Maak een snelkoppeling naar het dialoogvenster Opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden in Windows

Als u ooit een wachtwoord hebt opgeslagen wanneer u verbinding maakt met een website waarvoor verificatie is vereist, voor een externe desktopsessie of een toegewezen schijf, heeft u zich misschien afgevraagd waar die wachtwoorden worden opgeslagen. Als je al heel lang leest, weet je al waar, maar misschien ben je geïnteresseerd in hoe je een snelkoppeling kunt maken rechtstreeks naar het dialoogvenster waar je die aanmeldingen kunt beheren.

Je kunt dit toevoegen aan je map met handige snelkoppelingen ... natuurlijk gebruik je het misschien niet elke dag, maar het is goed om te weten hoe je het moet doen.

maak-een-snelkoppeling-naar-de-opgeslagen-gebruikersnamen-en-wachtwoorden-dialoogvenster-in-windows foto 1Maak de snelkoppeling

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Nieuw Snelkoppeling in het menu.

maak-een-snelkoppeling-naar-de-opgeslagen-gebruikersnamen-en-wachtwoorden-dialoogvenster-in-windows foto 2

Voer in het locatievak de volgende opdracht in en geef de snelkoppeling op de volgende pagina een handige naam.

rundll32.exe keymgr.dll, KRShowKeyMgr

maak-een-snelkoppeling-naar-de-opgeslagen-gebruikersnamen-en-wachtwoorden-dialoogvenster-in-windows foto 3

Zodra u de snelkoppeling hebt, wilt u er met de rechtermuisknop op klikken en Eigenschappen kiezen en vervolgens op de knop Pictogram wijzigen op het tabblad Snelkoppeling klikken.

maak-een-snelkoppeling-naar-de-opgeslagen-gebruikersnamen-en-wachtwoorden-dialoogvenster-in-windows foto 4

Als u de tekstvakwaarde wijzigt in het volgende bestand, kunt u het bijbehorende pictogram voor de snelkoppeling vinden (aanpassen als uw Windows ergens anders is geïnstalleerd)

C:WindowsSystem32keymgr.dll

maak-een-snelkoppeling-naar-de-opgeslagen-gebruikersnamen-en-wachtwoorden-dialoogvenster-in-windows foto 5

Nu zou je een mooi passend pictogram moeten hebben ...

maak-een-snelkoppeling-naar-de-opgeslagen-gebruikersnamen-en-wachtwoorden-dialoogvenster-in-windows foto 6

Dat opent het dialoogvenster Opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden.

maak-een-snelkoppeling-naar-de-opgeslagen-gebruikersnamen-en-wachtwoorden-dialoogvenster-in-windows foto 7

Merk op dat u dit ook kunt gebruiken om een ​​back-up te maken van uw opgeslagen wachtwoorden en deze te herstellen, en het zou moeten werken in Windows 7, Vista of XP.

Meer verhalen

Firefox 3 Mayhem

Nou, ik ben vandaag eindelijk om ongeveer 13.00 uur CST op de officiële Firefox 3-downloadsite terechtgekomen en heb de nieuwe versie ontvangen. Ik ga echter wachten met installeren totdat ik zie hoe de dingen de komende dagen uitpakken. Als een nerd zou je denken dat ik er zo snel mogelijk mee moet gaan spelen ... maar ik ben geweest

Maak een back-up van Windows Agenda

Zovelen van ons vertrouwen op agenda-applicaties tijdens onze drukke dag. Sommigen vertrouwen op de Outlook-agenda, Gmail-agenda en ja, zelfs sommige mensen gebruiken de ingebouwde Windows-agenda in Vista. Vandaag laat ik je zien hoe je een back-up van de kalender maakt.

How-To Geek on Lifehacker: Windows Vista minder irritant maken

Voor het geval je het nog niet hebt gezien, mijn eerste gastpost op Lifehacker is vandaag live gegaan:

Maak een contextmenu-item om een ​​tekstbestand naar het klembord te kopiëren in Windows 7 / Vista / XP

Als u het type persoon bent dat graag veel informatie in tekstformaatbestanden op uw schijf bewaart, bent u waarschijnlijk een scenario tegengekomen waarin u die informatie naar het klembord wilt kopiëren ... dus u opent het bestand in Kladblok , selecteer alles en kopieer vervolgens naar het klembord. Wat als je zou kunnen?

Beantwoord boven origineel bericht in Thunderbird

Bij het beantwoorden van een bericht is Thunderbird standaard, de originele tekst verschijnt boven het gebied om het antwoord op te stellen. Persoonlijk ben ik geen fan van dit formaat. Hier leest u hoe u dit kunt wijzigen zodat uw antwoord boven het oorspronkelijke bericht wordt weergegeven.

4 manieren om UAC minder irritant te maken op Windows 7 / Vista

De grootste irritatie in Windows 7 en Vista is het UAC-systeem (User Account Control), vooral voor mensen die veel tweaken. Wanneer u configuratiewijzigingen probeert aan te brengen, lijkt het alsof u om de paar seconden een andere UAC-prompt krijgt. Natuurlijk, het is veiliger... maar

Snelkoppelingen voor beheerdersmodus maken zonder UAC-prompts in Windows 7 of Vista

Een van de meest besproken ergernissen in Windows Vista zijn de UAC-prompts die constant verschijnen wanneer u systeemwijzigingen probeert aan te brengen. Het is vooral irritant wanneer u vaak een bepaalde tool moet uitvoeren waarvoor de beheerdersmodus vereist is om te kunnen worden uitgevoerd. Gelukkig is er een simpele hack

Exclusief kijkje in Vreel – inclusief interview met oprichter van Vreel

Voor degenen onder jullie die nog steeds in rouw zijn over de verliesvideosite Stage6, jullie hebben geluk, want Vreel.net komt eraan! Vreel is in wezen de vervangende site voor Stage6. Voorheen DivXIT.net genoemd (wat verrassend genoeg nog steeds naar Vreel verwijst) en veel bezoekers trekt; DivX inc. een staakt-het-vuren uitgevaardigd

Verander Vista Home Premium in Ultimate - (Deel 2) DreamScene

In deze aflevering gaan we kijken naar het installeren van het Vista Ultimate-speelgoed DreamScene. Ben je de statische afbeeldingen als bureaublad beu? Met DreamScene kunt u video opnemen als bureaubladafbeelding. Dit is een standaardfunctie van Vista Ultimate, maar met enkele eenvoudige hackbestanden kunnen we dit bereiken

Maak een contextmenu-item om een ​​lijst met bestanden naar het klembord te kopiëren in Windows 7 / Vista / XP

Als je ooit een lijst met bestanden in een map moest maken, heb je waarschijnlijk een opdracht uit de prompt gebruikt om de maplijst in een bestand te pipen... maar wat als je gewoon met de rechtermuisknop op of in een map kon klikken en een lijst met bestanden naar het klembord kopiëren?