Win de ruimte op uw harde schijf op de gemakkelijke manier terug

Hoe vaak heb je geen ruimte meer op je C:-schijf en vroeg je je af ... waar is al mijn vrije ruimte gebleven? Als je technisch onderlegd bent, open je waarschijnlijk je CCleaner-snelkoppeling en ruim je de tijdelijke bestanden op, maar waar is de rest gebleven?

Het antwoord is een geweldig klein freeware-hulpprogramma genaamd DriveSpacio dat u helpt te achterhalen waar al die vrije ruimte is gebleven, vergelijkbaar met het bekendere WinDirStat-hulpprogramma (Download van Ninite). Het voordeel van het gebruik van deze is dat deze rechtstreeks in de Explorer-shell integreert en veel meer rapporten heeft.

DriveSpacio gebruikenNadat u het hulpprogramma hebt gedownload en geopend, ziet u een scherm met de harde schijven in uw computer. Als u bijvoorbeeld in het dialoogvenster Mijn computer kijkt, ziet u 3 harde schijven en enkele andere USB-drives.

herwin-je-harde-schijf-ruimte-op-de-eenvoudige-manier foto 1

Dus het tabblad Schijven in DriveSpacio toont u een grafische weergave van alle schijven op uw computer, met allerlei geweldige grafieken en diagrammen.

herwin-je-harde-schijf-ruimte-op-de-gemakkelijke-manier foto 2

Er worden verschillende weergaven aangeboden, zoals cirkeldiagrammen of de onderstaande staafgrafiekweergave:

herwin-je-harde-schijf-ruimte-op-de-eenvoudige-manier foto 3

DriveSpacio integreert in Windows Verkenner, zodat u met de rechtermuisknop op een schijf kunt klikken en deze kunt analyseren. U kunt de toepassing ook starten en een specifieke schijf openen, of zelfs alleen een specifieke submap als u dat wilt. Ik vind dit nuttig omdat ik ervoor kan kiezen om alleen in mijn gebruikersmap te kijken.

herwin-je-harde-schijf-ruimte-op-de-gemakkelijke-manier foto 4

Na het scannen krijg je echt een mooi overzicht van de mappen en bestanden op de schijf en hoeveel ruimte ze precies innemen.

herwin-je-harde-schijf-ruimte-op-de-eenvoudige-manier foto 6

De interface heeft het gevoel van een ontdekkingsreiziger en je kunt door elke map en map gaan om statistieken te krijgen, en de grafiek in het rechterdeelvenster zal veranderen op basis van waar in de boom je bent.

herwin-je-harde-schijf-ruimte-op-de-gemakkelijke-manier foto 7

U kunt ook met de rechtermuisknop op iets klikken en ervoor kiezen om het rechtstreeks vanuit het DriveSpacio-venster te verwijderen.

herwin-je-harde-schijf-ruimte-op-de-eenvoudige-manier foto 8

Het tabblad Mappen geeft een goed inzicht in welke mappen ruimte in beslag nemen. U kunt schakelen tussen een staafdiagram of een cirkeldiagram en ervoor kiezen om te wisselen tussen het weergeven van kilobytes, megabytes of gigabytes.

win-je-harde-schijf-ruimte-op-de-eenvoudige-manier terug foto 9

Een ander voordeel van het gebruik van deze applicatie is dat er een draagbare versie is die geen installatie vereist. Zeer handig om toe te voegen aan uw draagbare USB-flash-toolkit.

Download DriveSpacio voor Windows

Meer verhalen

Gebruik ouderlijk toezicht om de tijd die kinderen op de computer doorbrengen te beperken

Ouders zijn altijd op zoek naar manieren om hun kinderen veilig te houden. Windows Vista heeft een coole functie toegevoegd, Ouderlijk toezicht genaamd, die heel gemakkelijk te gebruiken is en die helpt als het gaat om computers en internet. Ongeveer een jaar geleden heb ik besproken hoe u de bedieningselementen kunt gebruiken om ongunstige websites te filteren.

Forceer Firefox 3 om het standaard Vista-thema te gebruiken in Windows XP

Dit artikel is geschreven door Leon Steadman, dezelfde behulpzame lezer die ons liet zien hoe we een aangepast thema voor het XP Classic-aanmeldingsscherm kunnen gebruiken.

Converteer een Excel-spreadsheet naar een door tabs gescheiden tekstbestand

Als het gaat om de zakenwereld en kantoordocumenten, zijn er talloze bestandsindelingen, extensies en associaties waarmee rekening moet worden gehouden. Toen Adobe met het PDF-formaat uitkwam, moest het de standaard zijn en zelfs dat kan soms moeilijk zijn bij het omgaan met conversie voor verschillende taken

Mysticgeek's Weekoverzicht

We hebben deze week een aantal zeer spannende dagen gehad en veel geweldige inhoud behandeld. Ik ben bezig met een paar aanpassingen en wijzigingen aan mijn blog. Het meest opvallende is dat je je nu kunt aanmelden voor een e-mailabonnement om mijn dagelijkse artikelen te ontvangen.

Vrijdag plezier met Muxtape

Je hebt weer een week doorstaan ​​(heb je het goed gedaan?) Nou, zelfs als je vrijdag je irriteert, heb ik een coole site waarmee je kunt ploeteren om de rand eraf te halen. Muxtape is een coole site die het oude schooltijdperk van het delen van nagesynchroniseerde banden naar het digitale muziekrijk brengt. Deze site is niet flitsend of fancy …

Verander een gamepad in een midi-controller voor gebruik met audiosoftware

Als thuismuzikant heb je meestal programma's zoals Fruity Loops of andere VST-instrumenten (Virtual Studio Technology) in je favoriete DAW (Digital Audio Workstation). Als je een beperkt budget hebt, zijn deze programma's al duur genoeg, laat staan ​​dat je de hardware aanschaft. Een veelgebruikt apparaat

Maak een snelkoppeling naar het dialoogvenster Opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden in Windows

Als u ooit een wachtwoord hebt opgeslagen wanneer u verbinding maakt met een website waarvoor verificatie is vereist, voor een externe desktopsessie of een toegewezen schijf, heeft u zich misschien afgevraagd waar die wachtwoorden worden opgeslagen. Als je al heel lang leest, weet je al waar, maar misschien ben je geïnteresseerd in hoe je een

Synchroniseer bestanden met 2BrightSparks SyncBack - (deel 2)

Hopelijk heb je deel 1 van het gebruik van de SyncBack freeware applicatie moeten lezen. In dit artikel zal ik enkele van de meer geavanceerde functies van SyncBack behandelen en ook de voordelen van de betaalde versie van SyncBack SE.

Maak uw eigen eenvoudige iGoogle-gadget

U hoeft geen superprogrammeur te zijn om gadgets te maken voor u en de iGoogle-pagina van uw vriend. Nu zal deze methode geen flitsende games maken of aandelenrapporten weergeven, maar het is een leuke manier om inhoud met vrienden en familie te delen. Als u nog geen iGoogle-pagina heeft gemaakt, is dit erg

Back-upgegevens met 2BrightSparks SyncBack - (deel 1)

De belangrijkste regel die als IT-professional in je brein wordt geboord, is Back-up van je gegevens! Als onderdeel van een thema in de komende weken gaan The Geek en ik verschillende processen doornemen om een ​​back-up van gegevens op uw pc te maken. In een recente Lifehacker-enquête werd lezers gevraagd wat de beste Windows is