Bereid je voor op meer advertenties in de expresartikelen van Facebook

AOL/Steve Dent

Als onderdeel van zijn Journalism Project heeft Facebook onthuld dat het uitgevers in staat zal stellen meer advertenties in Instant Articles te plaatsen. Hierdoor kunnen sites als de Washington Post en de New York Times wat meer geld verdienen met berichten die rechtstreeks op het sociale netwerk worden gepubliceerd. Instant-artikelen zijn goed voor Facebook, omdat gebruikers op de site blijven omdat ze niet op een link hoeven te klikken. Ze zijn echter niet geweldig voor uitgevers, omdat je geen native-advertenties kunt zien, meer artikelen kunt ontdekken of nieuwe video's kunt bekijken, die allemaal sites helpen om hun deuren open te houden.

Facebook laat uitgevers nu elke 250 woorden toevoegen (ongeveer twee alinea's), in plaats van elke 350 woorden zoals voorheen. Ze kunnen handmatig video- of statische advertenties kiezen, in welk geval ze 100 procent van het geld houden, of de automatische advertentieplaatsingsfunctie van Facebook gebruiken, waardoor het sociale netwerk 30 procent korting krijgt.Zoals gezegd, ergert de ommuurde benadering van Facebook met Instant Articles uitgevers die meer profiteren door gebruikers op hun site te houden, niet Facebook. Om die zorgen weg te nemen, lanceerde Facebook het Journalism Project met initiatieven zoals samenvattingen van meerdere instant-artikelen, waardoor gebruikers inhoud van dezelfde uitgever kunnen ontdekken. Het test ook een functie met het Duitse Bild waarmee gebruikers betaalde abonnementen kunnen starten vanuit een Instant Article.

Desondanks beschouwen website-uitgevers Facebook met diepe argwaan, omdat het hun bedrijf schaadt en niet veel zorg toont voor journalistieke integriteit. Tegelijkertijd is Facebook een noodzakelijk kwaad geworden als een manier om lezers en oogbollen te krijgen - in 2015 overtrof het naar verluidt Google als de belangrijkste aanjager van verwijzingsverkeer.

Aanbevolen verhalen

De geheime iPhone is leuker voor minder geld

De iPhone SE is geweldig, en meer mensen zouden hem moeten kopen. Maar Apple speelt het af. Dit is waarom.

AMD's Ryzen 5 en Ryzen 3 klaar om dit jaar te lanceren

We hebben eindelijk officiële details over AMD's nieuwe mid-range en budget CPU's.

Ford wil ook drone-leveringen doen

Ford zei dat het van plan is om in 2021 een volledig autonoom voertuig klaar te hebben voor pakketbezorgvloten.

De meest besproken Super Bowl 51-advertenties tot nu toe.

Enkele van de meest buzz-waardige advertenties zorgen voor echte controverse.