u een nieuwe Windows Forms-toepassing maakt, is het niet meteen duidelijk hoe u een configuratiebestand voor uw toepassing kunt krijgen. Het configuratiebestand van uw toepassing hoort executablename.exe.config te heten en moet zich in dezelfde map bevinden als uw toepassing om de

Gaim Instant Messenger-verkeer op het werk beveiligen met SecureCRT en SSH

De meeste mensen realiseren zich inmiddels dat het gebruik van instant messaging vanaf het werk gemakkelijk kan worden gevolgd en geregistreerd. Als je overal toegang hebt tot een SSH-server (de mijne is bij mij thuis), dan kun je een snelle SOCKS-proxy instellen om al je verkeer via je SSH-thuisserver door te sturen, en je werkgever zal het niet eens weten