Maak 8-bits stijlafbeeldingen met authentieke NES-, Gameboy- en Sega-kleuren

Hoewel het heel leuk kan zijn om van elke afbeelding een afbeelding in 8-bits stijl te maken, is het verrassend eenvoudig om een ​​stap verder te gaan en authentieke paletten te gebruiken van populaire retro-spelsystemen zoals het Gameboy-, NES- of Sega Master-systeem.

Het enige dat u hoeft te doen, is bijna elke versie van Photoshop opstarten en een paar bestanden downloaden om het proces snel en gemakkelijk te maken. Blijf lezen.maak-8bit-stijl-graphics-met-authentieke-nes-gameboy-en-sega-kleuren foto 2Mijn eerste how-to over het maken van 8-bit graphics is nog steeds beschikbaar en laat het proces dieper zien. Als je je de stappen van vroeger nog herinnert, komt het goed zonder het opnieuw te lezen en gewoon een paar afbeeldingen te pakken die je interessant vindt. Nogmaals, iconische afbeeldingen met een goed contrast kunnen erg nuttig zijn om een ​​beter eindproduct te creëren.

maak-8bit-stijl-graphics-met-authentieke-nes-gameboy-en-sega-kleuren foto 4

Zodra je je afbeelding hebt, ga je gewoon naar Afbeelding> Modus> Geïndexeerde kleur zoals eerder. In plaats van een van de andere opties in het vervolgkeuzemenu Palet te gebruiken, willen we Aangepast gebruiken.

maak-8bit-stijl-graphics-met-authentieke-nes-gameboy-en-sega-kleuren foto 6

Hiermee wordt de kleurentabel voor uw afbeelding geladen. Het heeft er automatisch een gegenereerd, maar daar hebben we nu geen interesse in. Klik op de knop Laden….

maak-8bit-stijl-graphics-met-authentieke-nes-gameboy-en-sega-kleuren foto 7

U krijgt een browservenster dat zoekt naar een kleurentabelbestand. Ik heb drie kleurentabellen gemaakt voor How-To Geek-lezers om mee te experimenteren, dus download ze en sluit ze bij deze stap aan. Ze zijn verkrijgbaar in een ZIP-pakket. Mijn favoriet is het Gameboy-palet.

maak-8bit-stijl-graphics-met-authentieke-nes-gameboy-en-sega-kleuren foto 8

De Gameboy-kleurentafel is mooi geladen. Druk op OK om uw afbeelding in glorieuze groentinten weer te geven.

maak-8bit-stijl-graphics-met-authentieke-nes-gameboy-en-sega-kleuren foto 9

Ik zet mijn Dither-bedrag de laatste tijd lager en gebruik ook Preserve Exact Colors. Experimenteer met uw instellingen om uw favorieten te vinden, of gebruik gewoon degene die hier worden weergegeven.

maak-8bit-stijl-graphics-met-authentieke-nes-gameboy-en-sega-kleuren foto 10

We zijn goed begonnen met Beethoven.

maak-8bit-stijl-graphics-met-authentieke-nes-gameboy-en-sega-kleuren foto 11

Nogmaals, verklein uw bestand tot een klein formaat.

maak-8bit-stijl-graphics-met-authentieke-nes-gameboy-en-sega-kleuren foto 12

En we hebben een uitstekende weergave met kleuren in Gameboy-stijl.

Yoga vuur! Hier is een mooi voorbeeld van het NES-kleurenpalet.

Het Sega Master-systeempalet creëert een mooi beeld van de Grote Golf bij Kanagawa.

maak-8bit-stijl-graphics-met-authentieke-nes-gameboy-en-sega-kleuren foto 15

Download de kleurentabellen als je dat nog niet hebt gedaan. Als je een opfriscursus nodig hebt over het maken van deze 8-bit-afbeeldingen of de eerste keer hebt gemist, bekijk dan mijn originele bericht en maak een aantal echt coole dingen!

Fire Breathing 2 gemaakt door Luc Viator, beschikbaar onder Creative Commons. Afgeleide afbeelding beschikbaar onder dezelfde licentie. Speciale dank aan How-To Geek-lezer krhainos voor zijn briljante opmerkingen en uitstekende link.

Meer verhalen

Vrijdagpret: Burgers-n-Bombs

Ieders favoriete dag van de week is weer aangebroken, dus het is tijd voor wat plezier. Ons spel voor vandaag gaat helemaal over het helpen van de Tasmaanse Duivel om veel voedsel te eten.

Verwijder complexe achtergronden van afbeeldingen in Photoshop

Hoewel tools zoals de Magic Eraser soms je achtergronden kunnen verwijderen, is het een feit dat je je handen vuil moet maken met de gum als je afbeeldingen hebt met complexe achtergronden die moeten worden verwijderd. Hoewel dit tijdrovend kan zijn, kunt u uzelf veel tijd besparen met een beetje

Maand in Geek: editie september 2010

Nu september ten einde loopt, is het tijd om terug te blikken op onze tien populairste artikelen van de maand.

Muziek, apps en andere gegevens overzetten van een oude generatie iPod naar een nieuwe

Onlangs heeft Apple hun nieuwe 4e generatie iPod Touch & iPhones uitgebracht, en als je de nieuwe generatie krijgt, wil je waarschijnlijk je gegevens overzetten. Hier laten we u zien hoe u dit eenvoudig kunt doen met iTunes.

Draadloos synchroniseren / delen van uw muziekcollectie met elke mobiele telefoon

Heb je een iPhone of Android-telefoon en een muziekcollectie die te groot is om ermee te synchroniseren? Wil je je bibliotheek delen met vrienden? Hier leest u hoe u uw bibliotheek via internet met uw smartphone kunt synchroniseren of in elke browser kunt streamen.

Wat zijn WLIDSVC.EXE en WLIDSVCM.EXE en waarom worden ze uitgevoerd?

Je leest dit artikel ongetwijfeld omdat je je afvraagt ​​​​wat die twee processen doen om Taakbeheer vol te proppen, en je je ook afvraagt ​​​​waarom ze in hoofdletters staan. U bent hier aan het juiste adres.

Leer deze muistrucs in Gnome voor een productievere Linux-ervaring

Hoewel de meeste nerds dol zijn op sneltoetsen, is het ook handig om het meeste uit je muis te halen. Hier zijn een paar tips om het meeste uit uw GNOME-ervaring te halen door het toetsenbord en de muis te combineren voor extra functies waarvan u misschien nog niet wist.

Schakel de herinneringsbel in Outlook 2010 in

In Office 2003 was er een herinneringsbelpictogram dat zou worden weergegeven wanneer u afspraken plant. De bel was niet beschikbaar in Office 2007, maar hier bekijken we hoe u deze kunt inschakelen in Outlook 2010.

Doe meer met deze geweldige plug-ins voor Windows Live Writer

Wilt u sneller bloggen over de dingen waar u van houdt, uw berichten opmaken zoals u dat wilt en uw inhoud publiceren? Hier leest u hoe u van Live Writer een betere blogtool kunt maken met enkele van de beste plug-ins die we hebben ontdekt.

Vraag How-To Geek: hoe maak je ondersteboven tekst?

Heb je ooit iemand ondersteboven tekst op internet zien gebruiken? Vraag je je wel eens af hoe je dat moet doen? Laten we even kijken hoe de karakters in elkaar zitten en je een eenvoudige generator laten zien die het voor je doet.