Maak kennis met de kleine 360-cameramodule die in telefoons past

maak kennis met-de-kleine-360-camera-module-die-past-in-telefoons foto 1 Engadget

Je bent je hier waarschijnlijk niet van bewust, maar een Chinees bedrijf genaamd ProTruly heeft afgelopen december al 's werelds eerste twee smartphones met een ingebouwde 360-camera uitgebracht. Maak je geen zorgen als je het nieuws hebt gemist, want de kans is groot dat je wordt afgeschrikt door de enorme omvang van de apparaten, maar volgens HT Optical is dit bij de volgende release mogelijk niet meer het geval. Op MWC Shanghai kwam ik dit in Wuhan gevestigde bedrijf tegen dat toevallig de leverancier van 360-cameramodules was van niet alleen ProTruly, maar ook van Xiaomi voor zijn recente Mi Sphere Camera.

Terwijl ik de spot dreef met de belachelijkheid van de ProTruly Darling-telefoons die in de stand werden getoond, trok Shu Junfeng, vice-president van HT Optical, me opzij en gaf me een voorproefje van wat er gaat komen: een veel kleinere 360-cameramodule die in een 7.6 past. mm-dikke smartphone, maar er zijn 16-megapixel foto's voor nodig - een enorme sprong van, laten we zeggen, de 4,5-megapixelresolutie van de Insta360 Air-dongle, en ook een beetje meer dan het 15-megapixelaanbod van de nieuwste Samsung Gear 360.maak kennis met-de-kleine-360-camera-module-die-past-in-telefoons foto 2

Toekomstige 'VR-smartphones' zullen er veel minder belachelijk uitzien dan deze ProTruly Darling.

Ik wist niet zeker of het opwinding of scepsis was dat mijn gezicht uitdrukte toen ik deze bewering hoorde, maar het zette Shu ertoe aan me enkele foto's te laten zien - die hij niet kon delen voor dit artikel - van een aankomende smartphone die zal beschikken over deze nieuwe module. Het apparaat leek inderdaad meer op een conventionele smartphone, in tegenstelling tot de 8,9 mm dikke en 181,4 mm hoge ProTruly Darling die hierboven is afgebeeld (en ter referentie, de iPhone 7 Plus is 7,3 mm dik en 158,2 mm hoog).

Ook voegen de lenzen op de module van deze mysterieuze telefoon blijkbaar slechts 1 mm extra toe aan de totale dikte, wat betekent dat de camera minder hinderlijk zal zijn tijdens telefoongesprekken of wanneer hij in onze zakken wordt geplaatst. Dit weerhoudt beide lenzen er nog steeds niet van om het oppervlak waarop je de telefoon plaatst aan te raken, maar Shu verzekerde me dat deze lenzen een stevige krasbestendige coating zullen hebben.

Shu liet me toen zien wat hij beweerde een 16-megapixel 360 te zijn die nog steeds was gemaakt met die nieuwe cameramodule, en het beeld was verrassend scherp voor zo'n kleine module. Onnodig te zeggen dat ik veel verder op dat beeld kon inzoomen dan met de foto's van mijn Insta360 Air. Hoewel er geen voorbeeldvideo was om me te laten zien, zei de directeur dat deze kleine module 4K-video's kan opnemen, wat ook indrukwekkend is. Ik denk dat we meer zullen zien wanneer deze telefoon op 30 juli in China wordt gelanceerd.

maak kennis met-de-kleine-360-camera-module-die-past-in-telefoons foto 3

Als bedrijf dat vroeger zaken deed met camerafabrikanten zoals Sony en Olympus, heeft HT Optical zich met andere soorten productcategorieën beziggehouden na de neergang van de markt voor compacte digitale camera's. Naast de VR-camera voor smartphones was ik ook geïntrigeerd door de telefoonhoesjes van het bedrijf met geïntegreerde optische zoomcamera. De hierboven gemarkeerde wordt bijvoorbeeld geleverd met 5x optische zoom en heeft een eigen microSD-slot. Het is een soortgelijk idee als de Hasselblad MotoMod voor Moto Z-serie, behalve dat je elke iPhone of Android-telefoon - afhankelijk van het type stekker - op deze kunt aansluiten. Als een bonus kunnen de hoesjes, dankzij hun ingebouwde batterij, zelf foto's maken wanneer dat nodig is, zolang je maar tevreden bent met het ontbreken van een zoeker.

Het is moeilijk te zeggen of dit type telefoonhoesje ooit van de grond zal komen, maar voor de VR-cameramodule voor smartphones dacht Shu dat het minstens een jaar of twee zal duren voordat het een mainstream-functie wordt. Voor nu concentreert hij zich graag op het werken met de kleinere mobiele merken die over het algemeen meer gedurfd zijn.

Aanbevolen verhalen

Voor een dunnere smartphone: verwijder de cameralens

Caltech-ingenieurs stellen voor om de lens te vervangen door een gefaseerde fotonenarray die platter zou kunnen zijn, maar nog steeds nabootst hoe een lens licht vangt.

De beste 360-camera's van 2017

Kleine videocamera's met meerdere ultragroothoeklenzen leggen de hele wereld om je heen vast - allemaal 360 graden. Hier leest u hoe de meest populaire modellen het doen tijdens onze tests.

4 manieren waarop kleine bedrijven marketing kunnen beheersen

Laat uw faalangst u er niet van weerhouden uw kleine onderneming te starten.

Een idioot eenvoudige methode om miljonairs en influencers te ontmoeten

LinkedIn is uw kans om de mensen die u wilt ontmoeten te laten zien dat u hun tijd waard bent.

Nvidia's nieuwste AI-module kan videoconferenties en sla repareren

De Jetson TX2 is de nieuwste alles-in-één computermodule voor het verwerken van kunstmatige intelligentie in het veld in plaats van in de cloud. Bedrijven gebruiken het om de kwaliteit van videoconferenties te verbeteren en zelfs om slavelden te verdunnen.