Maak een snelkoppeling om eenvoudig het Windows-klembord te bekijken

Heb je je ooit afgevraagd wat er op je klembord staat? Natuurlijk kun je Kladblok openen en proberen het erin te plakken, maar er is een eenvoudig hulpprogramma ingebouwd in Windows XP dat je kunt gebruiken om de inhoud van het klembord te bekijken.

Vandaag laten we je zien hoe je een snelkoppeling naar dit hulpprogramma maakt en zelfs hoe je het in Vista gebruikt als je een oude XP-installatie hebt liggen.

Maak een klembordsnelkoppeling in XPKlik eerst met de rechtermuisknop op een leeg gebied op het bureaublad en selecteer Nieuwe snelkoppeling.

maak-een-snelkoppeling-om-eenvoudig-de-windows-klembordfoto te bekijken 1

Typ vervolgens %windir%System32clipbrd.exe zonder de aanhalingstekens en klik op volgende.

maak-een-snelkoppeling-om-eenvoudig-de-windows-klembordfoto te bekijken 2

U wordt dan gevraagd om de snelkoppeling een naam te geven en verder te gaan. Nadat u klaar bent wanneer u maar wilt controleren wat er op het klembord staat, dubbelklikt u gewoon op de snelkoppeling.

maak-een-snelkoppeling-om-eenvoudig-de-windows-klembordfoto te bekijken 3

Clipboekviewer inschakelen in Vista

Vista bevat niet hetzelfde uitvoerbare programma als in XP, dus om deze functie in Vista in te schakelen, moeten we clipbrd.exe van XP naar de map C:WindowsSystem32 in Vista kopiëren, zoals hieronder wordt weergegeven.

maak-een-snelkoppeling-om-eenvoudig-de-windows-klembordfoto te bekijken 4

Nu kunnen we doorgaan en een snelkoppeling naar het klembord in Vista maken. De stappen lijken erg op die van XP, maak eerst een nieuwe snelkoppeling op het bureaublad.

maak-een-snelkoppeling-om-eenvoudig-de-windows-klembordfoto te bekijken 5

Voer vervolgens het pad naar clipbrd.exe in C:WindowsSystem32clipbrd.exe in en klik op Volgende.

maak-een-snelkoppeling-om-eenvoudig-de-windows-klembordfoto te bekijken 6

Maak een naam voor de snelkoppeling die u gemakkelijk kunt onthouden en druk vervolgens op de knop Voltooien. Klik op OK door de resterende vensters om terug te gaan naar het bureaublad.

maak-een-snelkoppeling-om-eenvoudig-de-windows-klembordfoto te bekijken 7

Als we het idee voor een ander Klembord-artikel als een extra tip nemen, kunnen we het pictogram veranderen in een Klembord. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram, gaat u naar Eigenschappen en Wijzig pictogram en bladert u vervolgens naar het meegeleverde pictogram in Windows.

maak-een-snelkoppeling-om-eenvoudig-de-windows-klembordfoto te bekijken 8

Als we nu dubbelklikken op ons pictogram, hebben we toegang tot de ClipBook Viewer.

maak-een-snelkoppeling-om-eenvoudig-de-windows-klembordfoto te bekijken 9

Als u geen werkende XP-machine hebt om het bestand van te kopiëren, kunt u een XP-installatieschijf gebruiken.

Open een opdrachtprompt en schakel over naar de map I386 en typ de volgende opdracht om het gecomprimeerde bestand van de cd uit te pakken, waarbij u het pad aanpast afhankelijk van uw configuratie.

extract D:i386clipbrd.ex_ c:filepathclipbrd.exe

Als alternatief, als u het uitstekende 7-Zip-hulpprogramma gebruikt, kunt u eenvoudig naar de bestandslocatie bladeren en met de rechtermuisknop klikken om Archief openen in 7-Zip ...

maak-een-snelkoppeling-om-eenvoudig-de-windows-klembordfoto te bekijken 10

Vervolgens kunt u het eigenlijke bestand van hier naar elke gewenste plek slepen.

maak-een-snelkoppeling-om-eenvoudig-de-windows-klembordfoto te bekijken 11

Voor meer goedheid op het klembord, kun je Lifehacker's Top 10 Clipboard Tricks bekijken.

