Maak (of breek) je eigen planeet met NASA's Extreme Planet Makeover

Ben je op zoek naar een leuke manier om wat tijd door te brengen en meer te weten te komen over de factoren die een planeet bewoonbaar maken? Pak dan een vliegpak en bereid je voor op avontuur met NASA's Extreme Planet Makeover.

Je planeet-make-over begint met een planeet die is gebaseerd op aardse normen en een ster van de G-Klasse. Gebruik vanaf hier de schuifregelaars voor de verschillende categorieën om de afstand tot de ster in AU's, planetaire grootte, type sterklasse, planetaire leeftijd en planetaire voorinstellingen te selecteren.make-or-break-je-eigen-planeet-met-nasa-en-8217;s-extreme-planet-makeover foto 2

Voor ons eerste voorbeeld veranderden we de afstand van de ster in 1.436 AU's, stelden de planetaire grootte in op 2,75 keer die van de aarde, veranderden de sterklasse in type F en lieten de planeet iets ouder worden dan de grens van 5 miljard jaar. Je kunt letterlijk de veranderingen in het uiterlijk van de planeet zien optreden terwijl je de instellingen aanpast.

Als je alles hebt ingesteld zoals je wilt, kun je zelfs een afbeelding van je planeet downloaden.

Hier zijn nog twee voorbeelden die we hebben gemaakt met meer extreme instellingen voor sommige categorieën en het wijzigen van het type sterklasse. Veel plezier met het maken van je eigen planeten!

Opmerking: via de Planet Gallery-link in de rechterbovenhoek van het venster kunt u gesimuleerde afbeeldingen en leuke weetjes zien over planeten in ons zonnestelsel en planeten uit andere sterrenstelsels.

make-or-break-je-eigen-planeet-met-nasa-en-8217;s-extreme-planet-makeover foto 6

Extreme Planet Makeover (NASA) [via BoingBoing]

Meer verhalen

Bespaar 47 procent op quad-core Dell Inspiron 3650 desktop-pc

Je hebt alleen een pc-monitor of HDTV nodig om aan de slag te gaan.

Containers, uitgelegd

In de technologie achter Linux-containers en hoe DevOps, Docker en microservices worden gecombineerd om de manier te veranderen waarop ondernemingen software bouwen en leveren.

Hype begrijpen, een app voor livestreaming boordevol rare

Het is alsof je naar drugs kijkt.

​De beste arceringstips voor Pokemon Go

Het uitbroeden van eieren is de beste manier om ze allemaal te vangen zonder de wereld rond te reizen. We hebben enkele tips om u op weg te helpen.

Google doodle viert de 100ste verjaardag van Walter Cronkite

Legendarische journalist wordt herinnerd voor objectieve berichtgeving over de oorlog in Vietnam, de moord op JFK en de maanlanding van Apollo 11.

WikiLeaks 'spirit cooking' tweet zet Twitter aan het koken

Social Cues: Ook trending op sociale media op vrijdag zijn de 'Hamilton'-mixtape en de nieuwste doodle van Google.

Geek Trivia: hebben patiënten met het Alice in Wonderland-syndroom moeite met waarnemen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Artikelen importeren tussen Pocket en Instapaper

Als u overweegt uw read-it-later-toepassing naar keuze te verlaten voor groenere weiden, hoeft u niet helemaal opnieuw te beginnen. Hier leest u hoe u alles van Pocket naar Instapaper of vice versa kunt verplaatsen, zonder een beat te missen.

Hoe de retweets van een Twitter-gebruiker te blokkeren (maar nog steeds hun tweets te zien)

Retweet iemand die je op Twitter volgt constant, waardoor je tijdlijn wordt overspoeld met onzin? Komen bepaalde accounts waarvan u nooit wilt horen toch opduiken? Hier leest u hoe u die dingen snel kunt filteren, zonder mensen die u anders leuk vindt te ontvolgen.

Leer de geeky-details van elk Apple-product, oud en nieuw

Als je een fan bent van Apple-producten, maar je hardware is beperkt tot wat je je kunt veroorloven, dan kun je nog steeds veel plezier beleven aan het maken van een reis door de productgeschiedenis van Apple met Mactracker.