Maak geweldige screenshots van webpagina's in Chrome

Wilt u geweldige schermafbeeldingen van een webpagina maken, deze van aantekeningen voorzien en deze delen, allemaal vanuit Chrome? Hier leest u hoe u het kunt doen met de Awesome Screenshot-add-on.

Of je nu een beginnend technisch schrijver bent of je moeder gewoon probeert te laten zien hoe je een e-mail verzendt, er zijn veel redenen waarom je misschien een screenshot van een webpagina wilt maken. Wil je een vriend een nette webapp laten zien die je hebt gevonden, of je Twitter-vrienden vertellen over een nieuwe Google-functie die je hebt ontdekt? Een van de beste manieren is om een ​​screenshot te maken en deze te delen. Velen van ons hebben geprobeerd een aankoopbonpagina of productsleutel op te slaan, om te ontdekken dat de webpagina er vervormd uitziet wanneer u deze later opent. Maak een screenshot en het ziet er altijd perfect uit. Er zijn veel manieren waarop u schermafbeeldingen kunt maken, maar laten we eens kijken naar een geweldige manier om schermafbeeldingen van webpagina's rechtstreeks in de Chrome-browser te maken en te annoteren.

Aan de slagInstalleer de Awesome Screenshot-add-on (link hieronder) zoals gewoonlijk vanuit de Google Chrome Extensions-galerij.

maak-geweldige-screenshots-van-webpagina's-in-chromen foto 1

Nu zie je een nieuw lenspictogram in je werkbalk. Klik erop en kies vervolgens om het zichtbare deel van de pagina vast te leggen of om de hele pagina vast te leggen.

maak-geweldige-screenshots-van-webpagina's-in-chromen foto 2

Als u Zichtbaar onderdeel kiest, wordt alleen precies vastgelegd wat u op dat moment in Chrome kunt zien. Als u echter Hele pagina vastleggen selecteert, ziet u een melding Vastleggen terwijl de pagina automatisch naar beneden scrolt.

maak-geweldige-screenshots-van-webpagina's-in-chromen foto 3

De opname duurt maar even en wordt dan geopend in een nieuw tabblad, compleet met hulpmiddelen om u te helpen bij het annoteren van uw screenshot.

Hier is een close-up van de werkbalk. U kunt uw schermafbeelding bijsnijden of er verschillende vormen of tekst aan toevoegen.

maak-geweldige-screenshots-van-webpagina's-in-chromen foto 5

De crop-tool is erg handig. Sleep en selecteer het gebied dat u wilt bijsnijden, en het vertelt u automatisch de pixelafmetingen van de selectie. Sleep de hoeken om het gebied te vergroten of verkleinen en klik vervolgens op Bijsnijden om de schermafbeelding bij te snijden tot dat formaat.

maak-geweldige-screenshots-van-webpagina's-in-chromen foto 6

Nadat je de schermafbeelding hebt bijgesneden, kun je annotaties toevoegen zoals voorheen, allemaal vanuit een zeer mooie gebruikersinterface.

De tool Blur is erg handig. Selecteer het om een ​​vervagingspenseel te krijgen dat u kunt gebruiken om gevoelige informatie op webpagina's te verbergen. Hier hebben we het gebruikt om ons Gmail-adres te verbergen; dit zou geweldig zijn als we een tutorial zouden maken over het gebruik van Gmail.

maak-geweldige-screenshots-van-webpagina's-in-chromen foto 8

Uw opnamen opslaan en delen

Nadat u alle gewenste bewerkingen heeft uitgevoerd, klikt u op Gereed.

maak-geweldige-screenshots-van-webpagina's-in-chromen foto 9

U krijgt een voorbeeld van uw screenshot te zien, klaar om op te slaan of te delen.

Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer Afbeelding opslaan als... om de schermafbeelding op schijf op te slaan. Momenteel worden alle screenshots opgeslagen in JPG-indeling, maar de ontwikkelaars zijn van plan in de toekomst PNG-ondersteuning toe te voegen.

maak-geweldige-screenshots-van-webpagina's-in-chromen foto 11

Als u uw schermafbeelding online wilt delen, klikt u ook op Delen en uw schermafbeelding wordt geüpload naar een online foto-opslagservice.

maak-geweldige-screenshots-van-webpagina's-in-chromen foto 12

Nadat het is geüpload, kunt u de afbeelding met één klik op verschillende services delen. Houd er rekening mee dat de afbeeldings-URL vrij lang is, dus als je deelt op Twitter, wil je misschien het adres kopiëren en inkorten met een service zoals Bit.ly. Om dit te doen, klikt u op het adresvak onderaan en het zal het automatisch naar uw klembord kopiëren.

maak-geweldige-screenshots-van-webpagina's-in-chromen foto 13

Conclusie

Als u met Chrome snelle en informatieve schermafbeeldingen van internet wilt maken, is de Awesome Screenshot-add-on een van de beste manieren om dit te doen. Het is gemakkelijk te gebruiken en maakt fantastische screenshots op bijna alle webpagina's. Merk op dat het geen schermafbeeldingen van Flash-inhoud kan maken, maar bijna al het andere kwam geweldig uit.

Installeer de Awesome Screenshot-add-on in Google Chrome

Meer verhalen

Gemakkelijker door lange Word-documenten navigeren met behulp van miniaturen

Als je ooit een lang Word-document moet lezen, kan het vervelend zijn om er helemaal doorheen te scrollen om te vinden wat je nodig hebt. Vandaag kijken we naar het gebruik van de miniatuurfunctie om er sneller doorheen te navigeren.

Lettertypen op uw pc installeren, beheren en verwijderen

Als je onlangs een aantal geweldige lettertypen hebt gevonden die je op je Windows-systeem wilt gebruiken, dan is het installeren ervan misschien niet iets waar je bekend mee bent. Vandaag laten we u zien hoe u deze lettertypen gemakkelijk kunt beheren.

Week in Geek: Scareware krijgt Live Support Edition

Deze week hebben we geleerd hoe u IM-gesprekken privé kunt houden, aan de slag kunt gaan met OneNote 2010, ontbrekende USB-drives in Windows 7 en Vista kunt vinden, aangepaste Ubuntu Live-cd's kunt maken, Google Android kunt testen op uw pc zonder een telefoon te kopen, en meer. Nu is het tijd om achterover te leunen en te genieten van de samenvatting van deze week

Desktop Fun: Bridges at Night Wallpaper Collection Series 1

Bruggen zijn er in alle soorten en maten over de hele wereld, maar als ze 's nachts worden bekeken, kunnen ze heel mooi zijn. Als je van combinaties van architectuur en verlichting houdt, kijk dan eens naar de eerste in onze serie Bridges at Night Wallpaper-collecties.

Een speciale virtuele webserver tweaken

Wanneer u een speciale virtuele server krijgt om uw website te laten draaien, is de kans groot dat deze voor iedereen is geconfigureerd en niet is aangepast om de prestaties voor het runnen van een website te maximaliseren.

Verplaats bestanden naar één map in Linux met Find

Als je alle bestanden van een bepaald bestandstype naar een enkele map wilt verplaatsen, kun je de opdracht find gebruiken om dit gemakkelijk in Linux te doen.

Automatische hyperlinks uitschakelen in Microsoft Word

Als je de automatische hyperlinking in Microsoft Word niet kunt uitstaan, kan het moeilijk zijn om de juiste plek te vinden om het in Office 2007 uit te schakelen, omdat alle instellingen zo goed verborgen zijn in vergelijking met eerdere versies.

Hoe op te lossen Waarschuwing: het opnieuw lezen van de partitietabel is mislukt met fout 22: ongeldig argument Fout op Linux

Als je de volgende foutmelding krijgt terwijl je probeert de standaard fat32-partitie op een nieuwe schijf te wijzigen in een ander linux-partitietype, heb ik misschien het antwoord voor je.

Automatische hoofdlettercorrectie uitschakelen in Microsoft Word

Als u niet van de automatische hoofdletters houdt, waarbij Microsoft Word fouten met hoofdletters corrigeert waarvan het denkt dat het fouten zijn, kunt u die functie volledig uitschakelen of aanpassen aan uw behoeften.

Lokale schijven gebruiken in verbindingen met extern bureaublad

Remote Desktop Connection is een handige functie in Windows waarmee u vanaf uw eigen computer kunt inloggen en het bureaublad van een andere computer kunt bekijken via uw internetverbinding. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw lokale schijven kunt gebruiken tijdens een Remote Desktop-sessie.