Maak tekst en afbeeldingen gemakkelijker leesbaar met het Windows 7-vergrootglas

Heeft u een verminderd gezichtsvermogen of vindt u het moeilijk om kleine lettertjes op uw computerscherm te lezen? Vandaag gaan we nader bekijken hoe u die moeilijk leesbare inhoud kunt vergroten met het vergrootglas in Windows 7.

Magnifier was beschikbaar in eerdere versies van Windows, maar de Windows 7-versie wordt geleverd met enkele opmerkelijke verbeteringen. Er zijn nu drie schermmodi in Magnifier. Volledig scherm en Lens-modus vereisen echter dat Windows Aero is ingeschakeld. Als uw computer Aero niet ondersteunt, of als u geen Aero-thema gebruikt, werkt Vergrootglas alleen in de Docked-modus.

Vergrootglas gebruiken in Windows 7U kunt het vergrootglas vinden door naar Start > Alle programma's > Accessoires > Toegankelijkheid > Vergrootglas te gaan.

maak-tekst-en-afbeeldingen-gemakkelijker-te-lezen-met-de-vensters-7-vergrootglas foto 1

Als alternatief kunt u vergrootglas typen in het zoekvak in het menu Start en op Enter drukken.

maak-tekst-en-afbeeldingen-gemakkelijker-te-lezen-met-de-vensters-7-vergrootglas foto 2

Kies op de werkbalk Vergrootglas uw weergavemodus door op Weergaven te klikken en een keuze te maken uit de beschikbare opties. Door op de plus (+) en min (-) knoppen te klikken, zoomt u in of uit.

maak-tekst-en-afbeeldingen-gemakkelijker-te-lezen-met-de-vensters-7-vergrootglas foto 3

U kunt het in-/uitzoompercentage wijzigen door de schuifbalk aan te passen. U kunt ook kleurinversie inschakelen en trackingopties selecteren. Klik op OK als u klaar bent om uw instellingen op te slaan.

maak-tekst-en-afbeeldingen-gemakkelijker-leesbaar-met-de-vensters-7-vergrootglas foto 4

Na een korte periode zal de Vergroter-werkbalk overschakelen naar een vergrootglaspictogram. Klik gewoon op het vergrootglas om de Vergroter-werkbalk weer weer te geven.

maak-tekst-en-afbeeldingen-gemakkelijker-te-lezen-met-de-vensters-7-vergrootglas foto 5

Gedockte modus

In de Docked-modus wordt een deel van het scherm vergroot en bovenaan het scherm vastgezet. De rest van uw bureaublad blijft in de normale staat. U kunt vervolgens bepalen welk deel van het scherm wordt vergroot door uw muis te bewegen.

maak-tekst-en-afbeeldingen-gemakkelijker-te-lezen-met-de-vensters-7-vergrootglas foto 6

Volledig scherm modus

Dit vergroot je hele scherm en volgt je muis terwijl je hem beweegt. Als u niet meer weet waar u zich op het scherm bevindt, gebruikt u de sneltoets Ctrl + Alt + spatiebalk om een ​​voorbeeld te zien van waar uw muisaanwijzer zich op het scherm bevindt.

maak-tekst-en-afbeeldingen-gemakkelijker-te-lezen-met-de-vensters-7-vergrootglas foto 7

Lensmodus

De Lens-schermmodus is vergelijkbaar met het houden van een vergrootglas tegen uw scherm. De modus Volledig scherm vergroot het gebied rond de muis. Het vergrote gebied beweegt met uw muis over het scherm.

maak-tekst-en-afbeeldingen-gemakkelijker-te-lezen-met-de-vensters-7-vergrootglas foto 8

Sneltoetsen

  • Windows-toets + (+) om in te zoomen
  • Windows-toets + (-) om uit te zoomen
  • Windows-toets + ESC om af te sluiten
  • Ctrl + Alt + F - modus Volledig scherm
  • Ctrl + Alt + L - Lensmodus
  • Ctrl + Alt + D - Dock-modus
  • Ctrl + Alt + R – Formaat van de lens wijzigen
  • Ctrl + Alt + Spatiebalk – Voorbeeld op volledig scherm weergeven

Conclusie

Windows Magnifier is een leuk hulpmiddel als u slechtziend bent of als u items op het scherm gemakkelijker leesbaar wilt maken.

Meer verhalen

Bekijk uw Google-agenda in Outlook 2010

Google Agenda is een geweldige manier om afspraken te delen en uw planning met anderen te synchroniseren. Hier laten we u zien hoe u uw Google Agenda ook in Outlook 2010 kunt bekijken.

Splits Internet Explorer in twee panelen

Als u een breedbeeldmonitor heeft, wilt u misschien beter gebruik maken van het browservenster van Internet Explorer. Nu kunt u het browservenster indien nodig in twee vensters splitsen met de IE Split-browserplug-in.

Vraag de lezers: wat heb je ingesteld als je startpagina?

Als het gaat om het instellen van een startpagina in uw browser, is dit echt gebaseerd op persoonlijke voorkeur. Vandaag willen we weten wat je hebt ingesteld als je startpagina in je favoriete browser.

Maak geavanceerde panorama's met Microsoft Image Composite Editor

Maak je graag panorama's met je foto's, maar wil je meer functies dan tools zoals Live Photo Gallery bieden? Hier leest u hoe u gratis geweldige panorama's kunt maken met de Microsoft Image Composite Editor.

Media Center TV-opnames bewerken met Windows Live Movie Maker

Heb je ooit een tv-programma willen opnemen dat je hebt opgenomen in Media Center en de commercials willen verwijderen of clips van favoriete scènes willen opslaan? Vandaag gaan we kijken naar het bewerken van WTV- en DVR-MS-bestanden met Windows Live Movie Maker.

Voer Windows uit in Ubuntu met VMware Player

Ben je een liefhebber die dol is op hun Ubuntu Linux-ervaring, maar nog steeds Windows-programma's moet gebruiken? Hier leest u hoe u de volledige Windows-ervaring op Ubuntu kunt krijgen met de gratis VMware Player.

Contactgroepen maken en beheren in Outlook 2010

Als je merkt dat je de hele dag e-mails naar dezelfde mensen stuurt, is het vervelend om hun adressen afzonderlijk in te voeren. Vandaag kijken we naar het maken van contactgroepen om het proces een stuk eenvoudiger te maken.

Bekijk en blader tussen Firefox-tabbladen in 3D

Ben je de standaard tab-schakelstijl in Firefox beu? Maak je dan klaar om te genieten van een meer visueel aangename 3D-ervaring met de FoxTab-extensie.

Panoramische foto's maken met Windows Live Photo Gallery

Heb je ooit het uitzicht vanaf een berg of de volledige grootte van een gebouw willen vastleggen? Hier leest u hoe u meerdere foto's gratis aan elkaar kunt naaien tot de perfecte panoramische foto met Windows Live Photo Gallery.

Browsen zonder een spoor achter te laten met een Ubuntu Live-cd

Het maakt niet uit hoe ijverig u uw cache wist en uw geschiedenis wist, surfen op het web laat sporen achter op uw computer. Als u uw browsen privé wilt houden, dan is een Ubuntu Live-cd het antwoord.