Maak verkorte goo.gl-URL's in uw favoriete browser

Nu de nieuwe goo.gl URL-verkortingsservice een tijdje actief is geweest, wil je deze misschien toevoegen aan je favoriete niet-Internet Explorer/Firefox-browser. Zie hoe gemakkelijk het is om te genieten van die goo.gl URL-verkortende goedheid met de goo.gl met prompt voor het kopiëren van Bookmarklet.

goo.gl met prompt voor het kopiëren van bladwijzer in actie

Om de bookmarklet aan uw browser toe te voegen, sleept u deze eenvoudig naar uw bladwijzerwerkbalk en maakt u zich klaar om die verkorte URL's te maken.maak-verkorte-google-urls-in-uw-favoriete-browser foto 1

Voor ons voorbeeld kozen we een van de prachtige artikelen voor het verwijderen van malware hier op de site. Het enige dat u hoeft te doen, is op de bookmarklet klikken om uw verkorte URL te maken.

Het mooie van deze bookmarklet is het kleine pop-upvenster dat u een gemakkelijke manier biedt om de verkorte URL te kopiëren.

Je kunt het contextmenu voor het kleine venster hier zien ... zeker leuk. Nadat u uw nieuwe URL heeft gekopieerd, kunt u het venster sluiten door op OK te klikken of door op Enter te drukken.

Nu ben je klaar om je nieuwe verkorte goo.gl-URL te gebruiken waar je maar wilt of nodig hebt.

maak-verkorte-google-urls-in-uw-favoriete-browserfoto 5

Conclusie

Als je goo.gl URL-verkortingskracht wilt toevoegen aan je favoriete browser, dan is dit de perfecte bookmarklet om te hebben.

Links

Voeg de goo.gl toe met de prompt voor het kopiëren van de bladwijzer naar uw favoriete browser

Meer verhalen

Windows-wachtwoord wijzigen of opnieuw instellen vanaf een Ubuntu Live-cd

Als u zich niet kunt aanmelden, zelfs niet nadat u uw twaalf wachtwoorden hebt geprobeerd, of als u een computer hebt geërfd met wachtwoordbeveiligde profielen, hoeft u zich geen zorgen te maken: u hoeft Windows niet opnieuw te installeren. We laten u zien hoe u uw Windows-wachtwoord kunt wijzigen of resetten vanaf een Ubuntu Live-cd.

Voeg de AeroSnap-functie van Windows 7 toe aan Vista en XP

Gebruik je Windows Vista of XP en wil je die Windows 7 AeroSnap-goedheid op je eigen systeem? Ga dan met ons mee als we kijken naar AeroSnap voor Windows Vista en XP.

Kopieer Excel-opmaak op de gemakkelijke manier met Format Painter

De Format Painter in Excel maakt het gemakkelijk om de opmaak van een cel te kopiëren en op een andere toe te passen. Met slechts een paar klikken kunt u opmaak reproduceren, zoals lettertypen, uitlijning, tekstgrootte, rand en achtergrondkleur.

Vrijdagpret: speel Tetris in Google Chrome

Speel je liever klassieke games dan de nieuwere? Maak je dan klaar voor wat klassieke goedheid met de JC-Tetris-extensie voor Google Chrome.

Laat uw 64-bits computer eruitzien als een Commodore 64

De Commodore 64 was een van de best verkochte thuiscomputers ooit, en veel nerds deden hun eerste computerervaring op op een van deze vroege personal computers. Hier is een gemakkelijke manier om de beginjaren van personal computing opnieuw te beleven met een thema voor Windows 7.

Voeg een schuifbare bladwijzerwerkbalk met meerdere rijen toe aan Firefox

Als u veel bladwijzers beschikbaar houdt in uw bladwijzerwerkbalk, weet u dat toegang tot sommige ervan niet zo eenvoudig is als u zou willen. Nu kunt u het toegangsproces vereenvoudigen met de Multirow Bookmarks Toolbar voor Firefox.

Laat uw pc eruitzien als Windows Phone 7

Windows Phone 7 biedt een unieke en opwindende gebruikersinterface die veel informatie efficiënt op het scherm weergeeft. En met een eenvoudig Rainmeter-thema kunt u dezelfde gebruikersinterface en inhoud rechtstreeks op uw Windows 7-bureaublad hebben.

Office 2010 Beta verwijderen en Office 2007 opnieuw installeren

Heb je de bètaversie van Office 2010 geprobeerd, maar wil je terug naar Office 2007? Hier is een stapsgewijze zelfstudie over het verwijderen van uw Office 2010-bèta en het opnieuw installeren van uw Office 2007.

Speel een webpagina Display Prank in Google Chrome

Ben je op zoek naar een leuke maar onschuldige grap om te spelen met iemand die graag Google Chrome gebruikt? Als dat het geval is, wilt u misschien de Upside Down-extensie voor Chrome nader bekijken.

Een zwevende afbeeldingswerkbalk toevoegen aan Firefox

Wanneer u in Firefox met webpagina-afbeeldingen werkt, moet u normaal gesproken het contextmenu gebruiken om er iets mee te doen. De Image Toolbar-extensie biedt een extra werkbalk die u kunt gebruiken wanneer u uw muisaanwijzer over webpagina-afbeeldingen beweegt.