Meer verhalen

Verwijder het NVIDIA-configuratiescherm uit het rechtermuisknopmenu op het bureaublad

Heb je je ooit afgevraagd hoe je het NVIDIA-configuratiescherm kunt verwijderen uit het contextmenu van het bureaublad? Als dat zo is, realiseerde je je waarschijnlijk niet dat het triviaal eenvoudig te verwijderen is.

Bekijk een voorbeeld van mediabestanden zonder een aparte applicatie te openen in Vista

Met Windows Vista hoeft u geen aparte toepassing te openen om een ​​voorbeeld van een video, nummer of afbeelding te bekijken. Vista bevat een handige functie om een ​​voorbeeld van deze bestanden in Verkenner te bekijken. Dit is handig omdat je Windows Media Player misschien niet elke keer wilt starten als je een video of nummer bekijkt

Weekendplezier: televisie kijken op uw pc met AnyTV

Afgelopen weekend namen we een kijkje bij Joost, een online tv-applicatie met veel content. Dit weekend gaan we verder met het thema door AnyTV te bekijken, dat momenteel 2.630 online tv-kanalen, 6.910 on-demand video's en 4.750 online radiostations heeft.

Waarom maakt mijn computer geluid als ik op de Caps Lock-toets druk?

Een van onze vele geweldige lezers schreef onlangs met de vraag waarom zijn computer geluid maakte toen hij op de Caps Lock-toets drukte. Nadat ik er een minuut over had nagedacht, realiseerde ik me dat hij waarschijnlijk per ongeluk de Toggle-toetsen had ingeschakeld, wat een geluid maakt als je op CAPS lock drukt.

Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met Avast Home Edition

Eerder deze week hebben we de gratis antivirustoepassing AntiVir bekeken, die van iedereen geweldige reacties ontving. We gaan verder met onze serie over gratis antivirusprogramma's en vandaag zullen we Avast Home Edition bekijken.

Win de ruimte op uw harde schijf op de gemakkelijke manier terug

Hoe vaak heb je geen ruimte meer op je C:-schijf en vroeg je je af ... waar is al mijn vrije ruimte gebleven? Als je technisch onderlegd bent, open je waarschijnlijk je CCleaner-snelkoppeling en ruim je de tijdelijke bestanden op, maar waar is de rest gebleven?

Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met AntiVir Personal Edition

Terwijl ik mijn pc-reparatiebedrijf run, heb ik te maken met veel virussen en spyware op de computers van mijn klant. Een van de meest gestelde vragen die mij worden gesteld is: Wat voor soort antivirus moet ik gebruiken? Het antwoord is er natuurlijk een met bijgewerkte virusdefinities!

Green Computing: het LocalCooling-project van Uniblue

Of u nu milieubewust bent of gewoon wat geld wilt besparen, de stijgende energieprijzen zorgen ervoor dat iedereen op zoek is naar kostenbesparingen. Als je je ooit hebt afgevraagd hoeveel stroom je computer verbruikt, is er hier een gratis energiebeheertool genaamd Local Cooling om je te helpen.

Snelle tip: alleen geselecteerde gebieden afdrukken vanuit Excel 2007

Hoe vaak heb je al eens een deel van de gegevens op een Excel-spreadsheet willen afdrukken? Ongeveer een jaar geleden deelde ik een tip om inkt en papier te besparen door alleen geselecteerde tekst van een webpagina af te drukken. In plaats van de spreadsheet te analyseren, print hem uit en analyseer hem opnieuw om de relevante gegevens te vinden

Weekendplezier: download en kijk online tv met Joost

Een paar jaar geleden herinner ik me dat veel mensen Joost-uitnodigingen vroegen, verhandelen en verkochten. Ik kreeg er uiteindelijk een toen Joost in de bèta zat en hoewel ik het idee geweldig vond, was ik niet erg onder de indruk van kanaalinhoud. Sindsdien heeft Joost een lange weg afgelegd. Momenteel nog in bèta maar open voor